Brand

CASE IH PÅ SIMA: TRAKTOR- OCH SERVICEUTVECKLINGEN I FOKUS

07 Nov 2022

​​​De senaste Steiger/Quadtrac-modellerna med AFS Connect™ och förbättrad trepunktslyft/Förhandsvisning av nya flaggskeppet Puma 260 CVXDrive/Uppgraderade Vestrum CVXDrive traktorer/Utveckling av Farmall A- och Farmall C-serierna/Nya Quantum Steg V-serien/Nya RB HD Pro rundbalspressar med flexkammare/Mervärde genom telemetri-tjänster för AFS Connect-traktorer och -skördetröskor.

Case IH presenterar flera nya maskiner i monter D072, hall 6, på SIMA 2022 (Paris Nord-Villepinte, den 6–10 november) – och planerar även att visa en Case IH sockerrörsskördare som illustrerar varumärkets globala skördeexpertis.

Förhandsvisning av flaggskeppet Puma 260 CVXDrive
Den nya Puma 260 CVXDrive visas upp. Viktiga funktioner inkluderar en större hytt – den tystaste Puma-hytten någonsin – med nytt armstöd inklusive konfigurerbara reglage och AFS Pro 1200-pekskärm, där föraren inte bara kan göra inställningar och automatiskt samla in driftdata, utan även – via AFS Connect™-telematiken – garantera omedelbar tvåvägsöverföring av data mellan traktorn och MyCaseIH-onlineportalen, plus fjärrövervakning/support av maskiner och mycket mer.

Premiär för Safeguard Connect
Besökarna kommer också att kunna lära sig mer om Safeguard Connect, en ny kombination av mervärdestjänster grupperade för att omfatta alla aspekter av servicestöd för Case IH:s skördetröskor i Axial-Flow® 250-serien och större traktormodeller. Safeguard Connect, som kompletterar AFS Connect-telemetrin, inkluderar utökad Safeguard-garanti (beroende på marknaden), inspektion före säsongsstarten, fjärrsupport från återförsäljare, Max Service dygnetruntsupport, AFS Connect-abonnemang och komplett förarutbildning.

Steiger Quadtrac-traktorer med AFS Connect-teknik

De senaste hjulförsedda Steiger-traktorerna och de banddrivna Quadtrac-traktorerna, som är de mest avancerade modellerna i Case IHs utbud, har förbättrade specifikationer och prestanda. Ett nytt armstöd innehåller konfigurerbara reglage och pekskärmen AFS Pro 1200 med AFS Connect fjärrdataöverföring och fjärrövervakning. En ny kraftig trepunktslyft ökar lyftkapaciteten med upp till 5 %, och traktorerna är även utrustade med ett fabriksmonterat kategori 5-drag med kategori 4-adapter, plus en ny kombinationskoppling med fem hydrauluttag och tre 0,5 tums och tre 0,75 tums fattningar som tillval.

Vestrum CVXDrive-linjen får bättre utrustning
Utvecklingen i 100–140 hk Vestrum CVXDrive-traktorserien inkluderar förbättringar av CVX-transmissionen. Föraren kan justera, spara och återkalla anpassningsbara inställningar enligt önskemål/uppgift, medan responsen för körpedalen och Multicontrollern har förbättrats. Instigningen i hytten har förbättrats, liksom inredningens passform och ytfinish, och en ny 12-tums AFS Connect 700 Plus-pekskärm har introducerats, som förenklar arbetshanteringen och möjliggör övervakning med flera kameror.

Farmall C-serien uppgraderas
De nya Farmall C-modellerna 100 C, 110 C och 120 C (101/110/117 hk nominell effekt) kompletterar Farmall C Advanced-modellerna. De drivs av fyrcylindriga, 3,6-liters FPT F5-motorer med Common Rail-bränsleinsprutning och fyra ventiler per cylinder. De har Active Drive2™-transmissioner med fyra växlar i de tre växelområdena plus Powershuttle och åtta krypväxlar som tillval. Den nya hytten med sex stolpar har plant golv, 5,2 m2 glasyta och luftkonditionering som standard. Trepunktslyftens lyftkapacitet är 5 000 kg, frontlyftens (tillval) kapacitet 1 400 kg, och kraftuttagshastigheterna är 540, 540E och 1 000 varv/min, med tillvalen ECO- och drivhjulsberoende kraftuttag.

Omarbetade Farmall A-traktorer för Steg V
Med fyrcylindriga FPT F5-motorer med fyra ventiler per cylinder, har nya Farmall 90A (max. effekt/vridmoment 90 hk/380 Nm) och 100A (100 hk/450 Nm) en 12F/12R-transmission som ger en körhastighet på högst 40 km/h. Alternativen inkluderar ytterligare åtta krypväxlar och hydraulisk Powershuttle. Den nya hytten, med fyra stolpar och luftkonditionering, är rymligare och har en ljudnivå på 77 dB.

Utökad och bättre Quantum-serie
Den nya serien Stage V Quantum har fem modeller som spänner från 74 hk (nominell effekt) för Quantum 80 till 120 hk för nya Quantum 120, med fyrcylindriga FPT F5C-motorer och fyrhjulsdrift som standard. Bland de viktiga funktionerna finns kategori 4-filtrering för hytten med plant golv. ActiveDrive2™ 32F/16R-transmission 0,7–40,0 km/h kan kompletteras med åtta krypväxlar (lägsta hastighet 0,17 km/h) som tillval. Powerclutch är standard. Det finns en fjädrande framaxel, en ny skärm på A-stolpen och full Case IH AFS Solution Technologies-kompatibilitet.

Nya rundbalspressar med flexkammare

Nya Case IH R B HD Pro rundbalspressar med flexkammare är konstruerade för lantbrukare och maskinstationer som producerar över 10 000 balar varje år. De har Heavy Duty-komponenter och ett delat drivsystem som möjliggör en kapacitet på upp till 30 ton/h. Baldiametrarna är 90–165 cm (RB456 HD Pro) och 90–190 cm (RB466 HD Pro). De kan utrustas med inmatningsrotor och snittenheter med 13 eller 25 knivar.

CNH Industrial Capital med Case IH på SIMA 2022
CNH Industrial Capital, organisationen för finanstjänster inom Case IH:s moderbolag som tillhandahåller Case IH Intelligent Rental Solutions®, finns på plats tillsammans med Case IH på SIMA 2022 för att ge råd och information om kundanpassad finansiering och leasing som är skräddarsydd för Case IH:s produkter och kundbehov. Flexibla SIMA-specialerbjudanden kommer att presenteras för alla traktor- och skördetröskmodeller.

”Från Puma 260 CVXDrive med AFS Connect-datahanteringsförmåga till Quantum-traktorer med bredare frukt- och vinodlingskapacitet kommer Case IH att ha en mängd innovation på SIMA 2022 för att hjälpa jordbrukare att öka effektiviteten för att utmana insatskostnaderna”, säger Bruno Pierrefiche, Marketing Manager Case IH France.

”Men vi har också mycket för att underhålla besökarna, inklusive en livesändning av Moto GP-loppet i Valencia söndagen den 6 november – och en Case IH-sponsrad Moto GP Aprilia-motorcykel i montern. Det kommer också att finnas en bar i montern så att vi kan servera förfriskningar till besökarna medan vi diskuterar våra nya framsteg med dem.”


Dowload PDF