Producten

Nieuwe Case IH Vestrum CVXDrive combineert kenmerken van grote tractoren met topspecificaties en compacte afmetingen

02 sep 2019

​Vier nieuwe Vestrum CVXDrive-modellen van Case IH met 100-140 pk (max.), geïntroduceerd op SIMA 2019, winnen onderscheiding en verkopen / Nieuw dakraam en geavanceerde geleidingssystemen aangekondigd / Uitgerust met technologie van de continu variabele transmissie (CVT) / Modellen met vier cilinders en vierwielaandrijving combineren topspecificaties met compacte afmetingen en uitstekende wendbaarheid / Hyperperformante hydraulica ideaal voor werkzaamheden met voorlader / Moderne stijl gebruikt ontwerptaal van grotere Case IH-modellen


De nieuwe Vestrum CVXDrive-tractoren van Case IH zijn goed ontvangen door juryleden en klanten, en zijn op SIMA 2019 onderscheiden met de titel Machine van het Jaar 2019 in de categorie middenklasse tractoren.

De vier modellen hebben een vermogen uiteenlopend van 100-140 pk (max.) en combineren de compacte afmetingen, de wendbaarheid en het gebruiksgemak van een 4-cilinderontwerp met de geavanceerde technologie, de topspecificaties en het comfort van de grotere modellen van het merk.

De nieuwe serie omvat de eerste Case IH-tractor in de 100 pk-klasse met de populaire continu variabele CVXDrive-transmissie en automatisch productiviteitsmanagement (APM) van de onderneming, die bijdragen aan een grotere operationele efficiëntie en een lager brandstofverbruik.

“Het is geweldig om te zien wat een succes deze nieuwe tractor heeft”, aldus David, Schimpelsberger, Product Marketing Manager bij Case IH. “We hebben al honderden orders ontvangen van alle Europese markten. Dankzij de combinatie van kenmerken van topklasse met de CVXDrive-transmissie zijn ze een geweldige keuze voor gemengde boerderijen en zuivelbedrijven, loonbedrijven en wegwerkbedrijven die een tractor zoeken die evengoed thuis is op het land en op de weg als in krappe ruimtes voor werkzaamheden met lader.

“De naam ‘Vestrum’ betekent ‘uw’ in het Latijn, wat aangeeft dat het kiezen van een nieuwe tractor een heel persoonlijke beslissing is. Ondanks dat de tractor nieuw is dit jaar, kondigen we nu al verdere optionele kenmerken aan.”


Brandstofzuinige, krachtige en schone motoren
De Vestrum CVXDrive past in de Case IH-serie tussen de Luxxum-modellen met een vermogen van 100-120 pk en de Maxxum-tractoren met 115-145 pk. De modelbenaming van de Vestrum 100 CVXDrive, Vestrum 110 CVXDrive, Vestrum 120 CVXDrive en Vestrum 130 CVXDrive duidt op het nominale motorvermogen bij 2.200 tpm, terwijl de maximale vermogens van 110, 120, 130 en 140 pk worden gegenereerd van 1.700 tot 1.900 tpm.

Elk Vestrum CVXDrive-model wordt aangedreven door een 4,5-liter, 4-cilinder FPT-motor met een common-rail injectiesysteem, uiterst geavanceerde wastegate turbocompressor en intercooler, voor de ontwikkeling van een sterke koppeltoename bij lage motortoerentallen. De maximumkoppels van 520 Nm, 551 Nm, 610 Nm en 630 Nm voor de vier modellen worden gegenereerd bij slechts 1300 tpm, terwijl het toonaangevende onderhoudsinterval van 600 uur de uitvaltijd en bedrijfskosten tot een minimum beperkt.

Ze hebben een uitstekende brandstofefficiëntie en voldoen daarmee aan de meest recente emissienormen van EU Fase V, wat inhoudt dat de hoeveelheid roetdeeltjes met nog eens 40% is afgenomen. De meervoudig gepatenteerde HI-eSCR2 selectieve katalytische reductie (SCR) van FPT vormt het hart van het nieuwe systeem en is volledig onderhoudsvrij. Alle onderdelen zijn volledig in het compacte, alles-in-één nabehandelingssysteem onder de motorkap geïntegreerd, waar zich ook de dieseloxidatiekatalysator en de injector van de dieseluitlaatvloeistof (AdBlue) bevinden.


Transmissietechnologie
Case IH heeft bijna twee decennia ervaring in de technologie van de continu variabele transmissie. Het vermogen om het motortoerental onafhankelijk te maken van de vooruitsnelheid maakt CVXDrive-modellen ideaal om mee over de weg te rijden of voor werkzaamheden op het land, zoals maaien, balenpersen, lichte ontginningswerkzaamheden en specialistische werkzaamheden.

CVXDrive biedt traploos rijden tot 40 km/u; een snelheid die met gebruik van de ‘Eco’-instelling kan worden behaald bij een motortoerental van slechts 1700 tpm, voor een minimaal brandstofverbruik. De transmissie beschikt over de technologie van de dubbele koppeling voor naadloos en volautomatisch schakelen tussen de twee mechanische groepen en maakt volledig tractievermogen beschikbaar binnen de gehele schakelgroep. De actieve stilstandregeling houdt de tractor, beladen of onbeladen, stationair, zonder gebruik van de remmen, terwijl de tractor standaard is uitgerust met een automatische parkeerrem.

Het automatisch productiviteitsmanagement (APM) zorgt ervoor dat de motor en de transmissie naadloos samenwerken, voor een vlotte, efficiënte en comfortabele tractorbediening. Om brandstof te besparen, reduceert het systeem automatisch het motortoerental, wanneer het detecteert dat minder vermogen vereist is, bij bijvoorbeeld de overgang van zwaardere naar lichtere bodems tijdens het ontginnen of wanneer minder van het hydraulische systeem wordt gevraagd.

De overdracht van het vermogen van de CVXDrive-transmissie naar de grond wordt mogelijk gemaakt door een groot aanbod bandenopties, met als grootste de 600/65 R38.


Krachtig hydraulisch systeem dat voldoet aan alle vereisten
De aansluitingen van het hydraulisch systeem en de werktuigen van de Vestrum CVXDrive-modellen zijn ontworpen om zelfs de zwaarste werkzaamheden te kunnen verrichten en aan vrijwel alle vereisten te voldoen. Deze tractoren kunnen ook vanuit de fabriek worden geleverd met voorbereiding voor een Case IH LRZ 120-voorlader, die elektrohydraulisch wordt bediend met een joystick in de cabine, waardoor ze comfortabel en moeiteloos kunnen worden bestuurd.

De achterste hefinrichting van Cat. II of III N is uitgerust met een elektronisch bediende hefinrichting (EHC) en kan tot 5.600 kg heffen, terwijl de pomp met variabele opbrengst, druk- en stroomcompensatie (PFC) tot 110 l/min levert. Headland Management Control II, die voor een maximale efficiëntie via ISOBUS III werkt, automatiseert repetitieve werkzaamheden, waardoor de bestuurdersmoeheid afneemt en de productiviteit toeneemt.

Active Ride Control behoort tot de standaarduitrusting, samen met de externe bedieningselementen voor de achterhefinrichting, het hydraulisch systeem en de aftakas. Er zijn max. zeven mechanisch en elektronisch geregelde, hydraulische regelventielen beschikbaar, samen met een ‘Power Beyond’-poort die max. 110 l/min levert.


Sterk en wendbaar
De Vestrum CVXDrive is uitgerust met een uiterst duurzame vooras met een maximaal toelaatbare belasting van 3.700 kg, terwijl hij dankzij de stuurhoek van 55° een draaistraal van slechts 4,5 m heeft. Er zijn geveerde en geremde voorasopties verkrijgbaar. Een robuuste fronthef is volledig in de voorasdragers geïntegreerd en heeft een maximaal hefvermogen van 2.300 kg. De fronthefregeling is verkrijgbaar op alle Vestrum CVXDrive-modellen.

De frontaftakas werkt bij 1.000 tpm, terwijl de achteraftakas over drie toerentallen beschikt, namelijk 540/540E/1.000 tpm, met 540E/1.000/1.000E tpm of 540/1.000 tpm als optie. Voor alle configuraties is een rijafhankelijke aftakas verkrijgbaar.


Premium comfort
Vestrum CVXDrive-tractoren beschikken over een luxe, comfortabele cabine met vier stijlen en cabineophanging, die uitstekend zicht rondom en bestuurderscomfort biedt. De indeling van de bedieningen is vergelijkbaar met die van de grotere Case IH-tractormodellen, zodat gebruikers die bekend zijn met andere tractoren in de serie de Vestrum gebruiksvriendelijk zullen vinden, terwijl gebruikers die nog niet bekend zijn met het merk, snel aan hun tractor zullen wennen.

De welbekende, intuïtieve Multicontroller-armleuning van Case IH is standaard aangebracht voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van alle functies. Alle belangrijkste instellingen kunnen worden verricht vanaf de AFS PRO 700-terminal, terwijl een Bluetooth-radio met handsfreefunctie eenvoudig gebruikt kan worden om te bellen of gebeld te worden in deze stille topcabine.

Het ruime aanbod opties, zoals cabineophanging, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde achteruitkijkspiegels en een assortiment luchtgeveerde comfortstoelen, zorgt ervoor dat u stressvrij kunt werken, zelfs op de langste dagen.

2020 Vestrum-modellen zullen verder worden uitgerust met opties, zoals een laag dak met panoramische ruiten, voor maximaal zicht en een nog helderder, ruimer aanvoeldende cabine, terwijl het dak laag wordt gehouden, voor een goede toegang tot lage gebouwen. Andere kenmerken zijn een ruitenwisser die 235° beslaat voor maximaal zicht, een koelbox voor het stuurwiel en de automatische geleidingssystemen AFS AccuGuide™, die ook op de grotere Maxxum-modellen te vinden zijn.

De eerste Vestrum CVXDrive-modellen zullen in het laatste kwartaal van 2019 geleverd worden.

***

Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com

Professionals kiezen voor Case IH, want wij kunnen terugvallen op meer dan 175 jaar erfgoed en ervaring in de landbouwsector. Krachtige tractoren, maaidorsers en balenpersen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers die er alles aan doen om hun klanten optimaal bij te staan en die de performante oplossingen kunnen leveren die in de 21e eeuw nodig zijn om productief en doeltreffend te werken. Meer informatie over Case IH producten en diensten vindt u online op www.caseih.com.
Case IH is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com.


PDF downloaden