Produkt

OPTIMALA ARBETSHASTIGHETER, HÖGRE ARBETSTAKT, HÖGRE EFFEKTIVITET: NYA CASE IH QUADTRAC 715

29 Aug 2023

Ny modell som komplement till den nyligen uppdaterade Steiger & Quadtrac AFS Connect-serien/778 hk toppeffekt från den nya 16-liters FPT Cursor-motorn med tvåstegs turbo/Uppgraderad Powershift-transmission, Heavy-Duty-bandsystem, större markkontakt/Nytt utseende med avancerad design och belysningspaket

De ekonomiska, effektiva och miljömässiga fördelarna med att låta en förare kan göra mer med en maskin har drivit utvecklingen av en ny traktor i det översta skicket i Case IH-serien, 778 hk/572 kW (toppeffekt) Quadtrac 715 AFS Connect. Den är Case IH:s mest kraftfulla traktor i produktion och kombinerar många av de etablerade Quadtrac-principerna som framgångsrikt använts under nästan tre decennier med betydande framsteg och viktiga skillnader jämfört med andra modeller i den nyligen släppta serien av reviderade 525–645 Quadtrac AFS Connect- och 475–525 Steiger AFS Connect-traktorer.

”Principen bakom utvecklingen av Quadtrac 715 är inte bara mer effekt”, säger Franz Josef Silber, Case IH Product Marketing Manager för högeffektstraktorer och 4WD-traktorer. ”Vårt mål var att skapa en maskin som uppfyller kraven för regionens största gårdar, att använda redskap med optimal hastighet, producera högre arbetsvärden och göra det möjligt att utföra arbeten inom den idealiska tidsramen, även under krävande arbetsförhållanden, för att få ut det mesta av korta väderfönster. Vi ville också säkerställa att marken skyddas genom ett större avtryck och färre kördrag, vilket också ger högre effektivitet och minimal markpåverkan.”

Full effekt med fyra band
Den nya 715-modellen är endast tillgänglig med Quadtrac-band och drivs av en branschunik motor – den nya FPT Cursor 16L TST. Slagvolymen är 23 % större än för Quadtrac 645:s Cursor 13L TST, vilket ger en toppeffekt på 778 hk vid 1 900 varv/min och 3 255 Nm i toppvridmoment vid endast 1 400 varv/min. Ett högt vridmoment säkerställs med en tvåstegs turbo som garanterar en snabb respons på belastningen under krävande förhållanden. Tankstoppen minskas genom inbyggnaden av bredare sadeltankar på den bakre ramen, som rymmer totalt 1 968 liter diesel, 11 % mer än på Quadtrac 645.

Motorn driver den senaste 16-stegs PowerDrive Powershift-transmissionen med Automatic Productivity Management (APM) från Case IH. Den har introducerats på den nyligen lanserade Quadtrac AFS Connect-serien med förbättrade huvudkomponenter.

Uppgraderade bandenheter
De nya Heavy-Duty-bandenheterna skiljer sig avsevärt från de på andra Quadtrac-modeller. Banden är 305 mm längre för mer markkontakt, förbättrad kraftöverföring, högre dragkraft och minskad markpackning. Drivhjulens diameter är 1 008 mm, en ökning från 910 mm, med fem klackar kopplade till drivhjulet i stället för fyra, för att hantera det högre vridmomentet och maximera bandens livslängd.

Ett nytt utseende för en ny resultatnivå
Utvändigt skiljer sig nya Quadtrac 715 från sina stallkamrater genom en distinkt, ny motorhuvsdesign. Motorhuven, som kan höjas med 31 % (34° jämfört med 26°) för förbättrad serviceåtkomst, öppnas och stängs via ett elektriskt reglage, som manövreras via en omkopplare i en låsbar låda nära hyttstegen. Den har också en ny belysningsdesign, med nya LED-strålkastare samt arbetsbelysning som ger en effekt på 25 420 lumen, för 11 % högre belysningseffekt. Belysningen kompletteras med ny hyttmonterad arbetsbelysning som finns i tre paket, där toppaketet ger ytterligare 45 600 lumen med 360 graders täckning.

Traktorn kan hantera de största redskapen
En kategori 5-dragstång är dimensionerad efter den nya traktorns redskapskapacitet, medan tillvalet trepunktslyft i kategori 4, som nyligen introducerades på andra nya Quadtrac-modeller, lyfter 10 092 kg och har från början konstruerats för att matcha kapaciteten hos Quadtrac 715. Upp till åtta hydrauluttag levereras från antingen en 216 l/min eller en 428 l/min SmartTorque-hydraulpump med dubbla flöden som tillval.

Förbättringar av hytten för att underlätta arbetsdagarna
Utvändigt garanteras ett säkert och enkelt tillträde till hytten via vridna trappsteg, medan en bekväm körning garanteras av fyrapunkts-hyttfjädringen. Den ombyggda belysningen ger ett nytt utseende och högre effekt, medan andra praktiska nya funktioner inkluderar greppskenor runt taket för att underlätta säker fönsterrengöring och en ny vindrutetorkare som ökar den totala torkytan.

Invändigt finns det nya förvaringsutrymmen, medan ett nytt innertak innehåller en ny LED-belysning och förbättrar ljudsystemets högtalareffekt från de uppgraderade ljudsystemen. Ett integrerat system med skenor i höger innertak och A-stolpe garanterar enkel skärmmontering. Det kan vid behov användas för att montera en andra AFS Pro 1200-skärm, för AFS AccuGuide-styrning och AccuTurn Pro vändtegshantering, ISOBUS-redskapshantering, styrning med mera. AFS Connect-tekniken gör det möjligt att registrera maskindata och växtodlingsdata, inklusive tvåvägsöverföring mellan traktorn och myCaseIH onlineportal, samtidigt som den möjliggör fjärrövervakning/-support av ägaren och, med tillstånd, återförsäljaren.

Den första europeiska offentliga visningen av Quadtrac 715 äger rum på Agritechnica i november 2023 i Hannover, Tyskland.


Dowload PDF