Бренд|Продукт

Включення родини Штайгерів до Зали слави Асоціації виробників сільськогосподарського обладнання співпадає з піввіковим ювілеєм виробництва тракторів Steiger у Фарго

28 Січ 2019

Джон, Моріс та Дуглас Штайгери, батько та сини, які побудували перший повнопривідний трактор з шарнірно-зчленованою рамою понад 60 років тому, були включені до Зали слави Асоціації виробників обладнання (AEM) на знак визнання цією північноамериканською організацією того внеску, який вони зробили у розвиток продуктивного сільського господарства завдяки своїм розробкам в сфері машинобудування. І це визнання співпало з урочистим святкуванням 50-річчя виробництва тракторів Steiger у Фарго, Північна Дакота, США, – тому самому місті, в якому виробництво залишається і сьогодні. Ця компанія стала частиною Case IH в 1986 році, а з 1996 року окрім колісних моделей Steiger на заводі в Фарго також почали вироблятися гусеничні трактори Quadtrac з шарнірно-зчленованою рамою.

Зала слави AEM бува заснована в 2008 році, і відтоді в ній вшановують піонерів та новаторів, які будують, зміцнюють, очолюють та скеровують галузь позашляхового обладнання. AEM стверджує, що таким чином прагне підвищити обізнаність та вдячність громадськості до тих, хто роками наполегливо рухав дану галузь вперед, до глобального успіху, та зробив величезний внесок до підвищення сучасних стандартів життя. Новатори, включені до Зали слави, повинні уособлювати п’ять керівних принципів: інноваційність, внесок у розвиток галузі, лідерство, соціальна/громадянська сумлінність та відданість принципам стійкого і раціонального господарювання.

Створені забезпечувати максимальну продуктивність в аграрній сфері

Перший трактор Steiger був сконструйований взимку 1957-58 років, коли Джон Штайгер та його сини Моріс та Дуглас на своїй фермі в Тіф-Рівер-Фолс, Міннесота, шукали способи забезпечення своєчасності здійснення аграрних операцій шляхом підвищення продуктивності техніки при виконанні основних польових задач. В той час як більшість передових тракторів того часу мали привод на два колеса та пропонували менше 100 к.с., родина Штайгер вирішила створити машину, яка би видавала більш ніж вдвічі вищу потужність та включала більш надійні компоненти, повний привод з колесами однакового розміру та шарнірно-зчленовану раму для найкращої маневреності. Перший трактор Steiger, що був пофарбований у лаймово-зелений колір та тримав прізвисько «Барні», забезпечував вихідну потужність у 238 к.с.

Коли сусідні фермери почали помічати цю машину за роботою, вони попросили родину Штайгерів створити для них щось схоже, і після розробки ще однієї моделі потужністю 118 к.с. у переобладнаних будівлях фермерського господарства було організоване виробництво повної лінійки тракторів Steiger потужністю 150-300 к.с. Завдяки зовнішньому фінансуванню в 1969 році виробництво вдалося перемістити до повноцінних заводських приміщень у Фарго, Північна Дакота, де і розпочалося виробництво знаменитих моделей «з котячими назвами» – Wildcat. Обсяги виробництва невдовзі переросли і ці приміщення, тому в 1975 році було завершено роботи із будівництва нового заводу, також у Фарго, де виробництво Steiger знаходиться і сьогодні.

Невпинна еволюція

Оскільки Steiger став частиною Case IH в 1986 році, спадок засновників цієї компанії та закладені ними принципи створення техніки стали невід’ємними частинами конструкції Steiger та Quadtrac від Case IH – адже саме ці два бренди вже тривалий час залишаються синонімом інноваційності в сегменті колісних та гусеничних тракторів із шарнірно-зчленованою рамою. В 1996 році Quadtrac став першим на ринку трактором високої потужності на базі шасі з чотирма гусеничними рушіями, а колісні та гусеничні версії Steiger і Quadtrac першими в своїх сегментах запропонували революційні переваги унікальної керованості та високої паливної економічності завдяки безступінчастій технології передачі потужності, втіленій в опціональній трансмісії CVXDrive.

Поточна лінійка тракторів Steiger від Case IH включає моделі потужністю до 628 к.с. в колісному сегменті від Steiger та гусеничному сегменті від Quadtrac, і всі ці моделі оснащуються сучасними трансмісіями Рowershift. Крім того, Case IH пропонує можливість встановлення безступінчастої трансмісії CVXDrive на колісних моделях Steiger та гусеничних моделях Quadtrac потужністю до 540 к.с. Від часу створення перших машин і по сьогоднішній день було вироблено  понад 80 000 колісних та гусеничних тракторів Steiger.

«Ми продовжуємо розвивати продукцію Steiger так само, як це робила родина Штайгерів», – зазначає Ден Стюарт, Директор з маркетингу продукції Case IH в регіоні Європи, Африки та Близького Сходу.

«І так само ми залишаємося вірними принципу надання нашим клієнтам по всьому світу найкращих рішень для протистояння сучасним викликам. Зовсім небагато тракторів можуть похизуватися тим, що вони працюють на всіх семи континентах світу – включаючи Антарктиду – або двічі перевершували рекорд продуктивності орання, і саме це є найяскравішим свідченням того, яку пильну увагу Steiger приділяє надійності конструкції та універсальності своєї техніки»


Завантажити Zip-архів Завантажити PDF