Produkt

CASE IH UTÖKAR FARMALL-SORTIMENTET MED NYA C SELECTION-MODELLER PÅ 100–120 HK

07 Nov 2022

​​​Case IH Farmall-traktorserien utökas med tre nya ”C Selection”-modeller, Farmall 100 C, Farmall 110 C och Farmall 120 C/De senaste steg V F5 FPT-motorerna använder ett underhållsfritt kompakt High-eSCR2 efterbehandlingssystem/12x12 PowerShuttle-transmission är standard, en 20x20 med krypväxel finns som tillval/Ökad totalvikt och ny större, Heavy-Duty-axel ger dessa traktorer större mångsidighet för de mest krävande arbetsuppgifterna/Hytten med sex stolpar är tyst, rymlig och bekväm, med utmärkt sikt.

Case IH har utökat sitt traktorutbud inom 55 hk till 120 hk med tillskott av tre nya Farmall C Selection-modeller, 100 C, 110 C, Och 120 C. Dessa nya modell, med en effekt på 101 hk, 110 hk resp. 117 hk, ökar mångsidigheten hos Farmall-familjen genom att erbjuda kraftfulla och lättanvända Heavy Duty-traktorer med PowerShuttle-transmission. Det nya sortimentet kompletterar Farmall C-familjen, som även inkluderar Farmall C Advanced-versioner med Active Drive 2-transmission och som riktar sig till mer krävande kunder när det gäller komfort och utrustning.

Farmall C Selection-modellerna är främst utformade för små och medelstora jordbruk med blandad driftsinriktning och djurgårdar. De kommer att tilltala dem som behöver en robust, enkel och kraftig dragtraktor, perfekt för fältarbete och arbete med frontlastare. De är mångsidiga, mycket produktiva och enkla att använda; de är kostnadseffektiva, enkla att serva och bekväma.

Ökad effekt och högre vridmoment
Med Common Rail-bränsleinsprutning och 4 ventiler per cylinder ger den nya fyrcylindriga, 3,6-liters FPT F5-motorn mycket bra respons. Den ger ett utmärkt maximalt vridmoment vid lägre motorvarvtal, 450 Nm, 490 Nm och 506 Nm för modellerna Farmall 100 C, Farmall 110 C resp. Farmall 120 C, medan den imponerande vridmomentökningen på 46 % ger stark segdragning i situationer med hög belastning.

Trots sin höga effekt och sitt stora vridmoment är FPT F5 extremt bränsleeffektiv, som i kombination med den större bränsletanken på 130 l och AdBlue-tanken på 14,4 l gör att mer tid kan läggas på arbetet innan du behöver tanka. En annan stor fördel är serviceintervallen på 600 timmar, som minimerar stilleståndstiden och underhållskostnaderna.

Case IH:s ingenjörer säger att motorns underhållsfria efterbehandlingssystem (ATS) är den mest effektiva lösningen för en lågeffektstraktor. Den kompakta Hi-eSCR2-tekniken för utsläppsreduktion är utvecklad för att uppfylla steg V-normen och kräver inget filterbyte eller mekanisk rengöring. Den är mycket effektiv och integrerar en dieseloxideringskatalysator (DOC) med ett dieselpartikelfilter (DPF) för att säkerställa att en hög partikelreduktion vid låga drifttemperaturer, plus ett SCR-system (Selective Catalyst Reduction).

Dessa komponenter ryms i ett kompakt utförande under motorhuven; en elegant design som eliminerar behovet av externa komponenter samtidigt som det är lätt att komma åt olje- och motorfilter på traktorns vänstra sida. Den maximerar också markfrigången, gör användning i odlingsbäddar och grovfoderproduktion säkrare och ger utmärkt sikt framåt för att möjliggöra en snabb tillkoppling av frontlastaren.

Som standard har Farmall C Selection-modellerna en effektiv, hållbar 12 x 12 40 km/h PowerShuttle-transmission. Fyra växlar i alla de tre grupperna möjliggör exakt hastighetsval, medan en hydraulisk fram/back-växelspak gör att du inte behöver använda kopplingen för att ändra riktning, vilket ökar produktiviteten vid alla arbeten som involverar upprepade framåt-/bakåtrörelser, såsom frontlastararbete. På 20 x 20-transmissionen finns även krypväxel för ännu mer exakt hastighetsanpassning vid särskilt krävande arbeten.

Farmall C Selection-modellerna har en stor, kraftig framaxel som ökar fordonets bruttovikt till 7 ton och axelkapaciteten till 5,2 ton, med en extra bredd på 20 cm, vilket gör den här traktorn idealisk för tyngre frontlastaruppgifter. I utrustningen ingår även en elhydraulisk differentialspärr och justeringsfria skivbromsar, medan automatisk inkoppling av fyrhjulsdriften under bromsning är tillgänglig för förbättrade prestanda och högre säkerhet.

Nya Farmall C Selection kan monteras med 540/65R38 (SRI 800) bakdäck som ger mervärde till traktorn genom att öka markfrigången för att inte skada specifika grödor och förbättra effektiviteten vid körning med maximal hastighet under transporter.

Utökad mångsidighet
Den bakre lyftens lyftkapacitet är upp till 5 000 kg, en siffra som normalt förknippas med större traktorer. Case IH Lift-O-Matic™ Plus-styrning av trepunktslyften ger snabb höjning och sänkning av redskap till en förinställd position på vändtegen, tillsammans med proportionell reglering av lyftpositionen, medan justerbara lyftlänksändar möjliggör snabb och enkel tillkoppling av redskap. Det smidiga, mjukstartande kraftuttaget med tre hastigheter (540/540E/1000) har även ECO/drivhjulsberoende och är utrustat med elhydraulisk inkoppling för att underlätta för föraren.

Bland de tillval som kan specificeras finns en mekanisk frontlyft som kan lyfta 1 400 kg, ett främre kraftuttag på 1 000 varv/min och en extra flödespump med hög hydraulisk flödeskapacitet – 82 l/m jämfört med standardflödet på 63 l/m. Den större oljevolymen förbättrar frontlastarens cykeltider och är fördelaktig vid manövrering av redskap kopplade på trepunktslyften via upp till tre hydrauluttag.

Farmall C-modellerna kan utrustas med fabriksmonterade lastarfästen och hydraulik och det är därför mycket enkelt att montera en av de robusta, mångsidiga frontlastarna i U- och T- serierna i Case IH:s L-frontlastarutbud. Med ett Plug and play-utförande har dessa en maximal lyfthöjd på 4 m och lyfter upp till 2 391 kg – perfekt för alla hanteringsuppgifter.

Den nya hytten med sex stolpar har sex utvändiga arbetslampor och breda fotsteg som ger enkel instigning till förarplattformen. Väl inne i hytten med plant golv och enkeldörr har du en panoramavy genom 5,2 m2 fönsteryta och med en innervolym på 2,05 m3 har denna rymliga, bekväma och luftkonditionerade arbetsmiljö en maximal ljudnivå på endast 76 dB. Alla reglage är placerade till höger om föraren och det stora, luftfjädrade sätet optimerar åkkomforten. Det finns även ett standard-USB-uttag och en telefonhållare. Tillvalen inkluderar en öppningsbar vindruta och öppningsbara sidorutor samt en takruta med god sikt.

Edoardo Ronco, Case IH Product Marketing Manager, konstaterar: ”Farmall C-traktorerna är nya nyckelmodeller som utmärker Case IH i en marknadssektor med hård konkurrens. De är ett viktigt steg framåt, med enastående funktioner som gör dem mer produktiva, mer mångsidiga och bekvämare att använda.”


Dowload PDF