Brand

Case IH och STEYR skruvar upp värmen för extra stark lack

25 Jan 2021

Case IH- och STEYR-traktorer lämnar nu fabriken i St. Valentin, Österrike med en uppgraderad lackyta som är ännu tuffare och mera rostbeständig. Förbättringen kommer tack vare en investering på 1,1 miljoner euro i nya anläggningar för förbehandling och lackverkstad i fabriken, slutförd trots utmaningar från Covid-19.

Kundernas intresse i stark och korrosionsbeständig lack, som identifierats i pågående marknadsundersökning, drev initiativet. I samarbete med 24 specialistleverantörer och partners kom fabriken fram med en meny med lösningar före, under och efter lackeringen. Tillsammans producerar de en glansigare yta som motstår repor, sprickbildning och rost samtidigt som den fäster tätare mot metallens ytor.

Signifikant högre temperaturer för förtvätt och föruppvärmning är nyckel till de nya ytorna. Varje traktor torkas nu vid 110 °C, istället för från 60 °C, och stannar i ugnen tre gånger längre. Initial förtvätt har gått från 30 - 40 °C till 55 - 60 °C med en femfaldig ökning i trycket från munstycke.

"Att få traktorn helt perfekt för att ta emot sin lackering är absolut väsentligt", säger Hannes Woegerbauer, fabrikschef. "Efter den förbättrade förtvätten, har vi nu också separerat sköljningsprocessen till att ta bort överflödigt rengöringsmedel och ett nytt föruppvärmningsbås som tar bort varenda fuktmolekyl och värmer upp traktorn till den perfekta temperaturen. Resultatet är att färgen torkar även inifrån och ut, vilket gör den stabilare, med mycket bättre fäste och rostförebyggande".

Arbetet med förändringar för produktionslinjen började i november 2019 och de första traktorerna passerade igenom i augusti 2020. "Vi är verkligen tacksamma för våra specialistpartners som har hjälpt oss att installera dessa nya system, och samtidigt jobbat runt alla utmaningar från Covid-19," säger Hannes. "Våra kunder ser redan fördelarna på sina nya traktorer när de använder dem på sina lantbruk runtom i Europa."

​​


Dowload PDF