Producten

Herziene Case IH Farmlift telescopische ladermodellen maken hun debuut tijdens Agritechnica 2017

06 sep 2017

Hydraulische pompoptie met hoge capaciteit voor Farmlift 632, 735 en 935 / Shuttle-functies met verbeterd vermogen op Farmlift 635- en 742-modellen / Nieuwe led-verlichtingspakketten voor alle uitvoeringen / Fase IV-motoren met Hi-eSCR-technologie voor minder emissies en een betere brandstofzuinigheid

Tijdens de Agritechnica 2017 zal bij de Case IH-stand een herziene lijn Farmlift telescopische laders met een aantal nieuwe functies zijn debuut maken. De nieuwe Farmlift-modellen, die voldoen aan de meest recente typegoedkeuring van ‘Tractor Mother Regulation’ EU 167/2013 en de veiligheidsnormen van EN1459, zijn herzien om een beter rendement te bieden en om tegelijkertijd te voldoen aan de emissievoorschriften van Fase IV. De herzieningen zijn van toepassing op de vijf grootste modellen uit de Farmlift-serie, terwijl het kleinste model, de Farmlift 525, ongewijzigd blijft.

De verbeteringen van de grotere Farmlift telescopische laders zijn ontworpen om zowel productiviteit als efficiëntie te verbeteren. Ze lopen uiteen van herziene motoren en een verbeterde Powershuttle tot led-verlichting en de optie van een hydraulische pomp met een grotere capaciteit.

Het vermogen wordt op alle modellen geleverd door 4-cilinder NEF-motoren van FPT Industrial, uitgerust met een nieuwe en efficiëntere turbocompressor. Een dieseloxidatiekatalysator (DOC) is de sleutel tot voldoening aan de emissievoorschriften van Fase IV en werkt samen met een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat de dieseluitlaatvloeistoffen (DEF/AdBlue) benut. De motor van de Farmlift 632-, 735- en 935-modellen heeft een nominaal vermogen van 121 pk, een toename van 11 pk, terwijl de Farmlift 635 en 742 een vermogen van 129 pk hebben. Het maximale vermogen van de 632- 735- en 935-modellen is 133 pk, en 145 pk van de de Farmlift 635 en 742.

De Farmlift 632-, 735- en 935-modellen kunnen nu worden gespecificeerd met dezelfde hydraulische pomp met variabele opbrengst als die voorheen beschikbaar was voor de Farmlift 635 en 742. Deze lastdetecterende pomp met gesloten center levert een maximaal oliedebiet van 140 l/min, een toename van 20 l/min t.o.v. de standaard tandwielpomp, voor klanten die een nog snellere hydraulische respons en betere cyclustijden wensen. Op deze modellen is optioneel een kopbalk voor de giek verkrijgbaar, met een grotere draaihoek van 142 graden. Standaardeenheden hebben een vergelijkbare hoek van 128 graden.

Hoewel een in de joystick geïntegreerde shuttle-schakelaar een standaard ontwerpkenmerk van de Farmlift 635 en 742 telescopische laders is geworden, realiseert Case IH zich dat sommige bestuurders liever een traditioneel aangebrachte shuttle aan de linkerkant van de stuurkolom hebben. Daarom kan de shuttle-hendel nu als optie worden aangebracht, om te kunnen worden gecombineerd met de shuttle-schakelaar in de joystick, die ook blijft.

Een aantal van de overige herzieningen zijn verbeterde achteruitkijkspiegels, nieuwe geïntegreerde achterspatborden met ondersteuning voor de achterlichten, een herziene motorkap met automatisch vergrendelende hendel, en led-verlichtingsopties voor een betere verlichting tijdens werkzaamheden ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat.

“Aangezien de markt voor telescopische laders met een hefhoogte van 6-10 m in de Europese landbouw blijft groeien, neemt Case IH nu de volgende stappen na in 2013 met de Farmlift tot de markt te zijn toegetreden,” aldus David Schimpelsberger, Case IH European Product Marketing Manager voor Farmlift.

“De productherzieningen en overige modificaties binnen ons programma voor de voldoening aan de emissievoorschriften van Fase IV, de implementatie van de Tractor Mother Regulation en de voldoening aan de veiligheidsnormen van EN1459 tonen aan dat we de grootste concurrenten in dit segment serieus strijd willen leveren en van plan zijn onze activiteiten in het segment van de telescopische laders steeds verder uit te breiden.”


Zip-bestand downloaden PDF downloaden