Producten

Nieuwe Maxxum-serie: consequent geoptimaliseerd!

28 jul 2016

De jongste generatie van de uiterst geliefde en succesvolle Case IH Maxxum-serie maakt zijn debuut. Met Maxxum, Maxxum Multicontroller (MC) en Maxxum CVX staat er een omvangrijk modellenaanbod in het middelste pk-segment in de startblokken. Voor elk van de drie varianten zijn steeds vier modellen met viercilinder-motoren, met een nominaal vermogen van 115 tot 145 pk, leverbaar. Bovendien rijden de Maxxum 150 en de Maxxum 150 MC ook voor met een zescilinder-motor met een nominaal vermogen van 145 pk. Vanaf juli 2016 luiden de twee zescilinders de eerste fase van verandering van de modellen in, een fase die zal duren tot aan het eerste kwartaal van 2017 met de introductie van de overige modellen. Met een maximaal boost-vermogen van 145, 155, 168 en 175 pk alsmede 179 pk voor de zescilinders zijn de nieuwe Maxxum-tractoren echte krachtpatsers.

Fris, dynamisch design – en nog veel meer!
De Maxxum valt op dankzij het frisse en dynamische design van de motorkap en het cabinedak. Hier zorgt de nieuwe configuratie van rijlichten en werklampen ook voor een excellente rondom-verlichting. De voorruit is nu eendelig en zorgt samen met het high-visibility dakvenster voor perfect zicht naar voren bij werkzaamheden met de voorlader. Met de dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR) volgt ook de Maxxum-serie het Efficient Power concept van Case IH – en hij doet dit op overtuigende wijze dankzij het zuinige verbruik, de lage uitstoot en de hoge efficiëntie. Daarnaast maken vele vernieuwingen duidelijk dat de ingenieurs bij Case IH naar de wensen van de klanten hebben geluisterd om de serie nog verder te ontwikkelen en te optimaliseren. De versterkte voorasvering, verschillende stoelopties en het vernieuwde stuurwiel zorgen voor een hoog rijcomfort, terwijl het dagelijkse werk dankzij de ISOBUS klasse II of Klasse III bij de Maxxum CVX en het kopakkermanagement HMC II aanzienlijk gemakkelijker wordt gemaakt.

Geoptimaliseerd vanuit het oogpunt van de gebruiker
Het interieurdesign van de Maxxum-cabine volgt consequent de Case IH-filosofie: de bestuurder een zo stil en comfortabel mogelijke werkplek te geven, met een intuïtief bedieningsconcept. Het is geen toeval dat de cabine van de Maxxum-serie de beste van zijn klasse is voor wat betreft comfort en ruimte. Naar wens zijn naast de standaard stoel ook de stoelvarianten Deluxe Comfort en Deluxe Leder leverbaar. Een tweede drukreservoir op de vooras zorgt voor een optimale veerwerking en verhoogt zo niet alleen het comfort bij het rijden over de weg, maar ook de tractie op het veld. Ook de cabinevering en de tot 2,642 meter verlengde wielstand van de Maxxum-modellen (met behoud van de normale smalle draaicirkel) dragen bij aan het hoge rijcomfort.

Sterke details
Onder de vele vernieuwingen van de Maxxum-serie vallen ook de achterspatborden: Deze dekken de banden volledig af en laten nu ook de montage van 650/65R38-banden toe. Met een toegelaten totaalgewicht van 9,5 ton heeft de Maxxum ook geen moeite met grote en zware werktuigen, waarbij de elektronische dansondersteuning wipbewegingen van de achterhef tegengaat. Nog een handig detail: de externe ventielen aan de achterzijde zijn voor een betere bereikbaarheid nu links en rechts van de topstang geplaatst en daarbij zijn deze voor het gemak met een kleur gemarkeerd. Terwijl de Maxxum als voordeligste instapmodel met maximaal vier mechanische externe ventielen is uitgerust, hebben de Maxxum MC en de Maxxum CVX elektrische externe ventielen en de beproefde Multicontroller-armleuning. De verlichtingsopties die voor alle Maxxum-modellen beschikbaar zijn, tot aan het 360° LED-pakket zorgen ervoor dat het werkgebied ook na het invallen van de duisternis net zo helder verlicht wordt als overdag.

