Produkt

Nya Optum AFS Connect: förbättrad komfort och anslutningsmöjligheter för att minska arbetsbelastningen för både ägare och förare

01 Sep 2021

Ny hytt, nya reglage och anslutningsmöjligheter bland viktiga förbättringsområden/Helt ny inredning med det nya Multicontroller-armstödet, konfigurerbara reglage, AFS Pro 1200-skärm, pekskärmsinstrument/Omedelbar dataöverföring och fjärrövervakning tack vare AFS Connect/

Case IH Optum CVXDrive-traktorserien – en stark representant för varumärket sedan introduktionen 2015, tack vare dess kompakta men ändå kraftfulla och avancerade konstruktion – har utvecklats för att skapa den nya Optum AFS Connect-serien med en ny hytt, interiör och anslutningspaket som utformats för att ge fördelar till både föraren och ägaren.

Den nya hytten, som är en viktig del av förändringarna, ger mer utrymme, lägre ljudnivåer och bättre sikt. Det finns ett nytt Multicontroller-armstöd, konfigurerbara reglage, som gör att traktorn och dess redskap kan anpassas till föraren och arbetet, samt uppgraderade, lyxiga inredningsmaterial. Alla förändringar på traktorn har utformats för att minska förarens arbetsbörda, öka effektiviteten, öka produktiviteten och i slutändan förbättra företagets resultat.

Huvudprinciperna kvarstår, men förfinas

Optum AFS Connect-serien, liksom den föregående serien, innehåller tre modeller, med en nominell effekt på 250 hk, 270 hk och 300 hk, alla med Case IH CVXDrive steglösa transmission. Många av traktorns övriga huvudsakliga konstruktionselement är emellertid nya. I centrum har vi den nya hytten där flera interiörområden har fått en helt ny utformning. Många av dessa funktioner tas över från Optum AFS Connects större Magnum-kusiner, som uppgraderades till AFS Connect-systemet 2019. De inkluderar Multicontroller-armstödet och dess multifunktionsspak, en större AFS Pro 1200-pekskärm med nya funktioner och pekskärmsinstrument på A-stolpen för avläsning av motor-/transmissionsinformation. Samtidigt är de nya traktorerna nu utrustade med Case IH AFS Connect-telematikpaket som standard, för omedelbar tvåvägs-dataöverföring mellan traktorn och webbportalen, maskinövervakning i realtid och mycket mer.

New Optum management

Omarbetade reglage med ny utformning: mer intuitiv och individuell drift

En av de mest framträdande funktionerna i den nya Optum AFS Connect-serien är hytten. Här kommer förarna att upptäcka en rymligare interiör med en volymökning på 7,5 %, förbättrad sikt, tack vare 11 % mer glasyta och en ljudnivå på endast 66 decibel, delvis tack vare de förstklassiga material som används i hytten. Allt detta för ett ännu säkrare, enklare och roligare arbete.

Inne i hytten finns en ny framträdande funktion, det helt nya Multicontroller-armstödet som innehåller en ny Multicontroller-spak med konfigurerbara knappar. Via den nya, större AFS Pro 1200-skärmen på armstödets framsida kan huvudreglagen på Multicontroller och armstödet anpassas efter förarens önskemål och den aktuella uppgiften, inklusive funktionsknapparna och reglagen för hydrauluttagen. Den nya ISOBUS-kompatibla AFS Pro 1200-pekskärmen är högupplöst och låter föraren inte bara övervaka alla viktiga traktorfunktioner, utan även kan visa flöden från fram- och bakkamerorna, och är den viktigaste ingångsporten för att driva och optimera motorn, CVXDrive-transmissionen och traktorns hydraulik och kraftuttag. Det finns även snabbvalsknappar och ett nytt vrid- och tryckreglage på det nya armstödet, på samma sätt som på Magnum AFS Connect-modellerna.

New Optum cabine

Via AFS Pro 1200-pekskärmen kan förarna hantera traktorns automatiserade styrningssystem AccuGuide och – för första gången i denna Case IH-traktorklass – kompletta AFS Connect-telematikfunktioner, en teknik som är väl etablerad på Case IH Magnum-, Steiger- och Quadtrac AFS Connect-traktorerna. Med det här systemet, med trådlös tvåvägsöverföring av data mellan traktorn och AFS Connect webbhanteringsportal, har traktorägarna och arbetsledarna fullständig kontroll över gårds-, maskinparks- och datahanteringen för att minimera kostnader, öka effektiviteten och maximera prestanda. Traktorns prestanda och redskapets driftdata skickas omedelbart, säkert och kontinuerligt till webbportalen där traktorns ägare/arbetsledare har tillgång till dem. Detta gör det möjligt för ägaren/arbetsledaren att fatta mer välgrundade och snabbare beslut med ledning av direkt tillgängliga och korrekta data, både aktuella och historiska. De kan också övervaka realtidsinformation som t.ex. traktorernas placering, bränslenivåer och andra viktiga hanterings- och prestandadata. Det är då möjligt att t.ex. leverera diesel till en traktor vid rätt tidpunkt, förbättra maskinlogistiken eller se om ett jobb har slutförts. Eftersom dataöverföringen kan ske åt båda hållen kan arbetsinstruktioner, applikationskartor och andra data också skickas till traktorn från gårdens kontorsdator med hjälp av fliken ”Farm” i AFS Connect webbportal.

