Продукт

В сезоні 2020 лінійка великих тюкових прес-підбирачів серії LB від компанії Case IH поповниться новим флагманом з високою щільністю пресування

15 Лис 2019

LB436 HD пропонує тюки з щільністю, що на 22% вища, ніж в альтернативної моделі LB434 XL, що виробляє тюки того ж розміру 120x90 см / Нові та покращені характеристики, включаючи підбирач, привід, систему контролю щільності та технологію вузлов'язача / Нові інноваційні вузлов'язачі збільшують щільність, тоді як технологія безперервного вузлов'язання скорочує витрати шпагату / Зменшення кількості тюків на одиницю площі та питомий об'єм рослинної маси дозволяє знизити витрати на транспортування та обробку

Фермерам та підрядникам, які хочуть пакувати більше матеріалу в кожен тюк, аби знизити кількість маніпуляцій з тюками та транспортні витрати, стануть в нагоді переваги останньої моделі, якою поповнилась лінійка великих тюкових прес-підбирачів серії LB 4 XL від компанії Case IH на 2020 р. Завдяки своїй конструкції та компонентам LB436 HD може видавати тюки з щільністю, яка на 22% перевищує щільність тюків попередньої моделі LB434 XL, що виробляє тюки того ж розміру 120x90 см (ця модель також залишається у лінійці).

До унікальних характеристик LB436 HD належить новий центральний редуктор та проміжний редуктор із захистом від перевантаження, що забезпечують високу передачу потужності та безпечну роботу трансмісії. Окрім того, розроблено нову інноваційну систему вузлов'язача шпагату, що дає змогу підвищити продуктивність, усуваючи при цьому забруднення поля та тюків обрізками шпагату. Модель LB436 HD повністю сумісна із технологією ISOBUS Class 3. Це означає, що можна не тільки здійснювати управління прес-підбирачем через термінал ISOBUS в кабіні трактора, але й прес-підбирач також може контролювати дії трактора, наприклад, збільшувати швидкість ходу на рідких ділянках валків, щоб автоматично збільшити продуктивність.

 

Міцна конструкція

Шасі LB436 HD, побудоване на посиленій рамі, вироблене таким чином, щоб витримувати навантаження від системи пресування високої щільності. Тяговий брус залишився коротким, аби зберегти ідеальну видимість та маневреність, його можна легко відрегулювати за висотою різних зчіпних систем трактора, а верхня частина камери подавання є вбудованим компонентом. Переваги для клієнтів полягають в мінімальному навантаженні як на прес-підбирач, так і на трактор.

 

Блоки підбирачів забезпечують більш плавне, швидке та повне збирання врожаю

Підбирач 2,35 м, встановлений на LB436 HD, має верхній допоміжний валець з механічним приводом та вітрозахисний екран з вальцем, що забезпечують ефективне переміщення врожаю навіть при роботі на великих валках. Пальці представляють собою сталеві котушки діаметром 5,5 мм, що встановлюються уздовж п'яти пальцевих брусів, а не чотирьох пальцевих брусів, як у інших моделей LB від Case IH: вони гарантують швидкий, чистий збір врожаю та максимально продуктивне тюкування. Поворотні копіювальні колеса підбирача встановлюються на замовлення.

Низьке тертя та пласкі поверхні нових поліпропіленових захисних щитків пальців підбирача забезпечують поліпшення потоку врожаю та більш плавну подачу, а відсутність вигинання їх країв — вільний бічний перехід від коротких торцевих шнеків. Застосування поліпропілену також подовжує термін експлуатації щитків завдяки високій гнучкості та мінімальній деформації.

 

Стандартна версія оснащена технологією Rotor Cutter

Стандартна версія LB436 HD оснащена системою подрібнення Rotor Cutter від компанії Case IH, що включає 29 ножів, регульований селектор ножів, що дозволяє задіяти 7, 8, 14, 15 або 29 ножів за бажанням оператора. Ножі мають окремий захист, а вибір відображається на моніторі в кабіні.

