Produkt

Case IH presenterar AFS Connect trådlös teknik för dataöverföring och övervakning – och nya tekniska samarbetspartner

10 Nov 2019

Tvåvägskommunikation för ögonblicklig registrering av arbets- och fältdata/Möjliggör fjärrövervakning av maskinens lokalisering, bränslenivåer och annat/Variabla givor/mängder/doser, A-B-linjer kan laddas upp på distans/Godkänd återförsäljaråtkomst kan underlätta maskinkonfigurering och förbättra prestanda

 

Case IH-ägare kan nu fatta välgrundade beslut om lantbrukets styrning baserat på både realtids- och historiska data som skapas av deras maskiner i och med lanseringen av AFS Connect, en kommunikationslösning som integrerar beprövade funktioner från Case IH Advanced Farming Systems för att koppla samman gården, maskinparken och data.

AFS Connect kombinerar funktionerna hos den molnbaserade webbplattformen MyCaseIH.com – som är det centrala navet för ägarhantering av data och som ger tillgång till andra funktioner som förarhandböcker och instruktionsvideor – med AFS telematikportal på plattformen och iOS/Android-appen AFS Connect Mobile, för att automatiskt övervaka, visa och lagra maskin- och fältdata och tillåta användare att övervaka och hantera dem från en kontorsdator och på distans från en smart telefon eller surfplatta. Med tillstånd kan Case IH-återförsäljare även övervaka maskiner, för att säkerställa att de kör med högsta prestanda och identifiera eventuella problem via vår fjärrtjänst.
 
Webbplatsen Mycaseih.com och appen AFS Connect innehåller två datahanteringssektioner – maskinparkshantering och datahantering – som användare kan övervaka och manipulera från valfri dator, surfplatta eller mobil enhet. Ett abonnemang på AFS Connect ger tillgång till en upplåsningskod och även ett modem behövs. I hytten arbetar AFS Connect med bildskärmarna AFS Pro.

 

Effektiv hantering av maskiner och maskinparker

Portalen för hantering av maskinparker gör det möjligt för ägare/arbetsledare och förare att övervaka maskindata såsom driftstimmar, temperaturer, motorvarvtal, bränsleförbrukning och tjänster via bildskärmen i hytten eller webbportalen eller appen. Dessa uppgifter registreras kontinuerligt och uppdateras automatiskt och smidigt. Anpassningsbara textmeddelanden kan ställas in om traktorn körs utöver ett inställt värde som ett motorvarvtal eller en arbetstemperatur. Detta underlättar planeringen och utförandet av service.

AFS Connect skapar direkta överföringar och samlar data via en molntjänst, vilket gör att man klarar sig utan USBminne för överföring mellan traktorskärm och stationär eller bärbar dator. Med data insamlad i realtid på internet via molnet och som är tillgänglig direkt för analys kan användarna övervaka sina maskiner via sin dator eller smarta enhet. Om ett problem uppstår kan de snabbt bli informerade om det och detta gäller – efter godkännande – även för återförsäljaren, som – efter godkännande – kan övervaka maskinen och informera om eventuella problem och om möjligt utföra en fjärrdiagnostik med hjälp av det nya Vehicle Management System (VMS) för Case IH återförsäljare.

Alla insamlade data – även delade med dem som traktorägaren godkänt som t.ex. Case IH-återförsäljaren eller en tredje part som t.ex. gårdens växtodlingsrådgivare – förblir maskinägarens egendom. Det finns en 30-dagars provperiod och möjlighet att välja bort datadelningen.

AFS Connect kommer att vara tillgänglig för alla Case IH-traktorer och skördetröskor som kan utrustas med telematiksystem, inklusive traktorerna Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger och Quadtrac, tröskorna Axial-Flow och växtskyddssprutorna Farmlift och Patriot.

 

Enkel styrning av jordbruket tack vare nya samarbetspartner och förvärv

I den fortsatta utvecklingen, för att hjälpa kunderna att dra nytta av den förenklade kommunikationen mellan olika produkter från olika tillverkare i sina maskinparker, har Case IH:s moderföretag CNH Industrial förvärvat systemdesignern för jordbruksinformation AgDNA.

När den är förbunden med Case IH AFS Connect-telematiksystemet möjliggör AgDNA:s specialprogramvara, som samordnar och standardiserar data, kartläggnings- och analysverktyg från olika källor, för maskinparker med flera ägare att få överblick över allt på ett enda ställe, vilket gör beslutsfattandet snabbare och noggrannare.

Ett annat anmärkningsvärt partnerskap är DataConnect som erbjuder tillverkaroberoende moln-till-moln datahantering. Förutom Case IH arbetar de med andra utrustningar från New Holland, STEYR, John Deere och Claas. Kundfördelarna omfattar möjligheten att utbyta data via ett gemensamt gränssnitt och styra och övervaka sin maskinpark med sitt favoritsystem, utan kompatibilitetsproblem. Uppgifterna är åtkomliga via alla relevanta tillverkarportaler, och är också utbytbara i realtid mellan systemen. För närvarande hanterar systemet data inklusive aktuell och historisk maskinlokalisering, bränslenivå, arbetsstatus och körhastighet och ytterligare utveckling kommer att möjliggöra överföring av lantbruksdata.

DKE Agrirouter, en universell dataöverföringscentral, inkluderar nu även CNHi bland sina medlemmar, förutom 11 andra maskinerpartner, inklusive betydande redskapstillverkare. För att säkerställa kompabiliteten mellan traktor- och redskapsdatahanteringssystem samarbetar vi även med över 20 apputvecklingspartner, inklusive Agravis, FarmFacts och MyEasyFarm. Kunderna kommer att dra fördel av DKE Agrirouters kapacitet att länka fordon till tjänster och erbjuda en plattform för kommunikation och dataöverföring.


Ladda ned bild Dowload PDF