Продукт

Case IH окреслює автономність та оголошує про старт пілотної програми

05 Бер 2018

Спектр рішень із автоматизації налічує п’ять основних категорій. Перші польові випробування спільно з господарством Болтхаус, підрозділом Кемпбел Соуп.

 

Відтоді як компанія Case IH представила концепт автономного трактора, вона продовжує вдосконалювати цю технологію та поглиблювати розробку понять автоматизації та автономності в галузі сільського господарства. Компанія ініціювала двосторонній діалог з клієнтами по всьому світу, аби з’ясувати, яким чином практичне запровадження цієї технології могло б допомогти клієнтам у підвищенні ефективності та прибутковості їх бізнесу. Компанія Case IH започатковує свою Програму автономності та автоматизації для дослідження потенціалу цієї технології та її випробування в реальних умовах.

«Представлений в 2016 році концепт автономного трактора продемонстрував світові можливості автономної техніки, але на той момент це був лише концепт. Цей робочий прототип трактора забезпечив нам необхідну основу, аби розпочати діалог с фермерами та аграрною галуззю стосовно технологій, яких операції високоефективного сільського господарства потребують вже сьогодні і потребуватимуть завтра», – каже Роберт Земенчик, Головний менеджер Case IH з продуктів AFS. – «Ми готові продемонструвати, яким чином автоматизацію та автономність можна застосувати в сільському господарстві та як за їх допомогою можна зробити великий крок уперед у сегменті рішень з точного землеробства, котрі вже сьогодні активно використовуються нашими клієнтами в їхніх фермерських господарствах».

П’ять категорій автоматизації у сільському господарстві
Різноманітні фермерські операції по всьому світу вимагають різних рівнів автоматизації. В рамках поглибленого дослідження «Розробка продуктів за участі клієнтів» компанія Case IH виявила, що поточні та майбутні потреби в технологіях можна розподілити на п’ять категорій за ступенем автоматизації при виконанні сільськогосподарських польових операцій. Ці категорії та пов’язані з ними види діяльності є наступними:
• Водіння
• Координація та оптимізація
• Автоматизація за участі оператора
• Контрольована автономність
• Повна автономність
 

«Ми з великим захопленням досліджуємо переваги, які автоматизація і, зрештою, повна автономність, можуть принести в кожен із видів сільськогосподарських робіт», – додає пан Земенчик. – «Ці категорії призначені для того, аби продемонструвати всі потенційні можливості. Вони не є лінійними, а деякі з існуючих парків техніки можуть одночасно підпадати під декілька категорій. Вже сьогодні багато наших клієнтів працюють в категоріях ‘Водіння’ та/або ‘Автоматизація за участі оператора’».

П’ять категорій, окреслених Case IH, починаються з окремих автоматизованих задач, виконуваних одним із компонентів техніки. Компанія Case IH була піонером в цій галузі, адже саме вона в 1990-х роках першою запропонувала виробникам технологію автоматичного водіння на основі AFS AccuGuide™, а сьогодні вона продовжує надавати своїм клієнтам більш досконалі рішення, такі як технологія автоматизованого розвороту на кінцях гону AFS AccuTurn™ та технологія аналізу стану посівного ложа Soil Command™.

 

Дослідження та випробування автономної технології у польових умовах
В 2018 році компанія Case IH розпочала співпрацю з господарством Болтхаус в рамках пілотної програми автономного трактора. Мета цієї програми полягає в тому, щоб зрозуміти, яким чином нову автономну технологію можна використати в реальних умовах, та визначити ступінь її відповідності існуючим вимогам фермерських господарств.

«Єдиний спосіб оцінити практичні перспективи автономної технології в полі полягає в тому, щоб провести, в буквальному сенсі, польові пілотні випробування, де аграрії будуть використовувати її у своїй фермерській діяльності, інтегрувати у власні парки техніки та здійснювати свої щоденні робочі операції», - каже пан Земенчик.

Один з найбільших виробників моркви в Північній Америці, господарство Болтхаус, круглий рік проводить роботи на своїх великих земельних угіддях у чотирьох штатах США та Канаді. Пильна увага та відкритість компанії до новітніх технологій у поєднанні з її прагненням до підвищення продуктивності робить її ідеальним кандидатом для пілотної програми Case IH із дослідження автономності та автоматизації.

Пілотна програма буде зосереджена, в основному, на первинній обробці та глибокій культивації ґрунту — обидві ці операції мають високий ступінь повторюваності, і господарство Болтхаус  здійснює їх круглий рік. Також в рамках програми буде випробувано невеликий парк автономних тракторів Steiger® Quadtrac®, котрі будуть виконувати тягові операції з дисковими боронами True-Tandem™ або дисковими глибокорозпушувачами Ecolo-Tiger®. Це допоможе оцінити управління автономною технікою в різноманітних роботах із культивації та обробітку ґрунту, на різних типах ґрунтів, в різних погодних умовах та в різних операціях з розпізнавання та вимірювання.

«Одна з основних цілей полягає в тому, щоб отримати агрономічні дані та відгуки операторів щодо практичного використання автономної технології у справжніх фермерських господарствах, що дасть компанії Case IH змогу продовжити розробку та вдосконалення наших систем технологічного управління та оптимізації роботи техніки», – пояснює Земенчик. – «Крім того, господарство Болтхаус зможе запропонувати нам своє бачення та свіжі ідеї з приводу можливого використання технологій автоматизації та автономного керування, які могли ще не спасти нам на думку».

Брайан Грант, Віце-президент Bolthouse Farms з аграрних питань, розглядає пілотну програму автономного трактора як можливість знайти нові шляхи підвищення ефективності діяльності своєї компанії та забезпечити зростаюче населення високоякісними продуктами харчування.

«Зараз ми лише починаємо грати в гру «а що, якщо…?», в якій ми ставимо перед собою та інженерами Case IH питання стосовно потенційних можливостей автономних тракторів», – каже Грант. – «А відповідь на ці питання звучить не «якщо», а «коли».

По мірі розгортання пілотної програми компанія Case IH періодично звітуватиме про її прогрес та здобутки.


Завантажити Zip-архів Завантажити PDF