Brand

Case IH fortsätter att driva dataöppenhet och driftskompatablitet i precisionslantbruk som en av intressenterna i IoF2020-projektet

12 Mar 2018

Case IH samarbetar med organisationer som är involverade i precisionsjordbruk och OEM:er i projektet Internet for Food and Farm 2020 (IoF2020). Projektgruppen visade ett koncepttest den 1 mars 2018 i Almeria, Spanien.


Den 1 mars 2018 i Almeria, Spanien, visade intressenter för projektet IoF2020 ett konceptbevis som fokuserade på interoperabilitet och kompatibilitet mellan lantbruksmaskiner, sensorer och programvara. IoF2020-gruppen använder ADAPT Framework och fokuserar på driftskompatabilitet mellan lantbruksmaskiner, sensorer och programvara. ADAPT är en programverktygssats med öppen källa från AgGateway som grundar sig på en allmän datakompatibilitetsmodell som använder plugin-program för att möjliggöra en översättning mellan olika tillverkarspecifika dataformat.

"I allt vi gör fokuserar vi på att förstå våra kunders dagliga utmaningar och ge dem stöd med produkter och lösningar som gör lantbruket enklare", säger Andreas Klauser, Case IH varumärkeschef.  “Detta projekt är ett annat stort steg som hjälper lantbrukare att öka effektiviteten genom att använda sina data utan några gränser.”

Med demonstrationen av koncepttestet bekräftade IoF2020-partnerna sitt engagemang och framsteg på ett öppet och driftskompatibelt system, där data kan överföras problemfritt mellan olika deltagare i värdekedjan. För lantbrukare är detta mycket viktigt eftersom det kommer att vara möjligt att använda utrustning av olika typer och märken med en mängd olika program eller tjänster, oavsett tillverkare.

 "Vårt mål med detta projekt är att fortsätta att förenkla hur våra kunder delar data mellan förare, maskiner och tjänsteleverantörer som rådgivare eller maskinstationer", säger Robert Zemenchik, marknadschef för globala produkter hos Case IH Advanced Farming Systems (AFS).

"Idag har industristandarder fokuserat på maskinstandarder för fysisk design och elektronisk kompatibilitet. ADAPT-lösningen går ett steg längre med hjälp av digitala plugin-program för att säkerställa att olika typer  av data som genereras av gruppmedlemmar är kompatibla med informationssystem för lantbruksstyrning. Nu när vi har ett fungerande konceptbevis kommer vi att leverera datastyrningslösningar till våra kunder. Det blir mycket snabbare och enklare att arbeta med än tidigare.”


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF