Producten

Case IH introduceert herzieningen in precisielandbouw tijdens Agritechnica 2017

06 sep 2017

ISOBUS Klasse III biedt werktuigen de mogelijkheid om de tractor te besturen en gegevens terug te koppelen / Functies AFS 700-terminal en Multicontroller-armleuning kunnen worden afgestemd op bestuurdersvoorkeuren / AccuTurn automatiseert keren op de kopakker / Nieuwe geleidingsspoorfunctie voor AccuGuide


Case IH introduceert tijdens de Agritechnica 2017 een aantal primeurtjes en herzieningen in het assortiment producten voor precisielandbouwtechnologie, waaronder ISOBUS Klasse III, waarmee werktuigen die compatibel zijn met ISOBUS, terugkoppeling kunnen leveren aan de tractor en de hoofdfuncties van de tractor kunnen besturen, en de bedieningen kunnen worden afgestemd op de bestuurdersvoorkeuren.

ISOBUS Klasse III verhoogt productiviteit tractor/werktuig-combinatie

Puma Multicontroller- en Puma CVX-tractoren met ISOBUS Klasse III maken nu tweewegs gegevensoverdracht tussen de tractor en ieder willekeurig compatibel werktuig mogelijk. Hierdoor kunnen niet alleen de functies van het werktuig worden geregeld via het scherm van de AFS 700-terminal, maar kan het werktuig ook informatie terugkoppelen, informatie die vervolgens de tractorinstellingen, zoals de voorwaartse rijsnelheid, kan beïnvloeden, voor optimale prestaties bij werkzaamheden als bijvoorbeeld balenpersen. Het Klasse III-systeem biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de tractor door het werktuig langs een zwad te laten sturen, om een gelijkmatige invoer en perfect gevormde baal te garanderen.

Via het scherm van de AFS 700-terminal kunnen alle knoppen op de Multicontroller – met uitzondering van de knoppen waarmee de transmissie wordt bediend – plus de 'peddel'-schakelaars van de afstandskleppen en de joystick nu snel en gemakkelijk worden geconfigureerd, om ISOBUS-werktuigen volgens uw eigen wensen te bedienen. Dit is gedaan om de bestuurders de mogelijkheid te geven om een set bedieningsinstructies te creëren die aan hun specifieke vereisten en omstandigheden zijn aangepast.

Automatisch keren op de kopakker om iedere passage nauwkeurig in te rijden

Het nieuwe Case IH AccuTurn automatiseert het keren op de kopakker en neemt de touwtjes van het sturen op de kopakker in handen om de tractor nauwkeurig in de volgende gekozen passage te geleiden, ter verbetering van het bestuurderscomfort tijdens het verrichten van repetitieve werkzaamheden op lange werkdagen.

Het is een verbetering van het bestaande AccuGuide automatisch stuursysteem en zorgt ervoor dat het sturen op de kopakker even nauwkeurig verloopt als op de rest van het veld. Het systeem werkt met zowel getrokken als gemonteerde werktuigen en met verschillende instelbare parameters, zoals breedte van de kopakker, vorm van de bocht tijdens het keren en beginpunt van de draai. De afstand tot het begin van de bocht wordt weergegeven op het scherm van de AFS-terminal, en het systeem kan bestuurd worden zodra de kopakkerregeling HMC II de activiteiten heeft voltooid, zoals het heffen van het werktuig dat niet meer gebruikt wordt en het uitschakelen van de vierwielaandrijving. AccuTurn kan worden geactiveerd met een ontgrendelcode van de plaatselijke dealer en werkt bovendien met alle eerdere AccuGuide-systemen die gebruik maken van AFS 700-terminals.

Nieuwe geleidingsspoorfunctie voor AccuGuide

Dankzij de nieuwe 3D-veldkaarten die op de AFS 700-terminal worden weergegeven, hoeven tractorbestuurders tijdens het zaaien het aantal geleidingssporen niet meer te tellen. Passages waarvoor een geleidingsspoor is ingesteld, of moet worden ingesteld, zijn kleurgecodeerd en de functies voor het overslaan van zwaden en geleidingssporen kunnen nu tegelijkertijd gebruikt worden.

Nieuwe geleidingspatroonfunctie voor kopakkerhoeken

Automatische geleidingssystemen hebben gewoonlijk afgeronde veldhoeken, aangezien de bewerking van hoeken van 90 graden handmatige sturing vereist. Met een nieuwe hoekfunctie is het nu mogelijk om tot in iedere hoek te werken en hoeken van 90 graden aan te maken. Dit kan omdat de A-B-lijnen op het scherm nu tot voorbij de veldgrenzen lopen. Op die manier wordt het beschikbare land automatisch optimaal benut. Het AccuGuide-stuursysteem wordt geactiveerd zodra het werktuig aanvangt met de werkzaamheden in een hoek op de kopakker.

AFS 700-terminal nu compatibel met Shape File-gegevens

De veldgrenzen kunnen nu ook in Shape File-opmaak worden geïmporteerd. Verschillende soorten Shape File-gegevens, zoals aanbrengingskaarten voor zaadboren, het verspreiden van kunstmest of spuiten, kunnen extern geproduceerd worden en via een USB-drive geïmporteerd worden, zonder dat een geheel nieuw bestand met de desktopsoftware hoeft te worden aangemaakt.

Het instelproces is vereenvoudigd en met ISOBUS-apparaten kan de sectieregeling nu met één hand worden gebruikt, waardoor tijd wordt bespaard, omdat geen documentatie voor de ISOBUS Task Controller vereist is. Wanneer de kopakker ten volle wordt benut, zorgt de automatische functie voor sectieregeling voor een nauwkeurige werking.

Nieuwe AccuStar GNSS-ontvanger

De beproefde universele ElectriSteer automatische stuurmotor is vooral op oudere tractoren en maaidorsers gericht en op kleine tractoren die niet zijn voorbereid op geleiding, en kan gebruikt worden met de AFS 700-terminal. Hij kan nu worden gebruikt met de nieuwe AccuStar-ontvanger en biedt vier nauwkeurigheidsniveaus: Egnos (20 cm), AFS 1 (15 cm), AFS 2 (5 cm) en RTK+ (2,5 cm). Om het RTK+-niveau te gebruiken, moet het signaal via een mobiel telefoonnetwerk worden geleverd. Case IH biedt in veel Europese landen haar eigen RTK+-netwerk aan. AccuStar gebruikt de exclusieve ‘Glide’-technologie om het Egnos-signaal te versterken en de pass-to-pass nauwkeurigheid te verbeteren door middel van een functie voor positie-egalisering. De AccuStar-ontvanger kan ook worden gebruikt als een betrouwbare plaatsbepalingsbron voor kartering of sectieregeling.

AFS Connect-telematica

De voertuigpositieweergave van 'Fleet History Map' (Kaart met historische machinegegevens) via het AFS Connect-telematicasysteem toont nu de rijrichting en, door middel van kleurcodes, de verrichte werkzaamheden aan. Op die manier krijgen de eigenaar, de bestuurder en, waar van toepassing, de dealer meer inzicht in de werkzaamheden en instellingen van de tractor. Indien wenselijk kunnen klanten hun dealers nu voorzien van telemetrische gegevens, voor een betere klantondersteuning. Tweewegs gegevensoverdracht is nu mogelijk voor alle ondersteunde formaten (.cn1, ISOXML), terwijl Shape File-aanbrengingskaarten ook via het portaal naar de AFS 700-terminal kunnen worden overgedragen.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden