Brand

Case IH fick priset Good Design®: den autonoma koncepttraktorn värdesätts för sin framstående design

21 Dec 2017

Case IH fick årets Good Design®-pris från Chicago Athenaeum Museum/Den hyttlösa autonoma koncepttraktorn har markerat ett revolutionerande steg framåt i utvecklingen av traktorer


Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design och Metropolitan Arts Press Ltd. har utsett Case IH:s autonoma koncepttraktor till en av vinnarna av årets Good Design-pris. Museet ger varje år GOOD DESIGN®-priser till de mest innovativa och ledande industriella, produkt- eller grafiska designerna som tillverkas över hela världen.

Case IH avslöjade först världens första högeffektiva, hyttlösa autonoma koncepttraktor på mässan Farm Progress 2016 och markerade ett revolutionerande steg framåt inom traktordesign. Traktorn designades av CNH Industrials interna Industrial Design Center och grundar sig på Case IH Magnum. Konceptdesignen fokuserade på både form och funktion och traktorn tänktes om för en framtida autonom epok utan den traditionella förarhytten.

”Detta pris markerar en tillfredsställande avslutning på firandet av 175-årsjubileet” säger Andreas Klauser, Case IH varumärkeschef. ”Den autonoma koncepttraktorn är kanske den bästa illustrationen av hur vi lever upp till jubileets tagline – Vi hyllar dåtiden med blicken riktad mot framtiden.”

Efter avslöjandet på mässan Farm Progress i augusti 2016 visades traktorn på mässor i Frankrike, Brasilien, Argentina och Australien. ”Under de senaste åren har vi använt den här koncepttraktorn för att sparka igång en dialog med våra kunder om hur framtidens lantbruk kommer att se ut om fem eller tio år”, förklarar Klauser.

”Genom att tala med kunder i olika länder förstår vi att de på kort sikt vill ha flexibiliteten med en hytt på traktorn. Detta är riktningen som vi tar eftersom vi vill att våra kunder ska känna sig bekväma när de börjar delegera fler arbetsuppgifter till själva maskinerna,” säger Klauser.

”Vi kan redan se att några applikationer i denna konceptstudie används i vårt nuvarande sortiment - till exempel AccuTurnTM och fler introduktioner finns i horisonten”. AccuTurn gör att du inte längre behöver gissa dig fram vid vändtegen tack vare vändtegsautomatiken som styrs av en programlogik från den autonoma koncepttraktorn. Nästa generationen av Advanced Farming Systems (AFS) autostyrningsteknik ger en handsfree, automatiska och repeterbara svängar för ökad produktivitet, förbättrad precision och minskad ansträngning för föraren.

”Vi kommer att se mer AFS-produktinnehåll i vårt utbud som kommer under 2018”, säger Klauser. ”Vi ser fram emot att starta ett pilotprogram med ett utvecklad koncept som omfattar feedback från kundernas reaktioner på konceptet samt ytterligare tester. Vi arbetar med en stor kund som gör intensiva jordbearbetningar för att noggrant testa genomförandet av denna teknologi”


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF