Brand

Case IH vinner prestigefyllt pris

23 Oct 2020

​Case IHs europeiska bas i St Valentin, där man tillverkar traktorer med effekt mellan 100 och 300 hästkrafter för lantbruk / kommun och grönyta / skog och som ägs av moderbolaget CNH Industrial, har utsetts till "Efficient Company of the Year". Denna prestigefyllda utmärkelse var en av kategorierna i tävlingen "Factory 2020" som arrangerades av Fraunhofer Austria och Austrian Industriemagazin.

Tio av de ledande tillverkningsföretagen i Österrike deltog i årets tävling som varit ett av de svåraste åren någonsin för tillverkningssektorn på grund av de utmaningar som COVID-19 innebär. Dessa har testat även de mest erfarna lednings- och tillverkningsteamen, tillsammans med alla steg i leveranskedjan.

Utmärkelsen var höjdpunkten i en omfattande process som involverade självutvärdering, detaljerade frågeformulär, bedömningar på plats och djupintervjuer med viktig personal. Efter en rigorös granskning minskades den ursprungliga gruppen på tio företag ner till fyra. Dessa finalister genomgick en omfattande utvärderingsprocess genomförd av domare från Fraunhofer Austria, som undersökte tillämpningsorienterade lösningar till förmån för ekonomi och samhälle, tillsammans med Austrian Industriemagazin, det ledande mediet för beslutsfattare i tillverkningssektorn.

St. Valentinfabriken, där man byggt ungefär 600 000 traktorer sedan 1947, täcker 170 180m2, sysselsätter 600 personer med 18 olika nationaliteter och har ett oklanderligt rykte inom CNH Industrial.

I och med att man införlivade World Class Manufacturing (WCM) principer, var fabriken den första CNH Industrial som tillverkar lantbruksmaskiner, i Europaregionen att uppnå Silver WCM-status.  

En av styrkorna hos St. Valentin och nyckeln till pågående framgång, är den höga nivån av flexibilitet i tillverkningen, vilken görs möjlig tack vare den i hög grad anpassningsbara monteringslinjen. Den är nära nog unik i lantbruksmaskinssektorn och den möjliggör att ett stort spann av traktormodeller kan produceras, oavsett typ av konstruktion, utrustningslinje eller landspecifika avgasstandarder. Trots komplexiteten och effektiviteten tillhandahåller anläggningen en relativt tyst, avslappnad arbetsmiljö.

Man koordinerar 12 000 delar från över 400 leverantörer från hela världen och man tillverkar runt 10 000 traktorer per år, för kunder i Europa, Asien, Mellanöstern och Afrika, samt Australien och Nya Zeeland. Case IH Optum CVXDrive, Pumaserierna, Maxxumserierna och Luxxum samt traktorer av märket STEYR, tillverkas på anläggningen, vilket totalt ger 24 produktlinjer, 98 modeller och 4857 tillvalsmöjligheter.

Hannes Wögerbauer, chef på St. Valentin fabriken konstaterar: "Vi är väldigt glada över att vinna denna prestigefyllda utmärkelse, men detta var endast möjligt tack vare hängivenheten och engagemanget från de anställda som gör vår tillverkning bättre, säkrare och effektivare."


Dowload PDF