Lantbrukare och – med behörighet – återförsäljare kan använda AFS Connect Display Viewing för att dela förarens AFS-skärm i realtid. Jordbrukare/arbetsledare kan då kontrollera driftdata och vid behov föreslå justeringar. Ägaren kan välja att låta sin Case IH-återförsäljare fjärrövervaka traktorns AFS Pro 1200-skärm via AFS Connect, om de så önskar. Potentiella fördelar är bland annat att återförsäljaren kan få tidiga indikationer på traktorfel eller problem, fjärråtkomst till service och möjligheten att ge driftrekommendationer baserat på maskindata. I det här AFS Connect Support PRO-paketet kan återförsäljarna trådlöst uppdatera den fasta programvaran för Optum AFS Connect-traktorer, vilket innebär att ägare och förare omedelbart kan dra nytta av nya funktioner och förbättringar.

New Optum AFS

Mer komfort, förbättrad kontroll

För att underlätta service innan föraren stiger in i den nya hytten drar han eller hon nytta av nya integrerade hjälpmedel, inklusive en luftledning baktill i hytten. Nya fotsteg leder vägen till en ljusare hyttinredning med ett större innerutrymme och uppgraderade premiummaterial.

Många av de viktigaste reglagen, som föraren använder regelbundet, har omarbetats. Detta inkluderar ett nytt Multicontroller-armstöd, komplett med den ombyggda Multicontroller-multifunktionsspaken med hydrauluttagsomkopplare och tryckavlastning för enklare koppling. Bland de andra innovationerna i det nya armstödet och multifunktionsspaken finns knappar och omkopplare för hydrauluttag som kan konfigureras efter förarens önskemål och arbetsuppgiften. Via AFS Pro 1200-pekskärmen kan varje förare ställa in traktorn precis som han eller hon önskar, vilket ger en anpassad Optum AFS Connect-förarupplevelse.

New Optum armrest

Temat fortsätter med den nya AFS Pro 1200-skärmen som har en större pekskärm än den tidigare AFS Pro 700-enheten, men som fortfarande är placerad i siktfältet inom bekvämt räckhåll upptill på armstödet. Pekskärmen har också fler konfigurerbara inställningar, inklusive ett kameraflöde för fram- och bakkamerorna. Många funktioner kan styras antingen via pekskärmen eller ett nytt vrid- och tryckreglage för samma anpassade funktion.

Från förarsätet ger den nya utvändiga utformningen framtill och baktill – som sänkta bakskärmar – bättre sikt, medan hyttkonstruktionen med fyra stolpar och fullängdsdörrar även förbättrar sikten runt om. Den övre krökta delen mot vindrutan bidrar till att maximera insläppet av naturligt ljus, förbättrar sikten och ett nytt lågmonterat torkarutförande utökar den torkade ytan med 27 %. Nattsikten kan förbättras med väg- och arbetsbelysningspaket med upp till 14 LED-lampor på taket, fyra framtill på hytten, två på bakskärmarna och sex i motorhuven.

New Optum areaview

Garanterar förarens bekvämlighet

För vintervärme och sommarkyla har föraren nu ett nytt paket med trycksatt klimatstyrning, med fler utblås för förbättrad luftfördelning och automatisk zonstyrning. Användningen av förstklassiga mjuka material i personbilsstil ger inte bara hyttens inredning en lyxig känsla, utan bidrar också till att sänka ljudnivån till extremt låga 66 decibel.

Ett säte av hög kvalitet och inbyggd sidofjädring med full kyl- och värmekapacitet och ett övre vridbart ryggstöd för enkel och bekväm sätesvridning för övervakning av redskap bakom traktorn och vid backning. Samtidigt har körupplevelsen uppgraderats ytterligare genom en ny gaspedal som ger förbättrad precision och kontroll för krypkörning, fältarbete med vändtegsvändningar och körning i hög hastighet vid vägtransporter.

New Optum grassland

Den större hyttvolymen och den nya inredningen innebär också att Case IH:s konstruktörer har kunnat bygga in mer förvaring. För långa arbetsdagar finns det en integrerad kylbox under passagerarsätet, med tillräckligt utrymme, inte bara för en lunchlåda, utan även för ett par två-liters flaskor.

Behovet att stödja bildskärmar i hytten och strömförsörja mobiltelefoner och smarta enheter uppfylls genom ett antal USB-uttag, vilket garanterar en säker redskapsstyrning och uppkoppling.

Nya Optum AFS Connect: nästa generation

”Första generationen Optum CVX tog Case IH till en helt ny nivå när den lanserades 2015”, konstaterar Dan Stuart, Product Marketing Director Europe.

”Den nya generationen Optum AFS Connect tar ytterligare ett steg framåt. Den ger användarna en mångsidig 250–300 hk-traktor med steglös transmission och ännu högre komfort, kapacitet och bättre anslutningsmöjligheter.”

New Optum road

***

Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com​​


Dowload PDF