Producten

GROTE UPDATES VOOR 2024 FARMLIFT VERREIKER-SERIE

07 sep 2023

Herzien aanbod van zeven modellen / Pomp van 160 l/min met variabel debiet / Nieuwe slimme hydraulische functies / Elektrohydraulische zelfnivellerende werktuigdrager / Meerdere upgrades van cabinecomfort en bedieningen /

De Case IH Farmlift-verreikers van 2024, die op internationaal niveau worden geïntroduceerd op Agritechnica (12-18 november), bevatten nu allemaal de 6V/3A PowerDrive Powershift die zichzelf al heeft bewezen. Op de motorkap met herzien ontwerp zijn stickers in een nieuw design aangebracht. Het herziene ontwerp biedt volledig zicht naar rechts en een lagere gezichtslijn, om veilig te kunnen werken en manoeuvreren.

Betere verwerkingscapaciteit
Hoewel de Farmlift 633- (maximale hefcapaciteit/hefhoogte 3,3 t/6 m), 737- (3,7 t/7 m) en 935- (3,5 t/9 m) modellen hun bewezen hydraulische systeem van 140 l/min handhaven, is op de Farmlift 636- (3,6 t/6 m) en 742- (4,2 t/7 m) modellen een nieuwe pomp met hoog debiet van 160 l/min aangebracht. Dit leidt tot 25% snellere hef-/daaltijden, voor snellere werkcycli en meer verplaatst materiaal per uur en per dag.

De verwerkingscapaciteiten worden ook verbeterd door de integratie van de met de EIMA 2022 Award bekroonde, elektrohydraulische, zelfnivellerende werktuigdrager. Dit systeem vervangt de conventionele compensatiecilinder met twee hoeksensoren die realtime positie-informatie aan een ECU leveren. De software van de machine berekent vervolgens direct het exact benodigde oliedebiet voor de kantelcilinder, waardoor de nauwkeurigheid van de zelfnivellering wordt geoptimaliseerd. Materiaalverliezen en onderhoud worden daardoor geminimaliseerd en de complexiteit neemt af.

Nieuwe indeling bedieningen vereenvoudigt bediening
De nieuwe indeling van bediening verhoogt de productiviteit en het comfort door een hogere ergonomie en gebruiksgemak. Een nieuw 7" LCD-kleurenscherm zorgt ervoor dat de belangrijkste machinegegevens eenvoudig te lezen zijn en dat, via een navigatie-encoder, belangrijke instellingen en aanpassingen kunnen worden aangemaakt. Alle modellen zijn nu voorbereid voor AFS Connect en worden geleverd inclusief een éénjarig AFS Connect telematica-abonnement, voor de bewaking van machinegegevens en het opvolgen van meldingen.

Het LCD-scherm kan op machines met de nieuwe achteruitkijkcamera ook beelden weergeven, wanneer de achteruitversnelling is ingeschakeld. Naast het scherm waarschuwt een nieuwe LED-gebaseerde laadmomentindicator met stabiel risiconiveau of de maximale laadcapaciteit wordt benaderd en een hydraulische blokkering dreigt plaats te hebben.

De nieuwe verstelbare armleuning die op de stoel is gemonteerd, bevat een geïntegreerd toetsenbord voor eenvoudige toegang tot de belangrijkste functies, plus een nieuwe joystick met geïntegreerde hydraulische, transmissie- en shuttle-bedieningen. Tot de functies behoren een Active Bucket Shake-/terug-naar-positie-knop. De laad-/stortsnelheid en schudfrequentie kunnen via de bedieningsterminal en joystick van de Farmlift naar behoren worden afgestemd. Met een nieuwe semi-automatische terug-naar-positie-functie kunnen bestuurders twee voorafbepaalde doelposities voor de giek instellen, voor heffen/neerlaten, storten/laden en uitschuiven/intrekken van de giek.

Een nieuw folietoetsenbord bevat knoppen voor de beeldschermweergave en tot de nieuwe functies behoort een verbeterde functie voor een constant debiet waarmee het motortoerental of het hulpdebiet kan worden fijngesteld, dat vervolgens via een joystickknop kan worden bediend om een hulpstuk zoals een roterende borstel aan te drijven. Met een knop voor de regeling van het motortoerental kan een vast motortoerental voor een specifiek hulpstuk worden opgeslagen, terwijl met een knop voor de gevoeligheid van de Powershuttle de acceleratie kan worden aangepast nadat er van rijrichting wordt veranderd. Voor de regeling van de stuurinrichting, transmissie en verwerkings-/laad-/wegmodi kunnen andere knoppen worden geselecteerd.

Tot de andere functies van het toetsenbord behoren activering van de achteruitkijkcamera, drukafvoer voor de ondersteunende functies, inschakeling van de rijcontrole van de giek, ontkoppeling van de transmissie, reactievermogen van de giek, activering van de ondersteunende functies aan de achterkant en het recht heffen van de giek met gesynchroniseerd uitschuiven/intrekken. Een automatische motorboostfunctie verhoogt automatisch het motortoerental tot hoog stationair, als de laderfunctie is ingeschakeld en bij lage snelheid wordt gewerkt met een werkend hydraulisch systeem en een volledig ingetrokken giek. Ontkoppelen wordt tijdelijk geactiveerd om het maximale motorvermogen naar het hydraulische systeem over te dragen en vervolgens vrijgegeven om probleemloos te kunnen duwen. De Farmlift detecteert wanneer meer vermogen vereist is, waardoor het motortoerental automatisch wordt verhoogd om sneller te laden.

Bedieningsmodi toegesneden op verschillende taken
Bedieningsmodi kunnen worden geselecteerd in aansluiting op de taken, om de productiviteit en efficiëntie te maximaliseren. In de transportmodus wordt het hydraulisch systeem van de giek uitgeschakeld, wordt soepel powershuttlen ingeschakeld en wordt sturen met twee wielen ingeschakeld, terwijl in de laadmodus snel shuttlen en een snelle beweging van de giek prioriteit krijgen. In de verwerkingsmodus, geschikt voor precisieverwerkingstoepassingen, zoals het lossen van vrachtwagens of het stapelen van balen, worden de standaardinstellingen hervat, voor soepel shuttlen en een soepele giekwerking, terwijl de combinatie van gesynchroniseerd automatisch uitschuiven/intrekken van de giek naast verticaal heffen betere cyclustijden en een eenvoudigere bediening biedt.

Bedieningskenmerken kunnen worden afgestemd op de vereisten van de werkzaamheden en de bestuurdersvoorkeur, met drie instelniveaus voor de shuttlereactie, en lage of hoge gevoeligheidskeuzes voor de reactie van de joystick en de giek: lange, trage bewegingen van de joystick voor precisiewerkzaamheden of korte, snelle bewegingen om de werksnelheden te maximaliseren.

De 2024 Farmlift-modellen kunnen nu besteld worden en worden met ingang van oktober 2023 geleverd.


PDF downloaden