Producten

CASE IH KONDIGT AAN DAT DE BEPROEFDE ACTIVEDRIVE 8 POWERSHIFT NU VERKRIJGBAAR IS OP VESTRUM-TRACTOREN

07 sep 2023

Het aanbod aan transmissies is uitgebreid voor alle vier de modellen in het Vestrum-gamma van 100-130 PK / ActiveDrive 8 semi-powershift met drie groepen

Case IH heeft het aanbod aan transmissies voor de 100-130 PK Vestrum tractorserie uitgebreid met de ActiveDrive 8 powershift-transmissie in plaats van de CVXDrive continu variabele transmissie (CVT), om potentiële kopers een breder scala aan specificaties te bieden dat aan hun behoeften voldoet.

De ActiveDrive 8 powershift-optie met acht versnellingen/drie groepen, die voorheen alleen beschikbaar was op de Maxxum-tractoren met een vermogen van 115-150 pk, betekent dat Vestrum-klanten die niet de volle mogelijkheden van CVT nodig hebben nu over een alternatief tegen een lagere prijs beschikken, dat toch een hoog niveau van brandstofzuinigheid en -vermogen biedt. Groep één biedt een snelheidsbereik van 0 tot 10,7 km/uur voor zwaar trekwerk, terwijl groep twee, met een snelheidsbereik van 4,3 tot 18,1 km/uur, voldoet aan de meeste werkbehoeften. Voor het rijden op de weg kan de transmissie in groep drie starten, met een snelheidsbereik van 0-40 km/uur, een functie om versnellingen over te slaan zodat snel door de powershift-trappen kan worden geschakeld. Een kruipoptie maakt snelheden tot 190 m/u mogelijk voor specialistische toepassingen.

“Door de ActiveDrive 8 powershift-optie met acht versnellingen aan de Vestrum-lijn toe te voegen, willen we de aantrekkingskracht ervan vergroten voor klanten in dit marktsegment, met een groter scala aan specificaties om aan meer uiteenlopende behoeften te voldoen,” aldus Christel Diebolt, Product Marketing Manager van Case IH voor Vestrum-tractoren.

“Dit is een ware powershift die gebruikmaakt van onze technologie met dubbele koppeling, zodat er geen verlies van aandrijving of tractie optreedt tijdens het veranderen van snelheid of richting. Bovendien kan de tractor in de hoogste groep wegrijden, de rijsnelheid verhogen zonder het vermogen naar de wielen te onderbreken, vrijwel onmerkbaar schakelen en via de Active Clutch II-functie tot stilstand komen met alleen het rempedaal.”

Twee specificatieniveaus
Vestrum ActiveDrive 8-tractoren zijn verkrijgbaar met keuze uit twee specificatie pakketten. ‘Selection’-modellen zijn uitgerust met mechanische regelventielen aan de achterkant, een hydraulische pomp van 80 of 110 l/min, een aftakas met drie toerentallen en opties voor fronthef. Er zijn twee dakopties: een versie met laag dak van 2,7m heeft een panoramisch raam voor laderwerk, terwijl het standaard dak een hoogte van 2,83m heeft. Airconditioning, passagiersstoel en cabinevering kunnen worden gekozen. De ‘Advanced’specificatie omvat nog bijkomende opties, waaronder fronthef met fronthefmanagement, elektrohydraulische regelventielen aan de achterkant, plus optionele functies zoals Advanced Headland Management, automatische geleiding beheerd via de AFS Pro 700 Plus-terminal en ISOBUS-opties.

Bestaande functies
Vestrum-tractoren, ongeacht of ze zijn uitgerust met CVXDrive of ActiveDrive 8, gebruiken dezelfde FPT NEF 4.5-liter/vier-cilinder Stage V-motoren. Ze ontwikkelen tot 10 pk meer dan hun nominale output tussen 1700 tpm en 1900 tpm en produceren hun hoogste koppel bij 1300 tpm. Het standaard koppelingpakket voor werktuigen omvat een hefinrichting achter van Cat II/III N voor 5600 kg, terwijl een fronthefinrichting voor 2300 kg optioneel is, net als een 1.000 tpm frontaftakas met een natte koppeling. De manoeuvreerbaarheid wordt ondersteund door een draaicirkel van 4,5 m.

Bij een geluidsniveau van 69 dB(A) is de geveerde cabine voorzien van een lader-joystick met bedieningsknoppen voor de transmissie. De AFS Pro 700 Plus touchscreen-terminal wordt geleverd met een snelstartmenu en maximaal vier camera-ingangen. AEF ISOBUS-certificering voor Universal Terminal- en Task Controller-functies garandeert compatibiliteit met AEF ISOBUS-gecertificeerde werktuigen. De optionele AFS Connect™-telematica maakt bewaking op afstand en onmiddellijke gegevensregistratie mogelijk. Extra functies zoals AFS AccuGuide™ automatische geleiding en AFS AccuTurn Pro-technologie voor automatisch keren op wendakkers zijn eveneens beschikbaar.

De productie van Vestrum ActiveDrive 8-tractoren begint in juni 2023, met volledige beschikbaarheid in alle Europese markten in het najaar.


PDF downloaden