Produkt

CASE IH UPPGRADERAR SIN RB 344 RUNDBALSPRESS MED FAST KAMMARE

03 May 2022

​​​Den uppgraderade Case IH RB 344 rundbalspressen med fast kammare producerar 120 x 125 cm-balar snabbt och effektivt / Levererar enastående prestanda och värde för pengarna / Rotor Feeder och Rotor Cutter versioner / Nya och förbättrade funktioner ökar mångsidigheten, prestandan, tillförlitligheten, livslängden och säkerheten

Den uppgraderade Case IH RB 344 rundbalspressen med fast kammare tillför innovativ design och prestandaegenskaper till de bästa funktionerna hos den föregående modellen. Denna kompakta och manövrerbara nykomling ger ett enastående värde för pengarna och hanterar alla typer av pressning med sådan lätthet att lantbrukaren bara behöver en maskin.

Michal Jankowski, Case IH Product Marketing Manager, konstaterar: ”RB 344 har fått ett starkt följe i hela Europa tack vare sin förmåga att producera tätpackade, perfekt formade 120 x 125 cm-balar under alla grödförhållanden. Lantbrukarna uppskattar även hur lätt den är att använda, dess mångsidighet, tillförlitlighet, hållbarhet och de låga underhållskostnaderna.”

”Den nya versionen av denna väldigt populära, synnerligen effektiva press har en modern, visuellt slående design i linje med andra produkter från Case IH. Vi har två modeller, RB 344 F Rotor Feeder och RB 344 R Rotor Cutter, vilka redan nu finns tillgängliga från Case IH-återförsäljarna. Båda är väldigt effektiva och arbetar bra bakom på traktorer med mindre än 80 hk.”

Den mest uppenbara designegenskapen hos RB 344 är de moderna skyddsplåtarna på sidorna, vilka innefattar en stadig metallram, gångjärn upptill och gasdämparstöd. Det ger en stor öppning för att lätt kunna ge service och underhåll, och skyddar även nätrullarna som lagras på maskinen. Gummistötfångare på båda sidor av bakluckans ram säkerställer att den stängs enkelt och tyst, medan kablaget löper inuti den främre stötfångarramen och strålkastarna har omplacerats för ett robust och professionellt utseende.

Bakom de nya och attraktiva skyddsplåtarna hyser RB 344 mängd av mekaniska förbättringar som höjer prestanda och hållbarhet och samtidigt sänker driftskostnader. Drivrullen, balkammaren, bottenvalsen och pick-upen, till exempel, drivs nu av högkvalitativa drivkedjor med förkromade stift och härdade plattor som har en längre livscykel och minskar underhållskostnader. Lagren som ger stöd åt huvuddrivningen, avskalningsrullen och drivningen har också uppgraderats med högeffektiva tätningar som förhindrar kontaminering av damm.

Den 2 m breda pick-upen som är utrustad med tätt stående pickupfingrar av stål och långa pick-upband vilka är rödmålade för att göra dem synligare, samlar upp grödan och levererar den i ett jämnt, kontinuerligt flöde till inmatningen och balkammaren. Detta maximerar inmatningskapaciteten så att även tunga strängar kan hanteras utan förluster, medan anknäbbsystemet för inmatning säkerställer en tillförlitlig start av nätningen oavsett grödförhållanden, Ett exakt system för densitetsstyrning garanterar att balarna formas till de exakta specifikationer som har ställts in och kan justeras och övervakas från traktorsätet.

Förare har en enastående vy över pick-upens hela bredd, vilket hjälper till att maximera inmatningen och bibehålla balformen. Utformningen av RB 344 garanterar även att balarna är rätt formade och jämnt packade ut till kanterna oavsett om materialet vått, nedvissnat eller torrt allt näringsvärde och möjlighet till förvaring bevaras. Oberoende av om nät, plastfilm eller balgarn används är snittningen snabb och automatisk så att balen är redo för omedelbar utmatning.

Ytterligare en hjälp till tillförlitlig hög prestanda är beprövade Case IH hydrauliska rotorreverserare, ett fabriksmonterat tillval för Rotor Feeder-modellen. Denna använder en frigörande koppling som gör att föraren snabbt och enkelt kan reversera rotorn för att avhjälpa ett stopp utan att lämna hytten.

Mångsidigheten hos RB 344 är ytterligare förbättrad av Rotor Cutter, som med elektriskt valda knivar säkerställer att grödan är jämnt snittad, vilket förbättrar kvaliteten på det balpressade materialet och minskar snittningsförluster. En annan egenskap är kammarsystemet med lamellkedja som garanterar en positiv start för balformningen oavsett skördeförhållanden, vilket sparar tid och producerar välformade balar.​