Produkt

Nyheter för Case IH skördetröskor inför 2020: den nya serien Axial-Flow 150, uppdateringar av serien Axial-Flow 250 och uppgraderingar av skärbord

09 Sep 2019

Ny serie med tre modeller av skördetröskor, Axial-Flow 150 serien ersätter 140-serien / Modeller får Steg V-motorer, ny utformning, bredare framhjul som tillval / Högre elevatorlyftkapacitet som tillval för modeller i serien Axial-Flow 250 / Skärbordsalternativen omfattar nu en 8,5 m-modell för serie Axial-Flow 140/150 och 7250-användare som arbetar med 8 m fasta körspår

Case IH:s tröskor i serien Axial-Flow 140, som är anammade för medelstora jordbruk och maskinstationer, blir inför säsongen 2020 Axial-Flow 150 serien, med uppgraderade motorer som följer avgasbestämmelserna enligt Steg V.

"Som specialist i konstruktionen av moderna skördetröskor som samtidigt använder enkla och beprövade koncept riktar sig Case IH inte endast till stora jordbruk och stora maskinstationer", säger August von Eckardstein, skördeproduktmarknadschef vid Case IH Europe.

"Principerna för Axial-Flow fungerar lika bra i maskiner i mittsegmentet som de gör i våra större modeller, och de producerar en ren vara med minimalt spill oavsett gröda. Samtidigt främjar deras enkelhet service och tillförlitlighet, egenskaper som är lika viktiga för små såväl som stora företag."

"Case IH förblir unikt i och med att vi endast fokuserar på konstruktion med en rotor, utan föregående cylinder och slagsko, därför att vi tror att enkelheten i denna konfiguration är det bästa sättet att uppnå tillförlitliga och optimala skörder till låg kostnad – och med minimal tidsåtgång för att ställa om maskinen vid byte av gröda, vilket inte påverkas av antalet olika grödor som ett företag kan skörda."

En nyhet för Axial-Flow tröskorna 5150, 6150 och 7150 är FPT Industrial-motorerna som följer avgasbestämmelserna enligt Steg V, med nominell effekt, ECE 120, på 278, 333 respektive 380 hk. På modell 7150 har både tömning vid nominell motorhastighet och toppeffekt ökats med 11 hk till 460 hk jämfört med modell 7140 som den ersätter, vilket medger både extra daglig produktion under tömning och en jämnare arbetshastighet för att uppnå högre produktivitet i varierande skördeförhållanden. Motorerna använder det FPT-patenterade systemet Hi-eSCR för efterbehandling av avgaser - selektiv katalytisk reduktion - och som inte påverkar bränsleförbrukning eller uteffekt. Ett dieselpartikelfilter kräver endast sporadisk service/rengöring, vilket sker automatiskt, men kan skjutas upp för att göras när man inte kan tröska, som vid morgnar med dagg eller regndagar för att inte störa skördeprocessen. Om rengöring krävs under skörd får föraren en varning i tid så att denne kan skjuta upp processen och fortsätta skörden tills ett lämpligt tillfälle infinner sig.

I en uppgradering från den tidigare 140-serien kan skördetröskor i den nya Axial-Flow 150 serien specificeras med IF800/65 R32-däck för att minimera marktrycket genom att sprida skördetröskans vikt över en bredare yta. Skördetröskor i Axial-Flow 150 serien utrustade med detta alternativ har en total bredd som inte överskrider 3,5 m, så de kan fortfarande köras säkert och utan problem på smala vägar.

För att säkerställa att varken prestanda eller säkerhet äventyras vid arbete på natten kan tröskorna i både 150- och 250 serierna utrustas med ett LED-belysningspaket med lång räckvidd och radsökarlampor, utformade för en säker skörd och förbättrad manövrering på vändtegar.  

Leverans till Europa av tröskorna i Axial-Flow 150 serien påbörjas i mars 2020.

 

Uppdateringar för modellerna i Axial-Flow 250 serien

En nyhet för skördetröskorna i 250 serien som introducerades förra sommaren är en inmatningselevator med högre lyftkapacitet, och som gör att större skärbord kan hanteras utan problem. Den nya inmatningselevatorn med en kapacitet på 6.000 kg kompletteras med en kraftig skärbordsdrivning för att säkerställa att enheter såsom 18-raders majsskärbord kan drivas utan problem.

En av nyckelfunktionerna som introducerades vid lanseringen av Axial-Flow 250 serien var automatisering med AFS Harvest Command™, som hjälper föraren att uppnå ett önskat resultat från maskinen genom att välja en preferens, t.ex. en bestämd förlustnivå, kornkvalitet, konstant genomströmning eller maximal kapacitet, varpå maskinen sedan automatiskt justerar erforderliga element för att uppnå önskad målsättning. Modellerna i 250 serien med AFS Harvest Command drar nu fördel av förbättrade initiala inställningar som hjälper maskinen att snabbare mäta de idealiska inställningarna för automatisering för att uppnå förarens målsättning när arbetet inleds. Detta förbättrar arbetshastigheten vad gäller tonnage per timme över hela fältet.

Uppdateringarna av serie Axial-Flow 250 omfattar också en enklare inställning av larvbanden som går enklare och snabbare att utföra om man behöver justera tröskans band. Dessutom kan nu modeller för de tyska, danska och italienska marknaderna specificeras med en topphastighet på 40 km/h för att minimera tiden som spenderas på transport mellan fält och gårdar.

Lansering av spannmålsskärbord omfattar en ny enhet på 8,5 meter

Med en arbetsbredd på 8,53 m för att passa jordbruk med 8 m fasta körspår har Case IH lagt till en ny modell i serien Varicut 3050 spannmålsskärbord med skruv inför 2020, utformad för användning med skördetröskor i 140 serien och i nya serien Axial-Flow 150 samt modell 7250 Axial-Flow. För skördetröskorna i serien Axial-Flow 140/150 erbjuder detta bättre prestanda i situationer där alternativet på 7,5 m anses vara något för lite.

Utrustad med samma funktioner som etablerade modeller i Varicut-serien använder det nya skärbordet en förlängd ramversion från den befintliga 7,5 m-modellen för att minimera vikt. Haspeln och inmatningsskruven är dock förminskade versioner av de som används i det större Varicut-skärbordet på 9,15 m, detta för att ge den styvhet som krävs för högavkastande skörd i täta grödor. Med en vikt per meter på 323 kg är dock den nya modellens viktdensitet mycket närmare det mindre skärbordet än det större, vilket främjar skördetröskans stabilitet och minimerar marktryckskador.

En annan ändring i serien av spannmålsskärbord för alla Axial-Flow tröskor är en ny konstruktion av axlyftare, med en högre lyftprofil för förbättrad upplyftning av liggande grödor från fältytan och ytterligare minskning av spill.

 ***

Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com

Case IH, yrkesmannens självklara val, litar till mer än 175-års tradition och erfarenhet inom jordbruksindustrin. Ett kraftfullt utbud av traktorer, tröskor och pressar som stöds av ett globalt nätverk av mycket professionella återförsäljare som ägnar sig åt att erbjuda våra kunder bästa möjliga support och de resultatlösningar som krävs för att vara produktiv och effektiv på 2000-talet. Mer information om Case IH-produkter och tjänster kan hittas online på www.caseih.com.

Case IH är ett varumärke för CNH Industrial N.V., världsledande inom kapitalvaror och noterad på New York-börsen (NYSE: CNHI) och på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Mer information om CNH Industrial finns online på www.cnhindustrial.com.

 


Dowload PDF