Brand

Lantbruksföretag i Ukraina utökar maskinparken med ett avtal på 11 miljoner för nya lantbruksmaskiner från Case IH

13 Mar 2018

Case IH vinner anbudet på en stor order maskiner från ett ledande lantbruksföretag i Ukraina/Avtalet omfattar 50 maskiner och däribland traktorer, växtskyddssprutor och jordbearbetningsredskap/Avtalet kommer att hjälpa företaget att bruka en ökande areal


I en av de senaste och största affärerna med traktorer och lantbruksmaskiner i landet, har lantbruksföretaget Epicenter K utökat sin maskinpark genom ett avtal på 11 miljoner dollar som kommer att hjälpa företaget att hantera sin växande areal. Traktorer, växtskyddssprutor och jordbearbetningsredskap levererades av Case IH-importören Titan Machinery Ukraine, som ingår i ett bolag som är en av världens största försäljare av Case IH-maskiner med över ett dussin kontor i Europa, och finns i Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Serbien. Företaget har även ett nätverk med 105 filialer och återförsäljare i sitt hemland USA.

Avtalet omfattade köpet av 50 olika maskiner; två Quadtrac 600 midjestyrda traktorer med band, 19 Magnum 340-traktorer, 17 Patriot® 4430 växtskyddsspruta och 12 True-Tandem 335VT jordbearbetningsredskap.

Epicenter K hanterar arealer på över 110 000 hektar och har haft sin verksamhet i Ukraina sedan 2015. Företaget har under de senaste åren väsentligt ökat sina arealer i Cherkasy, Khmelnytsky, Ternopil, Vinnytsia samt Kyiv och har planer på att utöka sina arealer ytterligare. Odlingen koncentreras till höstvete, solrosor, majs och höstraps.

Förhandlingar runt avtalet inleddes under sommaren 2017 där en lokal praktisk demonstration gjordes av de aktuella maskinerna. Epicenter K gav ett anbud för köpet av maskinerna och välkomnade offerter från olika tillverkare som har sin verksamhet i Ukraina och kan möta företagets krav på maskiner. Beslutet till förmån för Case IH sägs grunda sig på förhållandet mellan pris och kvalitet, ett komplett återförsäljarnätverk och de unika fördelarna hos de utvalda maskinerna. Den sistnämnda omfattade de midjestyrda Quadtractraktorerna
med band, som möjliggör ett tidigare arbete i säsongen i situationer där andra typer av traktorer med andra typer av
band eller hjul kan orsaka markpackning och skador och det unika Aim Command Flex-systemet för Patriot®-sprutor, som gör att förarna kan styra munstyckena och
automatiskt justera dosen enligt de angivna sprutparametrarna och hastigheten.

De slutliga villkoren för köp, leverans, service och utrustning av maskinparken diskuterades på varumärkets monter vid Agritechnica-mässan 2017 i Hannover, där företagsledningen från Case IH, Titan och Epicenter K skakade hand om avtalet.

Avtalet bekräftade också parternas avsikter att samarbeta på längre sikt och förhandlingar om inköp av ett stort antal tröskor i toppmodellen Axial-Flow® 9240 och 6,7 m breda Ecolo-Tiger® 875 tallriksharvar är redan på gång.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF