Brand

Case IH vill komma närmre kunderna i sydligaste Sverige

25 Jun 2019

​Som en del i jakten på en ökad marknadsandel för traktorer, har Case IH börjat ett samarbete med en rad nya återförsäljare i sydligaste Sverige (Skåne och södra Halland). De nya återförsäljarna presenteras på Borgeby Fältdagar. 

Att Case IH gör detta drag beror på att man vill ha en större närhet till kunderna. Dessutom vill man skapa professionella servicepartners åt dem som kör Case IH, genom att man ökar fokuset på Case IH i Skåne och södra Halland.
¬ – För närvarande har vi en marknadsandel på tio procent och den vill vi öka. Tack vare de nya återförsäljarna kommer vi närmre kunderna och det leder oss på rätt väg mot en ökad marknadsandel, säger Markus Ågren, affärschef Case IH Norden och Baltikum.
– Eftersom de nya återförsäljarna kan både Case IH och sina försäljningsområden sedan tidigare, kommer det att bli riktigt bra att ha med dem i vårt vinnande lag, säger Per-Olof Ohlson, distriktschef för Case IH i södra Sverige.
Förutom Case IH kommer de nya återförsäljarna att sälja Amazone, Krone och Dal-Bo. Både verkstadspersonal och övrig personal har gedigen kunskap om både Case IH och om de andra tre varumärkena.
– Med den starka palett av varumärken vi har nu, i kombination med vår kunniga verkstadspersonal och närheten till kunderna, känns framtiden väldigt förhoppningsfull, säger Anders Bramsvik, VD och ägare till Ystad Traktor & Maskin. Anders Bramsvik och övrig personal har arbetat länge i branschen, och för ett antal år sedan såldes Case IH från samma anläggning. Ystad Traktor & Maskin har redan sålt sin första Case IH-traktor.
– Vi ser fram emot att sälja Case IH igen. En betydande anledning till att vi tog detta beslut är att det redan finns en stor befintlig marknad för Case IH häromkring och att vi har goda erfarenheter av traktorerna. Samtidigt kommer vi att fortsätta att ta hand om våra Deutz-Fahr kunder, när det gäller service och reservdelar, säger Catarina Karlsson, VD och säljare på Agrohill Maskin. Agrohill är ett familjeföretag, beläget i Halmstad, som bildades 2013. Det drivs av Catarina och Mats Karlsson och deras två döttrar Malin Albertson och Johanna Karlsson.
– Vi tycker att det är glädjande att skriva kontrakt med Case IH och återigen sälja varumärket. Vi kan produkterna och vi känner till den goda kvaliteten sedan tidigare. Det gör att vi känner stora förhoppningar och god tilltro inför framtiden. Jag hoppas även att våra kunder gör det samma och vi ser framför oss att vi ska kunna erbjuda våra kunder samma goda servicenivå på detta nya märke, som vi gör med våra andra varumärken, säger Magnus Pehrsson, VD och säljare på Rinkaby Maskin. Rinkaby Maskin ägs av Magnus Pehrsson och Andreas Nilsson som båda har lång erfarenhet i branschen.
– Tack vare att vi blir återförsäljare åt Case IH, känner vi oss som en komplett maskinleverantör. Tidigare har vi saknat de riktigt stora traktorerna, de på minst 350 hk, och de stora tröskorna på 30 till 40 fot. Nu har vi något för alla, från de riktigt stora lantbruksföretagen till de allra minsta deltidsjordbruken. Kombinationen med Case IH och redskapsprogrammet från Söderberg & Haak gör att vi nu blir en helhetsleverantör, säger Joakim Alvarsson, VD och säljare på Agrizon Maskin. Agrizon Maskin är ett nystartat företag som ägs av Joakim Alvarsson, som var med och byggde upp den anläggning som nu blivit Agrizon Maskin AB, och som därmed har god erfarenhet av lantbruksmaskinsbranschen i området.
De nya Case IH-återförsäljarna finns tillsammans med personal från Case IH i monter F74.

Kontaktpersoner
Per-Olof Ohlson 072 5478485

***

Case IH er den professionelles valg, med mere end 175 års historie og erfaring inden for landbrugsindustrien. En højtydende serie af traktorer, mejetærskere og ballepressere sælges og serviceres af et globalt netværk af meget professionelle forhandlere, der arbejder engageret med at give kunderne suveræn support og den høje service, der kræves for at kunne være produktiv og effektiv i det 21. århundrede. Yderligere oplysninger om Case IHs produkter og serviceydelser kan findes online på www.caseih.com.
Case IH er et mærke ejet af CNH Industrial N.V., der er globalt førende inden for sektoren for produktionsmidler og noteret på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Få yderligere information om CNH Industrial online på www.cnhindustrial.com.


Dowload PDF