 

Пакування більшої кількості врожаю в кожен тюк новий рівень щільності

Щоб розпочати тюкування, рекомендується задіяти ВВП трактора на швидкості 850 об/хв. Маховик прес-підбирача прискорюватиметься в два етапи — від 0-684 об/хв, а потім від 684—1 244 об/хв. Повідомлення, що відображається на дисплеї ISOBUS трактора, вказуватиме на те, що дозволено увімкнути другу передачу, а кількість обертів двигуна трактора можна збільшити, щоб довести швидкість ВВП до 1 000 об/хв, підвищуючи швидкість маховика прес-підбирача до максимальних 1 445 об/хв. Як і з рештою основних компонентів прес-підбирача, управління за допомогою ISOBUS означає, що оператор завжди матиме всю робочу інформацією під рукою та зберігатиме повний контроль. Завдяки терміналу ISOBUS AFS Pro 700 від Case IH оператор може скористатися перевагами нової конфігурації управління, що покращує зручність у користуванні та забезпечує простоту експлуатації.

LB436 HD має камеру попереднього пресування з можливістю регулювання та захистом за допомогою зрізного болта, та плунжер з максимальною швидкістю 48 ходів/хв. Хід плунжера став довшим, ніж на моделях LB434 XL, щоб помістити рослинну масу подалі у пресувальну камеру та запобігти зіткненню з попередньою зрізаною порцією під час подачі. При цьому зусилля плунжера зросло на 150% у порівнянні з цим показником на моделях LB434 XL, а сам він встановлюється на нових шатунах з болтовим кріпленням. Вдосконалене розміщення тримачів сіна покращує фіксацію кожної порції рослинної маси, а нові демпфери знижують рівень шуму. Канал пресування став довшим, і хоча в існуючих моделях для пресування використовуються два циліндри, в моделі LB436 HD їх сім, а також застосовують збільшені пресувальні кільця. Усі ці характеристики мають забезпечити пакування якомога більшої кількості врожаю за кожен хід штока, що відправляє матеріал у пресувальну камеру, таким чином гарантуючи максимальну продуктивність роботи.

На проміжному редукторі встановлені два насоси системи контролю щільності. Перший забезпечує потік рослинної маси стандартної щільності, а другий — потік високої щільності для швидкого закриття натяжних рейок. Система забезпечує підтримку тиску в пресувальній камері після відключення ВВП та двигуна трактора. Ззаду нова конструкція ущільнювального кільця забезпечує покращений контроль дверцят забезпечення щільності та можливість швидкого закриття дверцят. Бічні дверцята контролюються парою гідравлічних циліндрів двосторонньої дії, в той час як ще три відповідають за верхні дверцята. Довжину тюка можна змінити за допомогою нової електричної системи управління, розташованої збоку машини.

 

Інновація вузлов'язача TwinePro пропонує економічні та екологічні переваги

За словами Максима Рокабоя із Case IH нова система вузлов'язача TwinePro надає численні переваги не тільки власнику та оператору, а й тваринам та навколишньому середовищу.

«Основними перевагами є запобігання забрудненню корму для тварин та зниження негативного впливу на навколишнє середовище, що забезпечуються завдяки усуванню відходів шпагату, які можуть потрапити як у корм, так і в поле. Вузлов'язачі TwinePro також забезпечують значне підвищення міцності на розрив та збільшення щоденної продуктивності завдяки підвищенню ефективності тюкування за зниження ризику розривання шпагату».

Нова система вузлов'язача поєднується з голками оновленої конструкції та новою системою повернення голок. Завдяки встановленню на посиленій рамі, що здатна витримувати підвищені навантаження від плунжера, та електричним вентиляторам вузлов'язачів, призначеним для очищення блоків, шість вузлов'язачів TwinePro на моделях LB436 HD використовують просту систему для створення високоміцного петльового вузла, що дозволяє оператору застосовувати максимальну щільність при роботі з широким діапазоном шпагатів без ризику розриву шпагату. Процес зав'язування петлі вузла виключає утворення відходів, що залишаються або на тюку (таким чином покращуючи якість кормів), або в полі, таким чином знижуючи негативний вплив на навколишнє середовище.

