Producten

Op de SIMA presenteert Case IH nieuwe ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw

26 feb 2017

AccuTurn-optie voor automatisering van de keermanoeuvre op de kopakker/ Nieuwe functies voor geleidingssporen / Gehoekte kopakkercontouren / Importeren van Shape File voor veldgrenzen / Variabele tussenafstanden voor aangekoppelde werktuigen / xFill Premium / AFS Connect-telematica: twee-weg overdracht voor machinegegevens en ISOXML-gegevens voor Task Controller / Verbeterde weergave van posities van de machine op het land

Op de SIMA 2017 (26 februari - 2 maart) zal Case IH een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouwtechnologie onthullen. Eén van deze ontwikkelingen heet AccuTurn, een nieuwe optie voor automatisering van de keermanoeuvre op de kopakker en het inrijden van de volgende geselecteerde baan. Ook zullen de voordelen van het Case IH RTK+ netwerk worden gepresenteerd. Dit netwerk biedt naadloze correctiesignaaldekking om de stilstand van de machine tot een minimum te beperken wanneer u met RTK-nauwkeurigheid werkt.

AccuTurn van Case IH: De machine keert automatisch op de kopakker en rijdt met grote precisie de volgende baan in, zodat de bestuurder ontlast wordt
Het AccuGuide pakket voor automatische stuurtechnologie ondergaat een belangrijke ontwikkeling: op de SIMA komt Case IH met een significante update in de vorm van AccuTurn, een procedure die de keermanoeuvre op de kopakker automatiseert en de tractor nauwkeurig de volgende geselecteerde baan in leidt. AccuTurn wordt met een druk op een knop geactiveerd en neemt de controle over de stuurmanoeuvre op de kopakker over, zodat de tractor loepzuiver de volgende geselecteerde baan inrijdt.

AccuTurn werkt met het bestaande automatische stuursysteem AccuGuide en verbetert dit doordat het ervoor zorgt dat iedere nieuwe baan zo nauwkeurig mogelijk wordt betreden, waardoor de werklast van de bestuurder wordt verlaagd. AccuTurn werkt zowel met getrokken als gemonteerde werktuigen en de tractorbestuurder kan verschillende parameters instellen, onder andere kopakkerbreedte, de vorm van de bocht bij het keren of het startpunt voor de draai. De afstand tot aan het begin van de kopakkerdraai wordt weergegeven op het scherm van de AFS-terminal. AccuTurn wordt geactiveerd met een deblokkeercode (dat tegen betaling verkrijgbaar is bij de plaatselijke dealer) en kan op alle bestaande via AFS 700-monitors werkende AccuGuide-systemen worden geïmplementeerd. De functie zal vanaf het begin van het tweede kwartaal van 2017 kunnen worden besteld.

Nieuwe geleidingsspoorfunctie voor AccuGuide
Een ander nieuwtje is dat de bestuurder niet langer het aantal geleidingssporen hoeft te tellen tijdens het boren, dit dankzij de nieuwe 3D-kaarten van het land die op de AFS 700-terminal worden weergegeven. Banen waarin een geleidingsspoor werd ingesteld, of nog moet worden ingesteld, zijn voorzien van een kleurcode. Het verbeterde geleidingsspoorbeheer maakt het nu mogelijk om functies voor het overslaan van zwadden en geleidingsspoorfuncties tegelijkertijd te gebruiken. De nieuwe functie helpt geleidingsspoorfouten, die invloed kunnen hebben op de aanbrengingsnauwkeurigheid en tot aan de oogst zichtbaar kunnen zijn, te voorkomen.

Nieuw geleidingspatroon voor kopakkerhoeken
Automatische geleidingssystemen hebben gewoonlijk afgeronde veldhoeken, aangezien de bewerking van hoeken van 90 graden handmatige sturing vereist. Met een nieuwe hoekfunctie is het nu mogelijk om elk veld tot in iedere hoek te bewerken en hoeken van 90 graden aan te maken. Dit kan omdat de A-B lijnen op het scherm nu tot voorbij de veldgrenzen lopen. Onmiddellijk nadat het werktuig zich heeft ingegraven in een hoek van de kopakker, wordt het AccuGuide-stuursysteem geactiveerd.

AFS 700-terminal nu compatibel met Shape File-gegevens
Andere nieuwe ontwikkelingen in de precisielandbouwtechnologie van Case IH zijn onder meer herzieningen in de bediening van AccuGuide via de AFS 700 terminal: de veldgrenzen kunnen nu ook in Shape File-formaat in het AccuGuide-systeem worden geïmporteerd. Verschillende soorten Shape File-gegevens, zoals aanbrengingskaarten voor zaadboren, het verspreiden van kunstmest of spuiten, kunnen extern geproduceerd worden en via een in een bestaande poort op de AFS700-terminal gestoken USB-drive in de terminal worden geïmporteerd. Hierdoor is het niet langer nodig om een volledig nieuw bestand aan te maken met behulp van externe desktopsoftware, en dat betekent een belangrijke besparing van tijd.

Met ISOBUS-systemen is het mogelijk om de functie voor sectieregeling met een hand te bedienen. Dit maakt het instelproces eenvoudiger en laat u tijd besparen omdat de ISOBUS Task Controller geen documentatie nodig heeft. Wanneer de kopakker ten volle wordt benut, zorgt de automatische functie voor sectieregeling ervoor dat alle werktuigen op economische en efficiënte wijze worden gebruikt.

De nieuwe AccuStar GNSS-ontvanger – een universeel tool voor plaatsbepaling
De universele motor voor automatische sturing ElectriSteer werd gepresenteerd op de Agritechnica van 2015 en is primair bestemd voor kleine tractoren die niet af-fabriek met een voorbereiding voor een geleidingssysteem zijn uitgerust, en daarnaast ook voor oudere tractoren en maaidorsers. Het voornaamste voordeel van ElectriSteer ten opzichte van andere naderhand geïnstalleerde motoren voor automatische sturing is dat hij in combinatie met de AFS 700-terminal van Case IH kan werken.

Case IH optimaliseert deze oplossing nu door de nieuwe AccuStar-ontvanger aan te bieden. De AccuStar-ontvanger biedt vier nauwkeurigheidsniveaus: Egnos, AFS 1 (15 cm), AFS 2 (5 cm) en RTK+ (2,5 cm). Om het RTK+ niveau te gebruiken, moet het signaal via een mobiel telefoonnetwerk worden geleverd. AccuStar gebruikt de exclusieve ‘Glide’-technologie om de prestaties van het Egnos-signaal naar een hoger niveau te tillen door middel van een functie voor positie-egalisering die de pass-to-pass nauwkeurigheid aanzienlijk verbetert. De AccuStar-ontvanger kan ook worden gebruikt als een betrouwbare plaatsbepalingsbron voor kartering of sectieregeling.

RTK+ netwerk in heel Europa, inclusief 100% dekking in heel Frankrijk
Het RTK+ signaal maakt het mogelijk om een jaar na jaar herhaalbaar nauwkeurigheidsniveau van 2,5 centimeter te verkrijgen, dat op elk gewenst moment kan worden herhaald.  xFill Premium is een nieuwe functie die het mogelijk maakt om zonder tijdslimiet naadloos te blijven werken als het RTK-correctiesignaal wordt onderbroken en het bestaande xFill-overbruggingssignaal na de standaard periode van 20 minuten wegvalt, of als de nauwkeurigheid slechter wordt dan 4 cm. Om xFill Premium te verkrijgen, dient een jaarlijkse licentie te worden aangeschaft. De bestaande xFill (overbrugging voor 20 minuten) blijft gratis.

Case IH is de eerste producent van landbouwmachines die een 100% RTK dekking in heel Frankrijk biedt, dit dankzij toegang tot 161 correctiesignaalmasten door het hele land. Franse eigenaren van landbouwmachines zijn niet de enigen die toegang hebben tot dit niveau van signaalnauwkeurigheid; soortgelijke systemen zijn, dankzij meer dan 900 referentiestations, ook beschikbaar voor Case IH gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Spanje, de Benelux-landen, Italië, Bulgarije, Roemenië en Polen. Het RTK+ netwerk groeit momenteel met gemiddeld één referentiestation per dag, aangezien de dekking binnen de EMEA regio permanent wordt uitgebreid. Dit betekent maximale bedrijfstijd en beschikbaarheid voor Case IH RTK+ gebruikers, via een centraal geregeld netwerk dat wordt onderhouden en bewaakt door Case IH’s eigen RTK+ team en dealers. Een nieuwe mobiele app voor RTK+ biedt de klant de mogelijkheid om de status van het RTK+ netwerk en de positie van hun machines te controleren wanneer hun eenheden een RTK+ signaal ontvangen via een GSM-netwerk.

AFS Connect telematica - Intelligente netwerken
De weergave van de posities van machines in het veld via het AFS Connect-telematicasysteem is nu nog verder verbeterd: de 'Fleet History Map' (Kaart met historische machinegegevens) toont nu ook de rijrichting en gebruikt kleurcodes aan de hand waarvan ook de uitgevoerde activiteit wordt aangegeven. Dit maakt het gemakkelijker voor de gebruiker, de bestuurder en, indien van toepassing, de dealer om de activiteiten van de tractor en het bewerkte oppervlak te zien. Bovendien kunnen de klanten, als ze dit willen, telemetrische gegevens van hun tractor(en) naar de dealer sturen, zodat de dealers de klantondersteuning kunnen verbeteren. Met de laatste update, is nu twee-weg gegevensoverdracht mogelijk voor alle ondersteunde bestandsformaten (.cn1, ISOXML). Shape File-aanbrengingskaarten kunnen ook via het portaal naar de AFS700-monitor worden gestuurd.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden