Merk

Case IH-premières van conceptvoertuigen op de Farm Progress Show

30 aug 2016

​De autonome tractor geeft een glimp van de toekomst van precisielandbouw

Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show in Boone, Iowa een autonoom conceptvoertuig. Het conceptvoertuig is een breedspoortractor zonder cabine van Case IH, die autonoom kan werken met diverse werktuigen.

"Op veel plaatsen in de wereld is het vinden van bekwame werkkrachten tijdens het piekseizoen een constante uitdaging voor onze klanten", zegt Case IH Brand President Andreas Klauser. "Terwijl wij tegenwoordig een automatisch stuursysteem en telematica op onze voertuigen aanbieden voor extern management van landbouwmachines en medewerkers, demonstreert dit autonoom tractorconcept hoe onze klanten en hun medewerkers op afstand rechtstreeks hun machines kunnen bewaken en bedienen. Deze technologie biedt onze klanten een grotere operationele efficiëntie voor diverse taken zoals bodemwerkzaamheden, planten, sproeien en oogsten."

Klauser vertelt dat het concept is gecreëerd om de technologie te beoordelen en feedback van de klant te verzamelen met betrekking tot hun interesse en behoeften voor toekomstige autonome producten voor bepaalde werkzaamheden.

"Het is zeer spannend voor ons om de mogelijkheden te ontdekken die deze technologie bieden aan onze klanten. Wij kijken dan ook erg uit naar hun reacties met betrekking tot dit concept en hoe het hun kan helpen nieuwe productie-efficiënties te realiseren," zegt Klauser.

Case IH en de innovatiegroep van CNH Industrial baseert het autonome tractorconcept zonder cabine op een bestaande Case IH Magnum-tractor met nieuwe vormgeving. Het voertuig is gebouwd voor een volledige interactieve interface om op afstand vooraf geprogrammeerde werkzaamheden mogelijk te maken. Het systeem houdt automatisch rekening met de breedte van het werktuig en zet, afhankelijk van het terrein, de obstructies en andere machines op hetzelfde veld het meeste efficiënte pad uit. De operator kan op afstand toezicht houden en de paden aanpassen via de interface van een desktopcomputer of portable tablet.

Met behulp van de radar, lidar (light imaging, detection, and ranging) en boordvideocamera's, kan het voertuig op zijn pad vaste of bewegende obstakels detecteren en stopt automatisch totdat de operator, geïnformeerd door audio en visuele alarmen, een nieuw pad toewijst. Het voertuig stopt ook onmiddellijk als het GPS-signaal of de positiegegevens verloren gaan of als de stopknop handmatig wordt ingedrukt. De machinetaken kunnen in realtime worden aangepast met een externe interface of automatische weerwaarschuwingen.

AFS Global Product Marketing Manager, Rob Zemenchik vertelt dat autonome tractorwerkzaamheden de nieuwste geleidingssystemen, telemetrie, gegevensuitwisseling en landbouwkundigmanagement samenbrengen om landbouwers meer controle-, bewakingsmogelijkheden en kostenbesparingen te bieden.

"Een landbouwer kan de activiteiten van meerdere machines via de interface van een portable tablet in de gaten houden, terwijl hij andere taken kan uitvoeren of zelfs een ander voertuig kan bedienen," zegt Zemenchik. "Meerdere autonome tractoren kunnen als één machinepark werken of tegelijkertijd in meerdere sub-machineparken die aan afzonderlijke velden zijn toegewezen, waarbij iedere toegewezen machine met vooraf geprogrammeerde kaarten en voorschriften werkt. Zo kunt u een tractor bijvoorbeeld een cultivator laten trekken die nauw gevolgd wordt door een andere die een zaaimachine bediend. De mogelijkheden voor efficiëntie zijn aanzienlijk."

Alhoewel het autonome voertuig slechts als conceptvoertuig wordt beschouwd, zegt Zemenchik dat de technologie net zo goed zou werken in een standaard tractor met cabine, waar het gebruik kan maken van realtime weergegevens en satellietgegevens om zo verschillende toepassing zo optimaal mogelijk uit te voeren zoals meststoffen, herbiciden of fungiciden.

"Deze verbeteringen zijn echt interessant voor onze klanten als het weer een belangrijke rol speelt," zegt Zemenchik. "Omdat als het bijvoorbeeld gaat regen op een veld, de tractor automatisch stopt met de werkzaamheden waarmee hij bezig is en naar een ander veld gaat waar het droog is om hierop dan verder te werken, vooropgesteld dat de tractor dat veld kan bereiken via private wegen."

Voor het onthullen van het concept, presenteerden de leidinggevenden van het bedrijf een videodemonstratie van de bodem- en plantwerkzaamheden van de tractor op het land in het zuidoosten van de VS, eerder deze zomer.

CNH Industrial werkt samen met haar gevestigde technologische provider Autonomous Solutions Incorporated, ASI, een in Utah gevestigd bedrijf dat marktleider is in autonome off-road-oplossingen, bij de ontwikkeling van dit autonome technologische concept.

Bijschrift: Alhoewel het autonome conceptvoertuig ontwikkeld was in de vorm van een tractor zonder cabine, vertelden de leidinggevende personen van Case IH dat maaidorsers of andere apparatuur met dezelfde technologie kunnen werken.

Om een video te bekijken over de details van de mogelijkheden van de concepttractor, zie het Case IH YouTube-kanaal: Case IH BENLUX. Neem voor meer informatie over Case IH-apparatuur, contact op met uw lokale Case IH dealer.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden