Produkt

Case IH utökar den lätta och kraftfulla serien Optum-traktorer med en tredje modell

05 Feb 2018

Optum 250 CVX ansluter sig till Optum 270 CVX- och Optum 300 CVX-traktorerna/Genom den nya instegsmaskinen på 250 hk bildas en komplett serie på tre modeller från 250 till 300 hk/Skapar en maximal effekt på 273 hk/Levereras som standard med CVXDrive steglösa transmission

Case IH:s Optumserie baseras på hög effekt och låg vikt som kan viktas upp när det behövs och kommer nu att utökas med en tredje modell, en instegsmodell. Den nya Optum 250 CVX-traktorn, med en nominell uteffekt på 250 hk och en maximal effekt på 273 hk, ansluter sig till de befintliga Optum 270 CVX- och Optum 300 CVX-modellerna, som även de är byggda i St Valentin, Österrike. Den är tillgänglig med ett antal tillval som är utformade för att skapa ett konkurrenskraftigt paket i form av funktioner och prestanda, samtidigt som den är en attraktiv instegsmodell för Optum-serien.

Den nya modellen har introducerats som en följd av en ökande efterfrågan på Optum-seriens kombination av 250-300 hk uteffekt, hög nyttolast och kompakta dimensioner och drar nytta av samma hjulbas på 2 995 mm som de andra modellerna i serien. Optum-traktorerna är byggda kring en konstruktion som kan användas utan extra vikter för jobb där en hög effekt men låg vikt krävs, som klippning, eller anpassade för uppgifter som kräver högre dragkrafter som primära odlingar.

Som de två större modellerna har Optum 250 CVX byggts kring en  heavy-duty framaxel och ett bärande oljetråg för den 6-cylindriga motorn FPT Hi-eSCR steg IV på 6,7 liter, samma turbo och laddluftkylda enhet som redan använts i de befintliga Optum-modellerna. Bränslesparande funktioner omfattar ett tomgångshanteringssystem, som reducerar motorns hastighet från 850 rpm till 650 rpm om traktorn står stilla, utan att röra sig på två minuter. Bränsletanken har en volym på 410 liter och på tillvalslistan finns låsningsfria bromsar (ABS) och ett motorbromssystem. Det sistnämnda fungerar i kombination med en reversibel fläkt för att skapa i traktorbranschen en unik lösning för kravet på hög bromseffektivitet, vilket ger bromskraft på upp till 149 kW för att snabbt minska traktorns hastighet och stanna fordonet så snabbt och effektivt som möjligt.

Baktill är Optum 250 CVX utrustad med en trepunktslyft av kategori IIIN som kan lyfta maximalt 11 058 kg, med en kapacitet på 10 305 kg över hela området. Hydraulkraven hanteras av en pump på 165 liter/minut med tryckflödeskompensering. Maximal storlek på bakdäck är 2,05 m.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF