Produkt

CASE IH LANSERAR EXTRA KRAFTIGA FLEXKAMMARPRESSAR FÖR STORANVÄNDARNA

09 Jun 2022

​​​​Extra starka komponenter och färre rörliga delar gör de nya RB 456 och 466HD Pro exceptionellt robusta/ Kapabla att tackla en bred variation av grödor och väderförhållanden/ Producerar snabbt och enkelt tätpackade och välformade balar/ Har gjort goda resultat i en noggrann testning över hela världen.

Case IH har toppat sitt utbud av rundbalspressar med flexkammare med nya RB HD Pro. Den nya maskinen är utformad för större djurgårdar och maskinstationer och producerar tätare packade balar för många olika grödor, från blött ensilage till torr halm. För största tillförlitlighet och genomströmning har den utrustats med extra kraftiga komponenter och färre rörliga delar.

Vi vet att för lantbrukare och maskinstationer som använder sina pressar mycket - vanligtvis 10 000 balar eller mer per år - är hållbarhet och tillförlitlighet verkligen viktigt. Med deras behov i fokus har vi gått igenom varje aspekt av pressningen, inte bara för att pressa de bästa balarna från varje gröda snabbt, utan även för att säkerställa att de fortsätter att få de bästa balarna varje gång” säger Michal Jankowski, Case IH Product Marketing Manager.

För att åstadkomma detta har vi förstärkt och förstorat valsarna, axlarna och bakluckan och introducerat en kraftigare växellåda och drivlina – vilket även ökar antalet balar per timme. På vissa ställen har vi förenklat saker för att hjälpa tillförlitlighet och underhåll, exempelvis minskat antal drivlinekedjor och drev.

RB HD Pro är kapabel att hantera upp till 30 ton i timmen och har utformats till att hantera allt från halm och hö till hösilage och ensilage med olika snittlängder, tack vare nya slirningsfria dubbla drivrullar och ett stort utbud av knivar som kan väljas från hytten. En rotor med extra stor diameter hjälper till att hindra stoppar medan ett nytt Active Drop Floor (aktivt sänkbart golv) innebär att allt som kommer igenom kan rensas bort snabbt.

Vi har fullständigt gjort om balkammaren och remmarnas väg”, tillfogar Michal Jankowski, ”för att ge oss välformade och väldigt tätpackade balar som kan staplas effektivt och bra. Balstorlek, lindning och densitetstryck kan alla ställas in på samma skärmsida i hytten”.

Under utvecklingen och utprovningen av den nya pressen har den fått genomgå sina prövningar hos lantbrukare från över hela världen för att vi ska förstå och tillgodose deras behov och prioriteringar. 150 000 balar pressades i många olika grödor och väderförhållanden i testprogrammet.
De nya pressarna kommer i två storleksalternativ på balar: RB456 HD Pro gör 120 cm breda balar från 90 cm till 165 cm i diameter medan RB466 HD Pro-balar också är 120 cm breda men från 90 cm upp till 190 cm i diameter. Varje storlek kommer med tre rotoralternativ: en inmatningsrotor, 13 snittknivar eller 25 snittknivar vilket ger sex modeller totalt.

Den nya RB HD Pro kan beställas från juli 2022 och framåt för vallskörden 2023.


Dowload PDF