Produkt

Ökad kapacitet och mer utrustning för Farmlift teleskoplastare

07 Nov 2018

De mest populära maskinerna i Case IH Farmlift teleskoplastarserie får några nya funktioner inför 2019 för att ytterligare förbättra kapacitet, komfort och prestanda.

Lyftkapaciteter ökas för att göra arbetet snabbare
Lyftkapaciteterna har ökas på de viktigaste modellerna för att hjälpa användare att öka produktiviteten genom att lasta mer under varje arbetscykel och därför minska antalet cykler per arbetsuppgift. Maximal lastkapacitet på de två modellerna med 6 m maximal lyfthöjd har ökats med 100 kg. Det gör att Farmlift 633 har en maximal lyftkapacitet på 3 300 kg medan 636 har en maximal lyftkapacitet på 3 600 kg. Lyfthöjden på 7 m för Farmlift 737 har en ytterligare lyftkapacitet på 200 kg med en maximal kapacitet på 3 700 kg.

Nya transmissioner ökar arbetsfrekvenser och minskar körtider
7 m/4 200 kg Farmlift 742 och 9,1 m/3 500 kg Farmlift 935 förblir oförändrade ifråga om lyftkapaciteten men hela serien drar fördel av ett antal andra uppgraderingar, bland annat ett nytt transmissionsval som konstruerats för att hjälpa köparna med beställningen av ett system som bäst passar deras arbetsbelastning. Modellerna Farmlift 633, 737 och 935 är som standard utrustade med en transmission med fyra framåt-/tre backväxlar med manuell växling. Som ett tillval kan de utrustas med en halvautomatisk transmission med sex framåt-/tre backväxlar som fungerar automatiskt i fjärde, femte och sjätte växel. Båda transmissionerna kan hantera en maximal topphastighet på 34 km/h.

Standard på modellerna 636 och 742 är en transmission med sex framåt-/tre backväxlar som är helt automatisk vid körning framåt och kan även fungera halvautomatiskt i fjärde, femte och sjätte växel för en mjukare körning på väg. Dessa modeller drar även fördel av en topphastighet på 40 km/tim för snabbare körning mellan jobben och en shuttle-funktion med minne där power shuttle väljer den sist använda framåt- och backväxeln vid riktningsbyte för att garantera en smidigare fram/backväxling.

Båda transmissionerna har ett nytt elektroniskt moduleringssystem som ytterligare förbättrar smidigheten vid växling och fram/backväxling vilket ökar körkomforten. Utväxlingsförhållanden har förbättrats för att ge en bättre prestanda i situationer där en hög dragkraft krävs som körning i sluttningar, körning uppför plansilos eller vid lastarbeten. Utöver det drar nu alla modeller fördel av den mer effektiva momentomvandlaren. Kombinerat med nya utväxlingsförhållanden nås topphastigheten snabbare och mer effekt överförs till marken. Ytterligare uppdateringar av drivlinan inkluderar ett nytt industridäck för dem som huvudsakligen arbetar på hårda ytor. Michelin BibLoad-däcken levereras i storlek 460/70 R24 och finns tillgängliga för alla modeller.

Bättre förarkomfort och underlättad service
Ytterligare nya funktioner på de ändrade Farmlift-modellerna inkluderar ett antal uppgraderingar som utformats för en bättre körkomfort. Anpassning av autostyrning, som finns på alla modeller, gör att du inte behöver säkerställa att fram- och bakhjulen är anpassade innan byte av styrlägena. Tillkopplingen av redskap som kräver ytterligare hydrauleffekt har även underlättats med ett nytt tillval, den extra tryckutlösningsbrytaren (APR), som sitter på framljusets fäste för fjärraktivering av hydraulventilen.
Två automatiska tillval för smörjsystem, som helt integreras i maskinen, finns nu tillgängliga på alla modeller för att garantera att alla smörjpunkter på chassit och bommen smörjs på rätt vis utan någon åtgärd av föraren. Det första är en elektroniskt styrd pump för smörjning av chassi, axlar, bommens svängpunkter och cylindrar medan det andra är en hydrauliskt styrd smörpump som sitter på redskapsfästet som smörjer bommens alla rörelsepunkter. Detta andra tillval styrs genom rörelsen av tiltcylindern. Båda tillvalen har utformats för att garantera att smörjpunkterna alltid är korrekt smorda vilket innebär mindre servicetider för föraren som kan hålla händerna rena.

I hytten förbättras förarens komfort med ett nytt sätesval, tillgängligt på alla modeller, som värms upp och har en pneumatisk stötdämpning. Förarens ergonomi har även förbättrats genom en tiltbar och teleskopisk rattstång som standardmonteras på Farmlift 636 och 742, och finns som tillval på modellerna Farmlift 633, 737 och 935.


Dowload PDF Ladda ned Zip-arkiv