Produkt

NYA QUANTUM V/F-SERIEN ÄR FÖRBÄTTRAD FÖR ATT MÖTA KRAVEN FRÅN FRUKTODLARE, VINGÅRDAR OCH SPECIALKUNDER

27 Dec 2022

Ny största traktor i serien erbjuder 120 hk nominell effekt/Högre komfort och bättre sikt med ny hytt med plant golv och fyra stolpar/Traktorer för en internationell debut i Case IH:s monter på SIMA 2022/

Ny traktor i topp utökar effektområdet

Den nya Quantum V/F-serien har nu fem modeller som ger mer effekt för att dra krävande redskap och hjälpa kunderna att slutföra arbetet i smala väderfönster. Serien börjar med 74 hk Quantum 80 och toppas av den nya Quantum 120, med en nominell effekt på 120 hk. Alla är som standard utrustade med förarhytt och fyrhjulsdrift och drivs av fyrcylindriga FPT F5C-motorer. Den minsta modellen har en 3,4-litersmotor med två ventiler per cylinder, dieseloxideringskatalysator (DOC) och dieselpartikelfilter (DPF), men utan krav på dieselavgasvätska (DEF/AdBlue). Alla andra modeller använder en 3,6-liters F5C-motor med fyra ventiler per cylinder, med DOC- och SCR-system (Selective Catalytic Reduction).

Alla efterbehandlingskomponenter är monterade under huven, vilket ger god sikt. Den nydesignade huven är lägre än på den tidigare generationen Quantum-traktorer, vilket också förbättrar sikten framåt. Den har ett nytt LED-belysningspaket för säkrare och mer exakt arbete på natten.

Nya tyst hytt- och förarfunktioner ger ökad komfort

Kunder till smala traktorer kräver i allt högre grad samma komfort och användarvänlighet som i konventionella traktorer. Nyckeln till flera funktioner av den nya hytten på den senaste Case IH Quantum är kategori 4-luftfiltret för förarventilationen. Detta skyddar föraren inte bara mot damm och aerosoler, utan även mot ångor som sprutdimma. Den lättanvända patenterade lösningen är integrerad i hyttaket. Den nya hytten har även ett plant golv för full komfort och enkel åtkomst, med en vindruta från golv till tak. Detta kombineras med konstruktionen med fyra stolpar, som ger obehindrad sikt. Den fjädrande framaxeln minimerar stötar och vibrationer. Tillsammans har dessa uppgraderingar bidragit till att minska ljudnivån i hytten till 71 decibel, den lägsta i detta segment.

En ny dataskärm på A-stolpen styrs via en väljarratt på höger manöverkonsol och ger enkelt åtkomst till en mängd information. Den förenklar också inställningarna av viktiga funktioner. Nya Quantum-traktorer är också helt kompatibla med Case IH AFS-tekniken, vilket ger kunderna full kontroll över maskinparken och hanteringen av odlingsdata data. Utvändigt är reglagen för trepunktslyften och kraftuttaget integrerade i stänkskärmen bak för att underlätta en säker tillkoppling. Frontlyft finns som tillval, både som fabriksmonterad och för eftermontering.

Ny förbättrad transmission och hydraulsystem för högre effektivitet

Nya Case IH Quantum-traktorer har en reviderad 32F/16R Active Drive2™-transmission eller tillvalet 44F/16R med kryphastigheter för långsamma arbeten. Båda har Powerclutch och en verklig topphastighet på 40 km/h är möjlig med alla däckkombinationer, från 24-tums fälgdiameter och större. Lägsta hastigheter är 0,7 km/h med standardtransmissionen eller 0,17 km/h med krypväxeln (tillval). En inbyggd parkeringsbroms för transmissionen finns som tillval.

Den omkonstruerade drivlinan har en våt koppling med elhydrauliskt kraftuttag. Detta ger föraren full kontroll över både fram-/backväxeln och kraftuttaget för att anpassa drivningen till det aktuella arbetet, tack vare en ny justerbar kraftuttagsfunktion som erbjuder mjuka/medelhårda/hårda inställningar för att passa till redskapet och uppgiften. Resultatet är ökad maskintillförlitlighet och förbättrad förarkomfort, egenskaper som förstärks av den konfigurerbara fram/back-växeln med justerbar respons.

Ytterligare förbättringar av transmissionen inkluderar en ny elhydraulisk differentialspärr på den fjädrande framaxeln, som gör att inkopplingen av främre och bakre differentialspärrar kan hanteras separat för att passa förhållanden och driftkrav. Vid arbete i uppförsbacke med full motoreffekt är det t.ex. möjligt att koppla ur bakaxelns differentialspärr, men behålla framaxeln inkopplad för en optimal vändradie.

Den maximala hydraulkapaciteten är 64 liter/min, med 80 liter/min som tillval, medan traktorn kan utrustas med upp till tio bakre och åtta mittmonterade hydrauluttag, alla med elhydraulisk manövrering. Ytterligare hydraulikfunktioner är lastkännande bakre lyft och Power Beyond-funktioner, vilket minskar bränsle- och oljeförbrukningen. Traktorerna kan beställas med/utan frontlyft och kraftuttag.

”Nya Case IH Quantum Steg V är en bekvämare och bättre utrustad serie för fruktodlingar, vinodlingar och specialtraktorer”, säger Federico Condini, Case IH:s produktspecialist för Quantum-traktorer.

”De nya Quantum-modellerna erbjuder konfigurationer i flera storlekar, komfortförbättringar, mekaniska och elhydrauliska hydrauluttag och förbättringar av drivlinan som innebär att de uppfyller kraven från professionella fruktodlare och vinodlare och specialkunder och drar nytta av högre prestanda och bättre teknik samt lägre ägandekostnad för verksamheterna.”


Dowload PDF