Produkt

PRESTANDAÖKNING I CASE IH:S LUXXUM-TRAKTORUPPGRADERING

01 Jun 2022

​100–120 hk-serien får motoruppgradering/Ny 3,6-liters FPT-motor erbjuder större slagvolym/Högre effekt- och vridmomentnivåer/Maximalt vridmoment vid lägre motorvarvtal/Uppfyller steg V-emissionsbestämmelserna/Nytt anpassat lastarsortiment

Case IH:s Luxxum-traktorer har uppgraderats med en ny motor och andra funktioner, och fortsätter sin position som ett föredraget val bland allround-traktorer. De tre allroundmodellerna är utformade för medelstora djurgårdar och jordbruk med blandad produktionsinriktning och levererar 101, 110 eller 117 hk. De erbjuder nu ännu bättre prestanda samtidigt som de uppfyller de senaste emissionsbestämmelserna enligt steg V.
Den nya fyrcylindriga Steg V-motorn från FPT levereras fortfarande tillsammans med den smidiga, semi-powershift transmissionen ActiveDrive 4 och ger mer kraft och högre effektivitet. Den nya F5-motorn med större kapacitet har en slagvolym på 3,6 liter och tar upp samma utrymme som den tidigare motorn, vilket gör att de kompakta måtten för Luxxum bibehålls.
Den nya motorn har ett antal prestandafördelar, bland annat ökad uteffekt för de lägre modellerna i serien och upp till 5 % högre vridmoment, vilket ger högre produktivitet och bättre körbarhet. Det maximala vridmomentet uppnås nu vid ett lägre motorvarvtal på 1 300 varv/min, vilket förbättrar responsen vid arbete med frontlastare och startförmågan vid tung belastning.
”Luxxum är redan en mycket populär modell bland både blandjordbruk och på djurgårdar i både höglands- och låglandsområden”, säger CAN Tümer, Product Marketing Manager. ”Tack vare den senaste tekniken ger dessa förbättringar mer kraft i kuperad terräng eller vid tung belastning. Lägg till de andra uppgraderingarna och du får en riktigt bra allroundmaskin”.

Nytt avgasefterbehandlingssystem
De nya Luxxum-traktorerna får också ett nytt avgasefterbehandlingssystem, den underhållsfria lösningen ”Compact HI-eSCR2”. För att uppfylla Steg V-bestämmelserna integrerar systemet en dieseloxideringskatalysator (DOC), ett underhållsfritt partikelfilter och en selektiv katalysatorreduktionsenhet (SCR).
Motorns låga värde för avgasåterföring, som för närvarande är bäst på marknaden med under 10 %, bidrar till att optimera förbränningen samtidigt som SCR-systemet minimeras i en enda kompakt konstruktion, allt samlat under huven. Därmed påverkas inte förarens sikt framåt eller traktorns manövrerbarhet. Det kompakta HI-eSCR2-avgasefterbehandlingssystemet är underhållsfritt och kräver inget komponentbyte eller mekanisk rengöring under hela livscykeln.

Fler nya funktioner och ny frontlastare i L-serien
Luxxum Steg V-traktorerna har nu några nya alternativ som understryker dess ledande marknadsposition i allroundsegmentet. En läderratt och golvmatta i hytten finns som tillval, som på sina större syskon, liksom två nya arbetslampor, som ökar det totala antalet till tio, för enklare och säkrare drift på kvällen och de mörka timmarna.
Som allroundtraktor är frontlastaranvändning nyckeln för Luxxums ägare. De nya maskinerna har en fullt kompatibel joystick som snabbar upp arbetet. Den kombinerar styrningen för lastaren med styrningen för transmissionen, därför finns det inget behov av att växla mellan Multicontrollern och joysticken.
Joysticken fungerar med de nya L-frontlastarna, som finns i olika grupper för att möta olika kundbehov. A-serien är en funktionell, enkel, tillförlitlig och ekonomisk produkt, medan U-serien är idealisk för dagliga hanteringsuppgifter. Flaggskeppet, T-serien, är utformad för intensivt lastningsarbete. Det finns även ett brett utbud av redskap.
Det har blivit ännu smartare och enklare att beställa en lämplig lastare till den nya Luxxum steg V-traktorn, liksom för stallkamraterna Puma, Maxxum, Vestrum och Farmall C. De nya L-frontlastarna kan nu beställas via Case IH:s digitala återförsäljarkonfigurator som ett enda köp av den valda traktorn och den valda passande lastaren.
De nya traktorerna och lastarna finns nu tillgängliga hos Case IH-återförsäljare i hela Europa.


Dowload PDF