Produkt

Ny hyttmiljö och dataöverföringskapacitet för flaggskeppstraktorer skapar nya versioner av Case IHs serier Quadtrac och Steiger AFS ConnectTM

11 Sep 2020

​Case IH introducerar nya versioner av traktorerna Quadtrac och Steiger AFS Connect™ serierna inför 2021 med specifika egenskaper för den europeiska marknaden. De har en ny teknik som utformats för att underlätta dataregistrerings- och överföringskrav som är viktiga för ett modernt storskaligt lantbruk. De har även en hyttkomfort och uppgraderade reglage som liknar de som ursprungligen introducerades på Magnum AFS Connect serien som lanserades under 2019.

Quadtrac AFS Connect™ traktorerna med bandställ (åtta modeller på 525-692 hk) och Steiger AFS Connect™ med hjul (sex modeller på  469-558 hk) får nya funktioner och förbättringar som omfattar:

 • AFS Connect fabriksmonterad och förbättrad uppkoppling som standard
 • AFS Pro 1200-skärm
 • AFS Vision Pro operativsystem
 • AFS Vector Pro-mottagare
 • Nya Case IH Multicontroller armstöd
 • Ny hyttinredning med förbättrade material och styling från bilindustrin.
 • Nytt värme-/ventilations-/luftkonditioneringssystem
 • Nya elektrohydrauliska hydrauluttag
 • Förbättringar av skärmens programvara
   

Bästa uppkopplingen

Under utvecklingen av AFS Connect-tekniken, som är inbyggd i de nya traktorerna, fokuserade Case IHs tekniker på att förenkla datahämtning och göra dataöverföring smidig för att garantera en förbättrad produktivitet. AFS Connect tillåter en tvåvägs dataöverföring mellan maskinen och lantbrukets dator så att lantbrukarna med precision kan hantera sina lantbruk, maskinpark och data från sina kontor eller mobila enheter.

AFS Connect-teknik drivs av tre systemkomponenter:

 • AFS Pro 1200-skärmen: En monitor med en 12-tums skärm som ger omfattande arbetsdata och en inbyggd fjärrvisning av skärmen så att lantbrukare och återförsäljare, om ägarna tillåter detta, på distans kan se skärmen. Det finns även en enkel Bluetooth-koppling för att koppla en mobil enhet, fyra externa kameror och skärmen är lätt att läsa, både dag och natt.
 • AFS Vision Pro operativsystem: används som en smartphone/surfplatta för enkel användning och som kan styras antingen med pekskärmen eller en vridknapp.
 • Vector Pro-mottagare: gör styrningskorrigeringsval effektivare, från basnivån (WAAS och AFS 1) till medelhöga (AFS 2) och höga (RTK och AFS RTK+) noggrannhetsnivåer.

 

En bättre komfort förbättrar produktiviteten under långa dagar

Traktorerna AFS Connect Steiger och Quadtrac har en hyttinredning som omfattar förbättrade reglage och material från bilindustrin som utformats för att förenkla arbete, styrning och komfort med syftet att öka produktiviteten. Hyttens funktioner omfattar:

 • Det helt nya Multicontroller-armstödet med åtta kontrollknappar, menyknapp för en total kontroll ut i fingertopparna och en ny Multicontroller joystick  med fyra programmerbara snabbknappar.
 • Förbättrad komfort från nytt värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem (HVAC).
 • Avancerat styrsystem med justerbara styrningsförhållanden för snabbare vändningar på fält.
 • Ett 360 graders belysningspaket som kan programmeras för att passa förarens  önskemål.

 

Fjärrstöd

Case IH AFS Connect-portal ger en onlinelösning för att hantera den nya traktorserien för lantbrukets ägare eller chef, genom att förbättra hanteringen av lantbruket, maskinparken och data från en stationär dator på kontoret eller var som helst med en mobil enhet. Med säker dataöverföring till och från portalen via moln kan användarna logga in till AFS Connect för att se aktuella fältarbeten, information om maskinparken, växtodlingsdata och mer, som om de befinner sig i hytten. Ägare och chefer kan även välja att dela vissa lantbruksdata ner till fältnivå med tredje parter som växtodlingsrådgivare.

Tillagd uppkoppling tillhandahåller även mer stödfunktioner med syftet att minska driftstopp och hålla förarna kvar ute på fältet. Fjärrvisning av skärmen gör att en lantbrukare/arbetsledare eller återförsäljare kan se exakt det som föraren ser på sin AFS Pro 1200-skärm i hytten för att identifiera och få insikt i problem. Återförsäljare kan även ladda upp programuppdateringar på distans och använda fjärrservicesupport för att på distans identifiera om underhåll och service krävs, utan att maskinen måste besökas.

 

Unikt val av den bästa transmissionen på marknaden

Case IH fortsätter att erbjuda både powershift och steglösa transmissioner till sina midjestyrda traktorer med hjul respektive bandställ. Den bränsleeffektiva PowerDrive powershift-transmissionen garanterar upp till 20 procent snabbare acceleration vid varje växling vilket ger bättre komfort för föraren, speciellt på väg eller vid transport mellan fält.

CVXDrive-transmissionen som finns tillgänglig för modellerna Steiger 420/470/500 och Quadtrac 470/500/540 medför en rad fördelar, inklusive användarvänlighet, speciellt för oerfarna förare, snabbare acceleration till fält- eller väghastighet, minskad ansträngning för föraren, full effekttillgänglighet vid låga körhastigheter för speciella arbeten/redskap och tillgång till fullt hydraulflöde vid låga körhastigheter, för arbetsuppgifter som radsådd/sättning. De främsta fördelarna är maximal bränsleeffektivitet och ökad produktivitet från snabbare cykeltider.

 

Färre stopp, högre produktivitet

Traktorerna Quadtrac 470/500/540 och Steiger 500 AFS Connect™ finns nu tillgängliga med större bränsletankar för längre körsträcka mellan tankningarna. De nya sadeltankarna (tillval) ökar kapaciteten med 44 procent från 1 230 till 1 779 liter.

Ytterligare funktioner som utformats för att minska driftstopp omfattar Adaptive Steering Control (ASC), ett styrsystem med variabelt rattutslag som installerats på andra Case IH-traktorer som garanterar förhållandet mellan antalet vridningar på ratten och framhjulens styrvinkel som ska ändras enligt förarens krav. På detta sätt kan antalet vridningar på ratten som krävs för att ta traktorn från fullt rattutslag till fullt rattutslag justeras i förhållande till det pågående arbetet. och tiden som tillbringas för att svänga minskas. Systemet styrs med hjälp av traktorns AFS-skärm.

Case IHs tekniker har även arbetat för att minska servicetiden. Viktiga punkter på de nya Steiger- och Quadtrac-traktorerna inkluderar FPT motorteknik som uppfyller avgaskraven i steg V utan behov av ett partikelfilter. Serviceintervall för oljebyte är 600 timmar och dagliga servicepunkter kan nås från marknivån, för snabb och lätt åtkomst.


Dowload PDF