Produkt

Tester klassificerar Case IH Maxxum 145 Multicontroller som världens mest bränsleeffektiva fyrcylindriga traktor för arbete i fält

12 Feb 2018

Case IH Maxxum 145 Multicontroller med ActiveDrive 8-transmission sätter rekord i låg specifik bränsleförbrukning för en fyrcylindrig traktor under DLG:s senaste Powermix-test/Testresultatet är nästan 9,5 % lägre än den närmaste konkurrenten.

En Case IH Maxxum 145 Multicontroller utrustad med företagets nya 8-stegs 24-stegs ActiveDrive 8-transmission har uppnått den lägsta specifika bränsleförbrukningen som någonsin registrerats under ett PowerMix-test som genomförts av Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), det tyska lantbruksförbundet

Den nya modellen utsågs till årets maskin 2018 under Agritechnica och uppnådde en genomsnittlig specifik bränsleförbrukning på 258 g/kWh under testets fältarbetesdel, nästan 9,5 % lägre än de 282 g/kWh som registrerades av den närmaste konkurrenten.

Testet utfördes på DLG testcenter inte lång ifrån Frankfurt med hjälp av DLG PowerMix testutrustning. Anläggningen är världens mest effektiva ifråga om mätning av kompletta traktorsystem eftersom tekniker kan återskapa verkliga förhållande under fältarbeten.

På grundval av typiska arbetsbelastningar på traktorn har DLG definierat 14 lastcykler, där fordonets totala bränsle- och AdBlue-förbrukning, prestanda och slutligen energieffektivitet bestäms. Cyklerna återspeglar typiska fält- och transportarbeten under partiella och fulla belastningar.

Testerna täcker verkliga dragarbeten som t.ex. plöjning eller jordbearbetning, samt olika arbeten med kraftuttags- och
hydrauldrivna redskap, som med en fastgödselspridare eller press. Tunga och lätta transportuppgifter återskapas även för att erhålla en total bild av traktorns energieffektivitet. Resultaten sammanfattas i det respekterade Powermix-värdet vilket ger en noggrann bedömning av bränsleeffektiviteten för olika traktormärken och modeller under praktiska förhållanden.

Maxxum 145 Multicontroller drivs av en 4,5 liters, fyrcylindrig FPT-motor med turboaggregat och laddluftkylare som uppfyller avgaskraven steg IV med hjälp av Hi-eSCR-systemet (selective catalytic reduction). Den ger en nominell uteffekt på 107 kW (145h hk) vid 2 200 varv/min och skapar upp till 118kW (160 hk) med effektstyrning. Den maximala effekten på 114 kW (155 hk) skapas vid 1 800 varv/min och 129 kW (175 hk) med effektstyrning.

Under DLG PowerMix-testet registrerade Maxxum en genomsnittlig bränsleförbrukning under fältarbete på 258 g/kWh, med specifik förbrukning som går från 230 g/kWh under arbete med en rotorharv på 100 % belastning till 302 g/kWh med en press.

En nyckelfaktor i resultatet var traktorns ActiveDrive 8-transmission, en ny 24 x 24 semi-powershift som ger åttastegs powershift i var och ett av de tre växelområdena. Transmissionen kan nu installeras på alla Maxxum Multicontroller-traktorer från 116 hk till 145 hk som ett alternativ till ActiveDrive 4, ett fyrstegs 16 x 16 40 km/h semi-powershift-system och den steglösa transmissionen CVXDrive (CVT) på 50 km/h. Med funktioner som gör traktorn mer effektiv och skön att köra, passar ActiveDrive 8 för effekthungriga uppgifter där  styrka är viktigt som jordbearbetning eller arbete med stora slåttermaskiner eftersom kopplingspedalen inte krävs för att växla.

ActiveDrive 8-transmissionens första växelområde, som täcker hastigheter upp till 10,2 km/tim och har konstruerats för tungt dragarbeten och för arbetsuppgifter som kräver mycket låga hastigheter finns även med ytterligare krypväxlar. Det andra växlingsområdet täcker nästan 90 % av kraven vid arbeten på fält, vallar och med lastare, som gör att traktorn kan arbeta under full belastning utan några vridmomentsavbrott, från 1,6-18,1 km/h. För körning på väg har transmissionen utformats för att kunna starta i tredje växelområdet. Funktionen Smart Range Change garanterar en snabb genomgång mellan växelområdena upp till det tredje för en körhastighet på upp till 50 km/h.

”Vi är mycket glada över denna rapport från DLG. Dessa tester är helt oberoende och ställer standarden för provning av lantbruksmaskiner och är högt respekterade av lantbrukare över hela världen,” kommenterade Vincent Hazenberg, produktchef på Case IH.  "Bränslekostnaderna är nu ett viktigt övervägande för alla lantbrukare, så att öka effektiviteten är nödvändigt för att minska produktionskostnaderna. DLG-testet visar att vår nya Maxxum 145 Multicontroller med den innovativa ActiveDrive 8-transmissionen erbjuder lantbrukarna tydliga fördelar på detta område.”


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF