Merk

CASE IH CONNECT ROOM HUB: VAN REACTIEVE TOT PROACTIEVE ONDERSTEUNING VOOR MAXIMALE UPTIME EN PRESTATIES

07 sep 2023

224/7 opvolgen van Case IH verbonden machines/ Diagnose op afstand / Proactieve en preventieve acties voor maximale inzetbaarheid / Vlotte onderhoudsplanning / Efficiënt machineparkbeheer / Connected services voor optimale machineconditie en bedrijfsadvies

De technologie in moderne landbouwmachines wordt voortdurend verder ontwikkeld en uitgebreid, en het aantal ‘connected’ machines in het veld neemt snel toe. Dit opent een wereld van mogelijkheden als het gaat om het bedienen en helpen van landbouwers om het maximale uit hun machines en hun velden te halen. Het antwoord van Case IH is de Connect Room Hub, het hart van de Connected Services van Case IH met daarbij het faciliteren van de verschuiving van een reactieve naar een proactieve, en in sommige gevallen preventieve, benadering bij het ondersteunen van klanten.

Mirco Romagnoli, Vice President van Case IH Europe, legt uit: "Landbouwers staan onder druk om hun efficiëntie en productiviteit voortdurend te verhogen en ze kijken naar ons, als fabrikanten, om manieren te vinden om hen daarbij te helpen. Ons Connect Room-systeem en ons groeiende portfolio van SafeGuard Connect-services stellen ons en onze dealers in staat snel te handelen – bijna in real-time – als ze een probleem hebben, en hen te helpen om het beste uit hun Case IH-machines te halen.”

Case IH Connect Room Hub: het hart van een netwerk van Dealer Connect Rooms

Case IH geconnecteerde machines genereren continu gegevens terwijl ze in het veld werken – bedrijfsparameters, state of health, agronomische data – en sturen deze naar de nieuw ingerichte Case IH Connect Room Hub voor Europa in St Valentin. Case IH-productexperts analyseren de gegevens om de algoritmen te creëren en constant te verbeteren die waarschuwingen, advies over machinebediening en nuttige inzichten voor de klant te genereren. De Connect Room Hub is het hart van een netwerk van Connect Rooms bij Case IH-dealers, waar de status van de machines van de klant 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt bewaakt.

Wanneer het systeem van de Connect Room Hub een potentieel probleem vaststelt, wordt er onmiddellijk een automatische waarschuwing verzonden naar de Connect Room bij de Case IH-dealer van de klant, die onmiddellijk actie kan ondernemen – soms zelfs voordat het probleem zich voordoet, waardoor stilstand van de machine wordt voorkomen. De dealer kan ook een diagnose op afstand van de machine van de klant stellen vanuit de Connect Room en zelfs verbinding maken met het display van de machine en actie ondernemen zonder de locatie te verlaten. De Connect Room Hub kan klanten ook helpen om hun machinepark in perfecte staat te houden zonder dat hun landbouwactiviteiten worden onderbroken, door hen van tevoren te bellen om routinematig onderhoud te plannen die op die manier optimaal in de werkplanning van de klant past.

Rapporten die worden gegenereerd door de Connect Room Hub bieden klanten waardevolle inzichten

De Connect Room Hub genereert ook drie soorten rapporten voor de klant om het beste uit hun machines te halen, ze in goede staat te houden en de investering te beschermen.

Het maandelijkse Machinegeschiedenisrapport, gegenereerd op basis van de telemetrie- en sensorgegevens die zijn verzameld door de aangesloten machine, geeft de klant een beter inzicht in het gebruik en de status van de machine en identificeert mogelijke problemen. Hierdoor kunnen ze het goede gebruik en de goede gezondheid van de machine verzekeren, waardoor ook de restwaarde wordt beschermd.

Het Machineonderhoudsrapport geeft een lijst van alle onderhouds-, reparatie- en inspectiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd gedurende de levensduur van de machine, zodat de gehele onderhoudsgeschiedenis kan worden getraceerd en een transparante relatie met de dealer en Case IH tot stand kan worden gebracht.

Het Bedrijfsrapport helpt de klant om te verifiëren of hun bestuurders de machines correct, efficiënt en veilig gebruiken. Met operationele KPI's en inzichten uit het rapport kan de klant afwijkingen in het gebruik van de machine door de bestuurder detecteren, of vaststellen waar ruimte voor verbetering is. Zij kunnen actie ondernemen en het organiseren van speciaal afgestemde training voor bestuurders bespreken met hun dealer.


PDF downloaden