Kracht in prestaties omzetten
De Maxxum-modellen met vier cilinders zijn uitgerust met een 4,5 l NEF motor en de zescilinder-modellen met een 6,7 l NEF Motor – beiden van FPT Industrial. Deze krachtpatsers voldoen aan de emissienorm fase IV met de beproefde 'Hi-eSCR only' technologie en bieden zo ook zonder deeltjesfilter het beste rendement en de beste prestaties bij een optimale brandstofefficiëntie, om het milieu te sparen. Bij de Maxxum en de Maxxum MC kan worden gekozen uit een 16 x 16 (17 x 16) viervoudige Semi-Powershift of een 32 x 32 transmissie met kruipbak om de kracht van de motor efficiënt naar de grond over te brengen.
De Maxxum CVX overtuigt met traploos, automatisch productiviteitsmanagement en ECO Drive – en een verdere verbetering van de brandstofefficiëntie. De nu voor de Maxxum voor het eerst beschikbare motorrem spaart de remmen tijdens het rijden over de weg. Ook belangrijk: De grote tanks met een inhoud van 195 (standaard) en 220 liter (optie) voor de Maxxum of 220 (standaard) en 230 liter (optie) voor de Maxxum MC en de Maxxum CVX maken samen met de ureumtank met een inhoud van 39,5 liter lange en productieve werkdagen op het veld mogelijk.

AFS, HMC en ISOBUS
Uiteraard bieden de Case IH Maxxum-modellen ook de voordelen van de Advanced Farming Systems (AFS) zoals bijvoorbeeld de verschillende geleidingssystemen. De Maxxum MC- en Maxxum CVX-modellen zijn af-fabriek uitgerust met AFS™ AccuGuide en beschikken over een AFS Pro 700™-monitor. Zo kan al voor de aflevering aan de klant bij de dealer het volautomatische en volledige geïntegreerde GPS/GLONASS geleidingssysteem worden geïnstalleerd, dat met het plaatselijk beschikbare RTK+ signaal garant staat voor een herhaalbare nauwkeurigheid tot op 2,5 cm. Dankzij de geïntegreerde xFill-app is het systeem zelfs in staat om voor maximaal 20 minuten een uitval van het plaatselijke signaalstation te overbruggen.
Het in de hele sector toonaangevende en intuïtief bedienbare kopakkermanagement HMC II van Case IH maakt ook op de Maxxum-modellen de registratie, optimalisatie en automatisering van de werkstappen bij het keren op de kopakker mogelijk. De bestuurder wordt hierdoor ontlast, met een aanzienlijk hogere productiviteit als resultaat. De alleen voor de Maxxum CVX-modellen verkrijgbare uitrusting met ISOBUS klasse III gaat hierbij nog een stap verder: compatibele werktuigen kunnen hier afzonderlijke functies van de tractor zoals bijvoorbeeld de rijsnelheid en de aftakassnelheid of de achterste hefinrichting aansturen. Dit betekent een verdere boost voor de prestaties, de productiviteit en de dagelijkse capaciteit.

Flexibel van A tot Z
Alle Maxxum-modellen zijn met voorbereiding voor installatie van een voorlader verkrijgbaar, en brengen zo meer flexibiliteit op het bedrijf. Daarbij heeft men dankzij het bredere voorladerchassis en de eendelige voorruit een uitmuntend zicht op het werkgebied, terwijl de stuurhoek van 43° (met 480/65R28-voorbanden) de Maxxum verzekert van een draaicirkel van slechts 5,5 meter en hem zo tot een zeer goed manoeuvreerbare en veelzijdig inzetbare tractor maakt. De nu op de arm van de ruitenwisser van de voorruit geplaatste sproeikop van de ruitensproeierinstallatie zorgt ook bij zeer stoffige werkomstandigheden altijd voor een „optimale doorkijk“.

Overzicht van de nieuwe Case IH Maxxum:
• Dynamisch nieuw design
• Nieuw topmodel Maxxum 145 CVX
• De ruimste cabine van zijn klasse met eendelige voorruit en high-visibility dak voor een optimaal overzicht over voorladerwerkzaamheden
• Maximaal comfort met vooras- en cabinevering en verschillende stoelvarianten in de stille cabine
• Ergonomisch vormgegeven Multicontroller-armleuning voor optimaal bedieningsgemak
• Perfecte 360°verlichting met maximaal 16 LED-werklampen
• Hoge efficiëntie en laag verbruik dankzij Efficient Power met DOC en Hi-eSCR
• Voor maximale flexibiliteit bij gebruik van de voorlader, nu ook beschikbaar met nieuwe, bredere voorlader
• Tot drie aftakassnelheden
• ISOBUS klasse II of klasse III voor de Maxxum CVX
• Kopakkermanagement HMC II voor ontspannen en efficiënt werken
• Nieuwe plaatsing van de externe regelkleppen met deksels met kleurmarkering aan de achterzijde voor meer gebruiksgemak
• Maxxum MC- en Maxxum CVX-modellen af-fabriek uitgerust met AFS™ AccuGuide en AFS Pro 700™-monitor


Zip-bestand downloaden PDF downloaden