Produkt

Case IH fokuserar på avancerad teknik på Agritechnica, nyheter bland traktorer, skördemaskiner och anslutningsmöjligheter

10 Nov 2019

Magnum AFS Connect gör debut på den europeiska mässan/AFS Connect och mycaseih.com förbättrar anslutningsmöjligheter och datahantering/Uppdaterade Puma-traktorer/Vestrum CVXDrive erbjuder steglös teknik för traktorer i de lägre effektklasserna/Ny tröskserier; Axial-Flow 150/LB436 HD press pressar 22 % mer material i 120 x 90 cm balarna, utrustad med nya TwinePro-knytare
 
En uppsättning produktlanseringar, som spänner över nästan alla de huvudsakliga produktkategorierna, presenteras av Case IH på Agritechnica 2019, där företaget kommer att införliva löftet om att fokusera på avancerad teknik och anslutningsmöjligheter för storskaliga jordbruk och professionella producenter genom utveckling av traktorer, skördetröskor, pressar och precisionsodling, och introducera funktioner som tidigare presenterades som koncept. Case IH-montern kommer att ingå i en ny CNH Industrial-utställning som täcker en stor yta i utställningshall 3.

Ny Magnum AFS Connect
Den nya Magnum AFS Connect-serien markerar början på teknikförflyttningen från det autonoma konceptfordonet som bygger på Magnumtraktorn, och som även visas i Case IH-montern. Alla modeller har 8,7 liters FPT Industrial Cursor 9 sexcylindriga motorer med turbo och laddluftkylare och de använder den senaste FPT Hi-eSCR2-tekniken för att följa EU:s steg V-utsläppsbestämmelser. Den nya Magnum 400 modellen är endast tillgänglig med PowerDrivetransmissionen, powershift 21/5, som erbjuder 40 och 50 km/h med reducerat motorvarvtal.  Modellerna 340, 380 och 400 erbjuds också i Rowtrac-utförande med bandställ bak.

Alla modeller är utrustade med en helt omarbetad hytt med en ny dörr i full längd och nyckellös ingång som tillval. De välkända Case IH-koncepten, som informationsskärmar på stolpar, Multicontroller-armstödsreglage och AFS-skärm, har till stor del omarbetats för att underlätta arbetet. De viktigaste reglagen kan konfigureras och anpassas efter användarens önskemål och arbetsuppgiften. Tillvalen inkluderar nu bromsassisterad styrning för både modeller med hjul och som standard för Rowtrac-modeller, för att assistera vid svängar genom att automatisk bromsa det inre bakre bandet, och variabel styrning för att ändra responsvärdena för fält- och transportarbete.


AFS Connect och mycaseih.com: smidig, omedelbar dataöverföring och åtkomst på samma plats
Case IH lanserar också företagets kundportal mycaseih.com och AFS Connect-telematikportal, som nås via denna. AFS Connect fjärröverför övervaknings- och hanteringsdata om fältarbeten, maskinsparksinformation, växtodlingsinformation m.m. på ett säkert sätt, allt i realtid, och erbjuder åtkomst från en och samma plats för analys av dessa data för ett konsekvent beslutsfattande.

Case IH använder även Agritechnica för att meddela ett antal överenskommelser mellan företag för att kunderna ska kunna dra fördel av enklare anslutningsmöjligheter när de arbetar med olika varumärken i sina maskinparker. Case IH:s moderbolag CNH Industrial har förvärvat systemdesignern för jordbruksinformation AgDNA, vars programvara kommer att göra det möjligt för lantbrukare med flera varumärken i sina maskinparker att se allt på ett ställe, när programvaran är ansluten till Case IH AFS Connect-telematik, vilket underlättar beslutsfattandet. Case IH har också anslutit sig till DataConnect, ett molnbaserat datahanteringssystem, och en universell dataöverföringsplattform, som båda fungerar med andra maskinpartner.


Ny design och uppgraderingar för Puma-serien
Alla Puma-modeller drivs med 6,7-liters FPT Industrial sexcylindriga motorer och uppfyller nu steg V-utsläppskraven med Hi-eSCR-teknik. De är 100 % godkända för HVO-diesel och biologiskt nedbrytbar olja och erbjuder förlängda bytesintervaller för motorolja (750 timmar) och transmissionsolja (1 500 timmar). På Agritechnica visas även några uppdateringar på Puma-serien, som kommer att finnas på marknaden under 2020.