Основні елементи оновленої системи включають новий третій кулачок вузлов'язача, що додає третій поворот дзьоба для звільнення петльового вузла. Також встановлюється новий диск для шпагату з двома, а не чотирма зовнішніми пазами, що усуває тиск на шпагат під час формування другого вузла, а вбудований штифт підіймає дисковий тримач шпагату, щоб шпагат виходив із диску, а не розрізався. Кулачковий привід вузлов'язача забезпечує роботу шпагатного диска, дзьоба та ножа.

«З TwinePro після зав'язування першого стандартного вузла створюється другий (петльовий) вузол, який гарантує додаткову безпеку тюків», — пояснює Максим Рокабой.

«За словами виробника шпагату TAMA петльовий вузол не лише забезпечує підвищену міцність до 30%, забезпечуючи вищу ефективність тюкування та продуктивність, а й дозволяє виготовляти надійно зв'язані тюки стандартної щільності з використанням дешевшого шпагату або досягати більш високої щільності тюків при використанні стандартного шпагату».

 

Вибір варіантів управління гідросистемою

Стандартна гідравлічна система включає прилади для ручного управління функціями гідросистеми та передбачає електрогідравлічне управління ящиком для ножів, положенням ножів та гідропідйомником односторонньої дії. Опціональний пакет Comfort дозволяє управляти функціями електрогідравлічно за допомогою Power Beyond. Це дозволяє працювати з п'ятьма гідравлічними функціями, що необхідні для прес-підбирача: тиском, поверненням, чутливістю до навантаження та двоканальним підбирачем/підйомником, а також уможливлює додаткове управління гідравлікою з кабіни, включаючи керування лотком для тюків, виштовхувачем тюків та блокуванням коліс.

 

Нове розташування мостів для більш плавного та безпечного пересування

У стандартній версії прес-підбирач LB436 HD оснащується двовісним мостом. Щоб мінімізувати тертя під час повороту, задній міст повертається на 15 градусів, але за необхідності може бути заблокований. Автоматичне гідравлічне блокування системи — це опціональна функція.

Новою характеристикою LB436 HD є гідравлічна підвіска для двовісного мосту. Прес-підбирачі, оснащені цією додатковою функцією, не лише забезпечують більш плавне пересування прес-підбирача, але й мінімізують передачу ударних навантажень на трактор та оператора, а також покращують паливну економічність. Щоб забезпечити безпечну зупинку на швидкості, в стандартній версії встановлюється пневматична гальмівна система. Варіанти шин включають альтернативи 600/50 R22.5 та 600/55 R26.5, які пропонують максимальний відбиток шин та захист ґрунту, зберігаючи при цьому ширину прес-підбирача в межах 3,0 м для руху по дорозі.

 

Зниження робочого навантаження під час обслуговування

Передню частину капота та бічні панелі LB436 HD можна легко підняти для обслуговування та завантаження мотків шпагату. Інші нововведення для швидшого та простішого обслуговування прес-підбирача включають опціональні світлодіодні прилади сервісного та робочого освітлення. Це дозволяє не тільки зробити тюкування вночі більш безпечним, а й дає змогу легко виконувати вночі будь-які операції з обслуговування та поповнення запасів шпагату. Для очищення прес-підбирача можна додатково встановити систему продування, а система зважування на ходу, камера, система визначення вологості, картографування даних та телематика, а також часткове або повне виштовхування тюків — це встановлювані на заводі функції.

 

Прес-релізи та фото на сайті: http://mediacentre.caseiheurope.com

Case IH це вибір професіоналів, це бренд, який вже понад 175 років використовує набутий досвід в сільськогосподарській промисловості. Величезний асортимент тракторів, комбайнів та прес-підбирачів і всесвітня мережа професійних дилерів гарантують споживачам неперевершений рівень обслуговування та продуктивність, яка відповідає вимогам ХХІ століття. Більш детальну інформацію щодо товарів та послуг компанії Case IH можна знайти на сайті www.caseih.com.

Case IH є брендом компанії CNH Industrial N.V, світового лідера товарів промислового призначення, який зареєстровано на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE: CNHI) та італійській електронній фондовій біржі Borsa Italiana (MI: CNHI). Більш детальну інформацію про компанію CNH Industrial можна знайти на сайті www.cnhindustrial.com.


Завантажити PDF