Producten

Met de nieuwe AFS Connect technologie profiteren Case IH gebruikers van instant gegevensoverdracht

02 sep 2019

Gegevensoverdracht in twee richting voor veld- en activiteitregistraties / Machine-eigenaars kunnen gegevens zoals locatie en brandstofpeil opvolgen  / Maakt het mogelijk om taakkaarten van op afstand te uploaden, zoals variabel zaaien of spuiten / Toegang door de dealer, na autorisatie, om te helpen bij instelling van de machine en verbetering van de prestaties

Met de lancering van AFS Connect, een op abonnementen gebaseerd telemetriepakket dat beproefde elementen van de technologie van Case IH Advanced Farming Systems integreert om informatie over velden, machines en data met elkaar te koppelen, kunnen Case IH-eigenaars nu nog beter geïnformeerde landbouwmanagement-beslissingen nemen op basis van zowel real-time als historische, door hun machines gegenereerde gegevens,

De lancering volgt op de preview van het cloud-gebaseerde MyCaseIH.com webplatform, het AFS telematica-portaal en de AFS Connect Mobile iOS/Android app tijdens de SIMA 2019, eerder dit jaar. Wanneer deze elementen worden gecombineerd, kunnen machine- en veldgegevens automatisch worden weergegeven en opgeslagen en kunnen gebruikers deze gegevens bekijken en beheren vanaf pc op kantoor of vanaf een smartphone of tablet. Indien ze hiervoor toestemming krijgen, kunnen Case IH dealers machines controleren om ervoor te zorgen dat de machines topprestaties leveren en om eventuele problemen op afstand te identificeren.
 
AFS Connect kent twee gegevensbeheerdivisies — machineparkbeheer en gegevensbeheer — die gebruikers vanaf een willekeurige desktop pc, tablet of mobiel toestel kunnen bekijken en bewerken met behulp van de mycaseih website en app. Het eerste element is een belangrijk onderdeel van het standaard abonnementpakket, terwijl het tweede en derde opties zijn. De enige vereisten om het systeem te kunnen gebruiken zijn een AFS Connect-abonnement met een unlockcode en een modem. In de cabine werkt AFS Connect met de nieuwste AFS 1200-terminal.

Van op afstand controleren en registreren

Gebruikers van precisielandbouwtechnologie die geregistreerde gegevens, zoals opbrengstkaarten van hun machines willen downloaden, of taakkaarten voor variabele zaadafgifte en bemesting willen uploaden, moesten dat voorheen doen door een pc/desktop computer op het landbouwbedrijf te koppelen met de terminal in de cabine van de tractor of andere zelfrijdende machine en door gebruik te maken van USB-sticks om de gegevens tussen die twee over te zetten. Mogelijke nadelen hiervan zijn dat de USB fysiek moet worden overhandigd, terwijl het kan gebeuren dat de machine en de manager zich op enige afstand van elkaar bevinden en dat de kans bestaat dat men niet de juiste USB bij zich heeft voor de werktaak of dat de stick beschadigd raakt of onleesbaar wordt. Met Case IH AFS Connect worden deze problemen en mogelijke risico's uit de weg geruimd, en worden eigenaars en managers in staat gesteld om niet alleen gegevens met betrekking tot de machineprestaties te ontvangen en analyseren – onmiddellijk of na afloop – maar ook om veldbewerkingen te plannen vanaf een pc op kantoor of smartphone voordat het werk zelfs maar begonnen is. Deze plannen kunnen van op afstand naar de tractor en de bestuurder worden gestuurd.

“Deze plannen kunnen gegevens bevatten, zoals A-B lijnen en taakkaarten, bijvoorbeeld voor variabele zaadafgifte of variabel te bemesten” zo legt Maxime Rocaboy van Case IH uit.

“Nadat het werk op het veld eenmaal begonnen is, biedt AFS Connect ook de mogelijkheid om live kaarten met de machinelocatie en het gedane werk weer te geven. Zo wordt ervoor gezorgd dat de machines zich op de juiste plek bevinden en correct werken en zijn eigenaars en managers er zeker van dat de machines niet buiten een bepaald gebied komen door een bestuurdersfout of diefstal. Ook wordt de stilstandtijd verminderd, bijvoorbeeld door controle van het brandstofpeil van op afstand om op tijd brandstof naar het veld te laten brengen en stilstand tot het minimum te beperken.”