De har alla en distinkt ny huv med den senaste uppgraderade transport- och arbetsbelysningen i Case IH-design, som erbjuder upp till 40 000 lumen för LED-toppmodellen.
På Agritechnica visas även fler uppgraderingar som är unika för denna serie. In- och utstigningen till och från hytten har blivit säkrare med ny belysning för de omarbetade trappstegen och en tvättank är monterad som tillval intill trappstegen. Gasdämparna och en premiumratt har uppgraderats i hytten. En högklassig DAB-radio med högtalare är tillgänglig, inklusive en handsfree mobiltelefon. Andra inredningsuppgraderingar innefattar ett dokumentförvaringsfack, en kompakt backspegel och en ny skärmskena samt hållare för mobiltelefon och surfplatta som tillval. Förvaringen för trepunktslyftens toppstång övre stång har omarbetats för bättre sikt bakåt. En ny utformning av frontlyften bidrar till bättre åtkomst och snabbare respons, plus nya manöverknappar. Ytterligare nyheter inkluderar en ny tryckluftsledning som kan anslutas till flera uttag kring traktorn och monteras med en slang och munstycke för rengöringsarbeten eller en däckpumpningsledning.

Alla Puma-modeller kan utrustas med Case IHs variabla styrning för att rattens respons ska anpassas till den aktuella uppgiften, och med AFS Connect-teknik som tillåter trådlöst tvåvägsutbyte av data mellan traktorn och arbetsledaren.


Vestrum CVXDrive inför beprövad steglöst teknik på alla effektnivåer
Med en kompakt CVT-traktorkonstruktion på 100–130 hk lyfter den nya Vestrum CVXDrive-serien med fyra modeller transmissionen till en ny klass – den tidigare lägsta tillgängliga CVXDrive-specifikationen var den mer robust byggda 4-cylindriga 116–145 hk Maxxum-serien. Högsta hastighet kan uppnås vid reducerat motorvarvtal via en Eco-funktion, och transmissionen styrs elektroniskt för snabb och smidig hastighetsökning, med dubbel kopplingsteknik för friktionsfri växling mellan de två mekaniska områdena, vilket säkerställer full dragkraft över hela hastighetsområdet. Active Hold Control förhindrar rörelse i sluttningar och i korsningar.


Ny tröskserie: Axial-Flow 150
De nya Axial-Flow 5150, 6150 och 7150 tröskorna på 312 till 460 hk (max.) ersätter 2020 de motsvarande modellerna i 140-serien. De är utrustade med FPT Industrial Hi-eSCR2 steg V-motorer som omfattar en automatisk ljuddämpare. Tröskserien Axial-Flow 250 kan nu dra nytta av en lyftkapacitet på inmatningselevatorn på 6000 kg40 km/h för hjulförsedda skördetröskor för den tyska, danska och italienska marknaden. Initiala inställningar för Axial-Flow 250-serien för automatisering med AFS Harvest Command, som bidrar till att uppnå en målinriktad spillnivå, spannmålskvalitet, genomströmning eller kapacitet, har utvecklats ytterligare med nya grödor såsom korn. Bland nyheterna för skärborden finns ett 8,53 m bred VariCut 3050 med skärbordsgolv som kan dras ut 574 mm för 7250 och 140/nya maskiner i 150-serien.


LB436 HD erbjuder 120 x 90 cm storbalspress för hög densitet
Den nya LB436 HD kan skapa balar med upp till 22 % högre densitet än LB434 XL-modellen, som producerar samma 120 x cm baldimensioner och blir kvar i serien, och producerar balar som i genomsnitt väger 500 kg med korn- och vetehalm. En 2,35 m pickup med 5 pickupaxlar matar en standardhack med 29 rotorknivar, och ISOBUS klass 3-kompatibiliteten gör att pressen kan styra traktorns rörelser, som t.ex. körhastigheten. Den nya tvåstegs växellådan är utrustad med överbelastningsskydd. Liksom för andra Case IH storbalspressar innebär LB436 HD:s nya TwinePro garnknytsystem att när väl den första knuten är gjord skapas en andra knut (slingan) som ger ökad styrka på upp till 30 %, vilket förbättrar produktiviteten och gör det möjligt att producera väl knutna balar med standarddensitet med billigare garn eller balar med högre densitet med standardgarn.


Dowload PDF