Produkt

CASE IH UPPGRADERAR FLAGGSKEPPEN STEIGER AFS CONNECT™ OCH QUADTRAC AFS CONNECT-TRAKTORERNA INFÖR 2023

07 Nov 2022

​​Case IH:s toppmodeller inför 2023, Steiger AFS Connect™- och Quadtrac AFS Connect-traktorerna, har en effekt på upp till 692 hk/Den senaste AFS Connect-telematiktekniken förbättrar prestanda och produktivitet/Ny kraftig trepunktslyft och dragbom/Exceptionella hydraulikprestanda – flöde på upp till 428 l/min.

Case IH har förbättrat specifikationer och prestanda för sina flaggskeppstraktorer, den hjulförsedda Steiger AFS Connect™ och den bandförsedda Quadtrac AFS Connect inför 2023. De ger upp till 692 hk från FPT Cursor 13 12,9-liters, sexcylindriga motorer med förbättrad Hi-ESCR Steg V-teknik. De har och exceptionell hydraulik som ger ett flöde på maximalt 428 l/min för upp till åtta elhydrauliska uttag, vilket ytterligare förbättrar prestanda och användbarhet.

I linje med alla andra Case IH AFS Connect-traktorer är dessa toppmodeller intuitiva och oerhört bekväma att köra. De ergonomiska, anpassningsbara reglagen ingår i det nya förargränssnittet och erbjuder tre sätt att styra: antingen direkt åtkomst via reglage, pekskärmen AFS Pro 1200 eller via menyknappen med snabbknappar för snabbåtkomst på Multicontroller-armstödet. Den enkla styrningen förbättras ytterligare genom avancerad maskinergonomi, inklusive branschledande färgmärkta hydrauluttagsreglage och konfigurerbara knappar för olika arbetsuppgifter eller driftinställningar.

Jordbrukare och arbetsledare kan administrera och optimera gård-, maskinpark- och hanteringsdata från en dator på kontoret eller på en mobil enhet, när som helst. De kan utöka övervakningen ytterligare med fjärrfunktioner som fjärrskärmdelning, vilket gör det möjligt för återförsäljaren att exempelvis ge driftsupport på distans.

Full effekt levereras till marken tack vare att Quadtrac AFS Connect-traktorerna är midjestyrda och har trepunktsoscillering. Trepunktsoscilleringen ger 26 graders oscillering, både uppåt och nedåt, vilket ökar dragkraften och minskar bandslirningen för en ökad dragkraft.

De fyra banden, som drivs individuellt och positivt, fördelar vikten jämnt över en total yta på 5,6 m² och bibehåller markkontakt hela tiden för att säkerställa 100 % kraftöverföring. Varje band placerar effektivt fem axlar mot marken, maximerar markkontakten och ger maximala prestanda, med exceptionellt låg markpackning. Även den största modellen i serien, Quadtrac 620 med en vikt på 28 000 kg, orsakar endast 0,5 kg/cm², vilket motsvarar en person på 100 kg som står på ett ben, men drar ändå de största redskapen under de mest krävande förhållandena.

Ny trepunktslyft
Den nya kraftiga trepunktslyften förbättrar ytterligare hållbarheten, den dagliga hanteringen, underhållet och servicevänligheten, och ger upp till 5 % ökad lyftkapacitet och större flexibilitet, vilket passar perfekt till redskap och arbetsuppgifter med hög effektförbrukning. Det är en viktig produktförbättring för 2023, som är kompatibel med tidigare Steiger- och Quadtrac-modeller.

De nya traktorerna har också en fabriksmonterad CAT 5-dragbom med exceptionell lastkapacitet; en CAT 4-adapter och en bussning medföljer för att säkerställa bred kompatibilitet och flexibilitet. Case IH erbjuder en kombinationskoppling med sex hydrauluttag och tre ½-tums och tre ¾-tums fattningar för att bättre förbereda traktorn för kunder som använder stora luftsåmaskiner.

Franz Josef Silber, Case IH Product Marketing Manager for High Horsepower Tractors, säger: ”2023 års Case IH Steiger AFS Connect- och Quadtrac AFS Connect-traktorer erbjuder ännu bättre prestanda, effektivitet och funktionalitet, vilket ger jordbrukarna friheten att odla på sitt eget sätt och uppnå maximal avkastning på sin investering.”


Dowload PDF