Machineparkbeheer

Via het portaal voor machineparkbeheer, Fleet Management, kunnen zowel eigenaars/managers als bestuurders de machineprestaties gemakkelijk in de gaten houden via de AFS 1200 terminal in de cabine of het webportaal of de app. Gegevens zoals bedrijfsuren van de machine, temperaturen, motortoerentallen en vereiste onderhoudsbeurten worden constant geregistreerd en bijgewerkt, en dit verloopt, net als de overdracht van alle andere gegevens, automatisch en naadloos. Er kunnen persoonlijk aanpasbare telefonische tekstberichten worden ingesteld als de tractor buiten een vooringestelde waarde werkt, bijvoorbeeld een bepaalde bedrijfstemperatuur of motortoerental. De identificatie van eventuele storingen of problemen stelt managers en eigenaars in staat om onderhoudswerk op proactieve wijze te plannen en uit te voeren.

“Met AFS Connect regelen landbouwers instant registratie en bewaking met een vingerbeweging, zonder dat het nodig is om een gemakkelijk te beschadigen of kwijt te raken USB-stick te gebruiken om gegevens tussen de tractorterminal en een desktop pc of laptop over te dragen,” aldus Maxime Rocaboy.

“Met gegevens die onmiddellijk in de cloud worden opgeslagen en die direct beschikbaar zijn voor analyse, kunnen eigenaars en managers, waar ze zich ook bevinden, zich er via hun pc of smart phone van verzekeren dat alles goed is met de machine en dat een bewerking naar behoren vordert.

“Aan de andere kant zijn ze ervan verzekerd dat ze snel op de hoogte worden gesteld als er problemen zijn – en hetzelfde geldt voor hun dealer, als ze hier toestemming voor geven. Dat betekent dat problemen waarschijnlijk veel sneller worden geïdentificeerd en dus ook sneller aangepakt, want bewaking door de dealer, melding van een probleem - en, waar mogelijk, diagnose op afstand van het probleem - betekenen bovendien dat de dealer het probleem van de machine kan oplossen terwijl hij alle benodigde onderdelen al heeft voorbereid, waardoor stilstand en kosten worden beperkt.”

Kirk Wesley, Case IH Advanced Farming Systems marketingmanager voor Noord-Amerika, waar het systeem het afgelopen jaar al op de markt was, onderstreept het feit dat verzamelde gegevens – ook die gegevens die gedeeld zijn met degenen die door de tractoreigenaar zijn geautoriseerd, zoals de Case IH dealer of een extern bedrijf, bijvoorbeeld een agronomisch bedrijf – eigendom van de machine-eigenaar blijven.

“We doen niets met die gegevens – we slaan ze alleen maar op en maken ze beschikbaar voor de eigenaar en voor alle andere personen waaraan de machine-eigenaar toestemming heeft gegeven” zo zegt hij.

“Gebruikers hebben de mogelijkheid om de potentiële waarde van toegang tot hun gegevens door derden voor een periode van 30 dagen na aflevering van hun machine uit te proberen alvorens te kiezen voor het delen van de gegevens. Als ze ervoor kiezen om dit niet te doen, zullen hun gegevens niet langer gecontroleerd worden of toegankelijk zijn voor anderen dan zijzelf.

“We hebben AFS Connect zo ontworpen dat het bijzonder gemakkelijk is om ermee te werken en Case IH dealers kunnen volledige ondersteuning bieden voor dit product. Gebruikers kunnen indien nodig ook richtlijnen vinden in een uitgebreide, door ons opgezette YouTube-bibliotheek, met korte, gemakkelijk te volgen video's die uitleggen hoe ze dingen kunnen doen, bijvoorbeeld rapporten over de machinestatus en het brandstofverbruik genereren.”

Na deze eerste periode, 2018-19, op de Noord-Amerikaanse markt, waar het product bijzonder populair is gebleken, zal de publiekelijke lancering van de technologie voor Europa plaatsvinden op de Agritechnica 2019, van 10-16 november. Het zal beschikbaar zijn voor kopers van Case IH tractoren en maaidorsers die kunnen worden uitgerust met AFS-technologie, waaronder Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger en Quadtrac tractoren en Axial-Flow maaidorsers.
 
***
Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com
Professionals kiezen voor Case IH, want wij kunnen terugvallen op meer dan 175 jaar erfgoed en ervaring in de landbouwsector. Krachtige tractoren, maaidorsers en balenpersen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers die er alles aan doen om hun klanten optimaal bij te staan en die de performante oplossingen kunnen leveren die in de 21e eeuw nodig zijn om productief en doeltreffend te werken. Meer informatie over Case IH producten en diensten vindt u online op www.caseih.com.
Case IH is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com.


PDF downloaden