Produkt

Case IH väljs till Årets maskin 2018 med nya Maxxum Multicontroller med ActiveDrive 8-transmission

14 Nov 2017

ActiveDrive 8 erbjuder åtta växlar i varje av de tre områdena / Totalt 24 hastigheter både fram och back / Finns på Maxxum Multicontroller-modeller / Nytt transmissionsnamn för den etablerade semi-powershiften med fyra steg som nu heter ActiveDrive 4 och CVX som bytt namn till CVXDrive för att skapa en tydlig märkesidentitet / Ytterligare nya alternativ inkluderar mekaniska eller elektroniska hydraulventiler

Case IHs nya ActiveDrive 8-version i den senaste Maxxum Multicontroller-serien har korats till Årets maskin 2018. Valet gjordes av en panel av europeiska redaktörer för lantbrukstidsskrifter och erkännandet ges för kostnadsbesparingarna och prestandan som den nya transmissionen och annan utveckling ger detta traktorsegment.

Årets maskin, en av nyckelhändelserna på Agritechnica-agendan, bedöms av journalister från de tyska lantbrukspublikationerna Agrarheute, Traction, Agrartechnik, Land & Forst, Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt och andra internationella lantbrukspublikationer. Journalisterna gör sitt övergripande urval ur 14 kategorier som omfattar traktorer och annan självgående utrustning till redskap. Vinnarna i varje kategori avslöjas sedan i mitten av november innan den övergripande MOTY-vinnaren som korats tillkännages på Agritechnica.

Som ett tillskott till MOTY-traktorsegmentet av "mellanklass", har de senaste Maxxum Multicontroller-modellerna försetts med en ny semi-powershift transmission med åtta steg i var och ett av de tre områdena. Den heter ActiveDrive 8 och förenas med befintliga semi-powershift med fyra
steg och steglösa transmissionsalternativ som finns tillgängliga på Maxxum traktorer, och som har döpts om till ActiveDrive 4 och CVXDrive. ActiveDrive 8 ger totalt 24 hastigheter både framåt och bakåt. Transmissionen omfattar ett antal funktioner som utformats för att göra traktorn mer effektiv och föraren mer avslappnad. Krypväxel finns som tillval, för arbetsuppgifter som kräver sådan.

Den täcker hastigheter upp till 10,2 km/tim. och det lägsta växlingsområdet är speciellt utformat för tyngre arbete. För speciella arbetsuppgifter som kräver mycket låga hastigheter, som i grönsaksodlingar, finns det även ytterligare krypväxlar på ActiveDrive 8. Det andra växlingsområdet, det viktigaste området, täcker nästan 90 % av alla krav vid arbeten på fält, vallar och vid användning av lastaren, som gör att traktorn kan arbeta under full belastning utan några vridmomentsavbrott, från 1,6-18,1 km/tim. För körning på väg har transmissionen utformats för att starta i det tredje växlingsområdet och en skip-shift-funktion garanterar en snabb växling av powershift-växlarna. En automatisk växlingsfunktion gör att traktorn kan ställas in för en automatisk  växling genom samtliga åtta växlar på fältet och genom alla 16 växlar i de två högsta växlingsområdena vid körning på väg.En kickdown-funktion kan användas för att åsidosätta den automatiska transmissionen vilket gör att den växlar ner.

När det gäller driften är kopplingspedalen inte nödvändig, vilket gör att transmissionen lämpar sig för krävande uppgifter där momentet är viktigt, som jordbearbetning eller arbete med dubbla eller
trippla slåttermaskiner. En power-shuttle säkrar att det inte blir förluster av drivning eller dragkraft under riktningsändringar på sluttningarna, medan funktionen "Active Clutch" gör det lättare och säkrare att stanna vid vägkorsningar eller om man staplar storbalar med lastaren. Både växling och power-shuttle kan justeras för ett snabbare eller långsammare respons beroende på den pågående uppgiften.

"Vi är så glada över att ha korats till Årets Maskin 2018 med Maxxum Multicontroller med ActiveDrive 8", säger Andreas Klauser, Case IH märkeschef.

"Allt högre insatskostnader betyder att ekonomin blir allt viktigare för dagens jordbrukare och därför är det bra att få erkännande av det faktum att varje företag har olika krav, och att en enkel automatisk powershift eller en CVT kan vara just det som lantbruken i ena änden av spektret söker, medan andra kräver en mer avancerad semi-powershift transmission. Det är vad vi försökt tillhandahålla med ActiveDrive 8-versioner av Maxxum Multicontroller-serien."


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF