Producten

Een duidelijke meerwaarde door efficiëntieboost voor de Case IH Quadtrac

13 nov 2015

​Sinds 1997 beproefd in de praktijk, in modeljaar 2016 nog beter / Case IH update belangrijke details bij de Quadtrac / Nog veelzijdiger en productiever met de beste Quadtrac ooit

Het, sinds de introductie van het eerste prototype in 1992, beproefde concept van de Case IH Quadtrac beleeft bij de presentatie van de nieuwste generatie een nieuw hoogtepunt: Snellere schakelmanoeuvres en het 40 % sneller werkend keermechanisme ten opzichte van het model in 2015, zorgen voor een "vliegende start" in 2016. "De toch al overtuigende krachtige tractor met zijn vier onafhankelijke, grote contactpunten met de bodem, krijgt bij het verbeterde model in 2016 een verdere efficiëntieboost. Wordt de Quadtrac bijvoorbeeld met fronthydrauliek en siloschild gebruikt voor het verdichten van silage, zijn met het sneller reagerende keermechanisme per 12 werkuren tot 130 extra transporten naar de silo mogelijk en dit betekent voor onze klanten een enorm tijds- en efficiëntievoordeel", zegt de verantwoordelijke Product Manager Ulrich Sommer.

Vernieuwde powershift-transmissie met 16 versnellingen
Dankzij de aan te brengen verbeteringen aan de transmissie, aan modellen van 2016, kan de transmissie-efficiëntie afhankelijk van het afstelpunt tussen de 2-5 % worden verbeterd. Deze verbeteringen worden gerealiseerd door een nieuwe regelklep, nieuwe besturingssoftware en een vernieuwde hydrauliek van de transmissie. Tot de verbeteringen van de hydrauliek van de transmissie horen nieuwe oliekeerschotten, om spatverliezen te voorkomen, een nieuwe zuinige tandemtransmissieoliepomp en een verlenging van de aftakasaandrijving. Deze aanpassingen aan de transmissie betekenen voor de klant 2–5 procent meer trekvermogen bij een gelijkblijvend laag dieselverbruik.

Daarnaast maakt de aangepaste transmissie het sneller (20 %) opschakelen van 1 t/m 16 mogelijk. Versnelling, onafhankelijk van het feit of de bestuurder handmatig of met APM het automatische productiviteitsmanagement schakelt. Voor bedrijven, waarop tussen de afzonderlijke velden grote afstanden op de weg moet worden afgelegd, levert dit een prettige tijdbesparing op. Het nu duidelijk sneller en tegelijkertijd soepeler reagerend keermechanisme is nog een meerwaarde van de Quadtrac van 2016: Een duidelijk snellere vertraging tot stilstand, een snellere verandering van richting en een snellere snelheidstoename kenmerken de 40 % snellere, nieuwe shuttlefunctie. "Als men bij de silo uitgaat van een gemiddelde shuttlecyclus van 2 minuten en van een werkdag van 12 uur, dan maakt deze verbetering tot 130 extra transporten naar de silo mogelijk. Dit resulteert in een duidelijke productiviteitstoename bij de silo en een snellere keermanoeuvre bij alle andere werkzaamheden", zegt Ulrich Sommer.

Werkruimte aan de voor- en achterkant in LED-verlichting tot 44 000 lumen
Met de nieuwe, optioneel leverbare LED-verlichtingspakketten valt er niets meer te wensen. Naast het standaard verlichtingspakket met 14 halogeen schijnwerpers is een optioneel LED-verlichtingspakket verkrijgbaar, dat uit zes HID-Xenon-lampen in de radiateurgrille, vier LED-lampen achter op het cabinedak en vier LED-lampen aan de achterkant bestaat. Als tweede optie is een 360° LED-pakket leverbaar, dat aanvullend nog vier LED-lampen aan de zijkant van het cabinedak bevat. Wordt het LED-pakket gecombineerd met het 360° LED-pakket, hebt u de beschikking over in totaal 6 HID-Xenon- en 12 LED-lampen met een totaalvermogen van 44 000 lumen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld aan de linker- en rechterzijkant van de machine tot een afstand van 35 meter verlichten en 40 meter naar achter verlichten.

Nieuwe stuurinrichting
Klanten en hun medewerkers brengen normaliter lange en productieve werkdagen door in de cabine van hun Quadtrac. Om hier nog meer werkcomfort aan toe te voegen, zijn de Quadtracs van 2016 met een nieuwe elektronische stuurinrichting uitgerust. Bij deze stuurinrichting hoeft u op het veld nog maar vier keer aan het stuurwiel te draaien om van een maximale stuurhoek naar links naar een maximale stuurhoek naar rechts te wisselen. Daarbij wordt aanzienlijk minder brandstof verbruikt. Ten opzichte van de zes draaiingen aan het stuurwiel die tot nu toe nodig waren, levert dit ook hier een duidelijk voordeel op. Bij snelheden van meer dan 35 km/u wordt de stuurinrichting automatisch omgeschakeld van de veld- naar de wegmodus; deze omschakeling wordt op een display op de A-stijl weergegeven en resulteert in een hogere stuurweerstand en een minder directe stuuroverbrengingsverhouding. Daardoor wordt oversturen voorkomen en wordt bij het rijden op de weg ook nog een veilig en aangenaam stuurgedrag gewaarborgd. 

Automatisch sperdifferentieel in de voor- en achteras
Uniforme bedieningsconcepten en functionaliteiten bij alle tractormodellen is een van de kernpunten van de merkfilosofie van Case IH; zo wordt de klant de grootst mogelijke flexibiliteit en vertrouwdheid geboden bij het gebruik van verschillende series. De bediening van het sperdifferentieel bij het Quadtrac-model van 2016 is nu functioneel vergelijkbaar met het in de Magnum bekende en beproefde systeem en horen tot de standaarduitrusting. Eenmaal ingeschakeld blijft het systeem zolang actief en zorgt voor een optimale aandrijfkracht ook op moeilijke plaatsen op het veld, tot de bedrijfsrem weer wordt bediend, de snelheid boven de 25 km/u komt of een te hoge regeldruk respectievelijk een te kleine stuuruitslag wordt geregistreerd.

"Het systeem werkt proactief, detecteert sterke slip op het veld en blijft in dat geval geactiveerd. Deze nieuwe functionaliteit verhoogt het gebruik van het sperdifferentieel en versterkt de voordelen van het 4-rupsbandenconcept met name bij moeilijke omstandigheden", zegt Ulrich Sommer over de voordelen van het nieuwe automatische sperdifferentieel.

Optimaal "in terugblik" en precies op koers
In modeljaar 2016 is ook de Quadtrac-serie met een gedeelde en elektrisch verstelbare achteruitkijkspiegel met extra grote kijkhoek uitgerust. Daardoor is niet alleen het achterste uiteinde van de tractor optimaal zichtbaar, maar wordt ook het rijden op de weg met grote werktuigen duidelijk ontspannender en veiliger. Het bovendeel van de spiegel is elektrisch verstelbaar vanuit de bestuurdersstoel, terwijl de onderste delen als achteruitkijkspiegel met extra grote kijkhoek een zeer groot zichtveld bestrijken, dat zelfs de rijsporen achter de Quadtrac zichtbaar maakt.

Een andere vernieuwing bij de Quadtrac van 2016 heeft betrekking op het AccuGuide™-spoorgeleidingssysteem. Met nieuwe software wordt het nieuwe rijspoor na het keren nog sneller en nauwkeuriger ingenomen dan voordien. Daardoor kan er van de kleine draaicirkel van de Quadtrac, die hierbij heen ophogingen maakt, nog beter gebruik worden gemaakt. Ook weglatingen in de buurt van de wendakker kunnen zo veilig worden voorkomen. "Dit draagt niet bij aan een hogere efficiëntie en optimalisatie van het opbrengstpotentieel, maar verhoogt het werkcomfort", zegt Ulrich Sommer ten slotte.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden