Produkt

CASE IH MEDDELAR ATT DEN BEPRÖVADE ACTIVEDRIVE 8 POWERSHIFT TRANSMISSIONEN NU ÄR TILLGÄNGLIG PÅ VESTRUM-TRAKTORN

07 Sep 2023

Urvalet av transmissioner har utökats för samtliga fyra modeller i Vestrum-serien från 100-130 hk / ActiveDrive 8 semi-powershift med tre växelområden och åtta steg finns tillgänglig som ett komplement till CVXDrive /

Case IH har utökat urvalet av transmissioner för Vestrum-serien med 100 till 130 hk med alternativet ActiveDrive 8 powershift-transmissionen som komplement till den steglösa CVXDrive transmissionen (CVT), för att erbjuda potentiella köpare ett bredare utbud av specifikationer som passar deras behov.

ActiveDrive 8 powershift med åtta steg/tre växelområden fanns tidigare endast på Maxxum-traktorerna på 115 till 150 hk och innebär att Vestrum-kunder som inte behöver den fulla kapaciteten i en CVT nu har ett alternativ till ett lägre pris, men som ändå ger en hög nivå av bränsleeffektivitet och kapacitet. Område ett erbjuder ett hastighetsområde på 0 till 10,7 km/h för att passa tunga dragarbeten, medan område två, med ett hastighetsområde på 4,3 till 18,1 km/h, uppfyller de flesta arbetsbehoven. För körning på väg kan transmissionen starta i område tre, med ett hastighetsområde på 0 till 40 km/h, en skip-shift-funktion som gör att man snabbt kan växla mellan stegen. Ett krypväxelalternativ ger hastigheter ner till 190 m/h för arbetsuppgifter som kräver låga hastigheter.

"Genom att lägga till ActiveDrive 8 åttastegs powershift till Vestrum-serien, strävar vi efter att utöka dess dragningskraft genom att erbjuda ett större utbud av specifikationer till kunder i detta effektsegment, för att möta ett bredare spektrum av behov," säger Christel Diebolt, Case IH produktmarknadschef för Vestrum-traktorerna.

"Detta är en äkta powershift som använder vår dubbelkopplingsteknik så att det inte blir någon driv- eller dragkraftsförlust vid hastighets- eller riktningsändringar. Den gör det också möjligt för traktorn att starta i det högsta området, öka hastigheten i fält utan att minska effekten till hjulen, leverera nästan omärkliga växlingar och, via Active Clutch II-funktionen, stanna med endast bromspedalen."

Två specifikationsnivåer
Vestrum ActiveDrive 8-traktorerna finns tillgängliga med två specifikationspaket. Modellerna ”Selection” är utrustade med mekaniska hydrauluttag, en hydraulpump på 80 eller 110 l/min, kraftuttag med tre hastigheter och alternativ för trepunktslyft. Det finns två takalternativ: en version med lågt tak på 2,7 m som har ett panoramafönster för bekvämare lastararbete, medan ett alternativ med standardtak har en höjd på 2,83 m. Luftkonditionering, passagerarsäte och hyttfjädring kan väljas till. Den andra specifikationen ”Advanced” har ytterligare utrustning, inklusive trepunktslyft med Front Hitch Management, elektrohydrauliska uttag, plus tillvalsfunktioner som Advanced Headland Management, autostyrning som hanteras via AFS Pro 700 Plus-skärmen och ISOBUS-alternativ.

Etablerade funktioner
Oavsett om Vestrum-traktorerna är utrustade med CVXDrive eller ActiveDrive 8 använder de samma FPT NEF fyrcylindriga steg V-motorer på 4,5-liter. De utvecklar upp till 10 hk mer än sin nominella effekt mellan 1 700 och 1 900 varv/min och ger maximalt vridmoment vid 1 300 varv/min. Standardpaketet för redskapskoppling inkluderar en kat II/III N 5 600 kg bakre lyft, medan en 2 300 kg frontlyft är tillval, liksom ett 1 000 rpm frontkraftuttag med våtkoppling. Manövrerbarheten underlättas av en vändradie på 4,5 m.

Med en ljudnivå på 69 dB(A) inkluderar hyttalternativen med fjädring en joystick för lastaren med transmissionsreglage. Pekskärmen AFS Pro 700 Plus har en snabbstartsmeny och upp till fyra kameraingångar.AEF ISOBUS-certifiering för funktionerna Universal Terminal och Task Controller garanterar kompatibilitet med AEF ISOBUS-certifierade redskap. Tillvalet AFS Connect™ telematikkapacitet möjliggör fjärrövervakning och omedelbar datainsamling. Ytterligare funktioner som AFS AccuGuide™ autostyrning och AFS AccuTurn Pro automatiserad vändtegsteknik finns också tillgängliga.

Produktionen av Vestrum ActiveDrive 8-traktorer inleds i juni 2023, med full tillgänglighet på alla europeiska marknader till hösten.


Dowload PDF