Produkt

Det nya Case IH Advanced Trailer Brake System förbättrar traktorns stabilitet och säkerhet

24 Sep 2018

Case IH Advanced Trailer Brake System är ett steg framåt för traktorns säkerhet och kan nu beställas som tillval på Pumamodellerna 185, 200, 220 och 240 CVX.

Fördelarna med systemet begränsas inte till transportsituationer på väglag med mycket lågt väggrepp som på snö och is. Case IH Advanced Trailer Brake System är även en betydande fördel på våta vägar och ute i fält vid arbete i sluttningar, vid vändningar eller vid fartminskning. Detta gäller speciellt vid bogsering av tunga redskap, inklusive stora släpvagnar, gödseltunnor eller bogserade växtskyddssprutor, speciellt på blöta vallar eller våt jord. Det är även en fördel vid bogsering av släpvagnar med en svängande framaxel där stabiliteten minskas om traktorn saktar ner utan att bromsarna används.

I många fall där en traktor och en släpvagn används minskas hastigheten på ekipaget med motorbromsen som endast traktorn överför. I sådana situationer kan icke bromsade släpvagnar trycka på den bromsade traktorn och potentiellt leda till att den blir ostabil och ekipaget knyter sig.

Case IH Advanced Trailer Brake System övervakar och detekterar körförhållandena och gör automatiskt traktorn stabil, när det kopplats in, med hjälp av vagnens bromsar.  När föraren sänker hastigheten, antingen med Multicontroller eller genom att släppa på gaspedalen, bedömer systemet avsaktningens kraft som krävs genom att jämföra fordonets målhastighet med aktuell hastighet. Det justerar sedan bromskraften med en mätning av transmissionens startvridmoment baserat på svänghjulets momentsensor och motorstyrenhetens data.

Denna information används för att beräkna och tillämpa lämpligt tryck som krävs för att balansera avsaktningens kraft på traktorn med momentet som används av vagnen. Genom att anpassa släpvagnens hastighetsminskning med traktorns, garanteras bådas stabilitet, bromsprestandan förbättras och säkerheten ökas.

Hastighetsbegränsningen på 35 km/tim gör att föraren kan göra mindre hastighetsjusteringar vid körning på väg, utan att släpvagnens bromsar används. Om systemet aktiveras alltför mycket, kommer det att varna med en ljud- och ljussignal.  Dessutom använder systemet pulserande bromskraft för att undvika överhettning och en minskad bromseffekt samt lägger till ett kort avbrott efter fem sekunder.

Ursprungligen fanns detta tillval för 436  € på nya 185 - 240 CVX-modeller utrustade med pneumatiska släpvagnsbromsar. Detta patentskyddade system kan nu eftermonteras på alla Puma 185 – 240 CVX-traktorer som överensstämmer med European Tractor Mother Regulation. Case IH Advanced Trailer Brake System kommer att finnas tillgängligt på andra Case IH Puma-, Maxxum- och Optum-traktorer utrustade med CVXDrive-transmission från och med 2019.

”Detta är en mycket viktig funktion som Case IH kan erbjuda och som inte finns tillgänglig från någon annan tillverkare. Utöver den förbättrade säkerheten gör det även att förare kan arbeta i lugn och ro med tunga bogserade redskap under svåra förhållanden,” säger Hans-Werner Eder, produktmarknadschef EMEA, Case IH.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF