Produkt

På EIMA avslöjas EU steg V-uppgraderingar för Optum

07 Nov 2018

​Utvecklingen av Hi-eSCR2 innebär inga yttre förändringar på traktorns design / Skyddas tekniskt av 13 patent / Låg bränsleförbrukning / Längre serviceintervaller för motorolja och transmission oil / Tillvalet AccuTurn Pro kombinerar vändtegshantering och vändning vid radslut /​

Case IH använder EIMA 2018 för att visa tekniken som kommer att användas för att uppfylla lagstiftningen för de kommande avgaskraven EU Steg V genom att presentera uppdaterade Optum CVXDrive-modeller på mässan. Lagstiftningen gäller alla traktorer på över 130 kW (174 hk) och träder i kraft den 1 januari, 2019.
 
Det finns inga synliga yttre ändringar på Optum 250, 270 och 300 CVXDrive-traktorer och lösningen för  avgaskraven för Steg V från Case IH:s motorleverantör och systerföretag  FPT Industrial använder en intern teknik som skyddas av totalt 13 olika patent. Utan någon avgasrecirkulation minskas bränsleförbrukningen och förbränningen blir mer effektivt. Utformningen har även förenklats och det finns inget ytterligare försvårande med turboaggregatet. Som ett resultat av detta hålls driftskostnaderna på en låg nivå, efterbehandlingssystemet kräver inget underhåll och driftssäkerhet och driftstid maximeras. Dessutom kommer alla Optum Steg V att utrustas med AFS Connect Telematics som standard, för att öka graden av uppkopplingsförmåga och för att göra hantering av maskinparken lättare.
 
Inre uppdateringar har också gjort att serviceintervallet för motoroljan förlängs  från 600 timmar till 750 timmar eller 18 månader. Samtidigt förlängs intervallet för byte av transmissionsolja från 1 200 timmar till 1 500 timmar. För ägaren betyder det mindre tid i serviceverkstaden och en minskad total ägandekostnad.
 
Ytterligare förbättringar för Optum-modellerna omfattar AccuTurn Pro, som nu finns fullt tillgänglig, och kombinerar fördelarna med vändtegshanteringen Case IH HMC II och det automatiserade systemet för vändtegsvändningar AccuTurn. Tillvalet har utformats för att underlätta förarens arbete och öka produktiviteten samt minska körningen på vändtegarna. Detta tillval kan nu beställas på Optum CVXDrive-traktorer och på Steg IV Optum CVXDrive-traktorer kan systemet aktiveras med en upplåsningskod.
 
Det finns även ett nytt däckval för de senaste Optum CVXDrive-traktorerna. I och med introduktionen av Michelin Axiobib 2, är det nu möjligt att montera detta däck i storlekarna VF 650/85 R42 och VF 620/75 R30.


Dowload PDF Ladda ned Zip-arkiv