Merk

Case IH legt zich toe om te helpen met de toekomstige ontwikkeling van digitale landbouwtechnologieën

05 dec 2017

Workshop over digitale landbouw bijgewoond door Europese instanties en andere grote belanghebbenden / Betrokkenen debatteren over de uitdagingen en kansen van digitale technologieën in de landbouw

Case IH heeft zich publiekelijk toegelegd een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de digitale landbouw door met anderen in de industrie samen te werken om boeren te helpen de barrières die gepaard gaan met de invoering van nieuwe technologieën te doorbreken.

Kort geleden, tijdens een workshop over de digitalisering van Europese landbouwapparatuur, georganiseerd door EURACTIV, een vooraanstaand onafhankelijk internationaal medianetwerk gespecialiseerd in Europees beleid, sprak de Vice President van Case IH Europa, Afrika en het Midden-Oosten, Thierry Panadero, over hoe de digitale landbouw de natuurlijke ontwikkeling vertegenwoordigt van wat in het tijdperk van de precisielandbouw is begonnen.

“Daar waar de precisielandbouw boeren in staat heeft gesteld gemakkelijker gegevens te vergaren, stelt de digitale landbouw hen nu in staat de toepassing van die gegevens verder te ontwikkelen, en hun bedrijven, en de hele landbouw- en voedselverwerkingsindustrie, doelgerichter en efficiënter te maken”, aldus Dhr. Panadero.

“Als vooraanstaande onderneming in landbouwapparatuur, streven we ernaar te anticiperen op technologische veranderingen. Case IH levert al technologieën die een rol spelen in dit opwindende nieuwe tijdperk, en blijft steeds weer nieuwe ontwikkelen. Deze digitale technologieën kunnen boeren helpen duurzamer te werken met systemen zoals AccuTurn, dat het keren op de kopakker automatiseert, zodat de bodem zo min mogelijk wordt aangetast. Ze verhogen de efficiëntie door een nauwkeuriger gebruik van de gegevens die onze Advanced Farming System-terminals hebben verzameld, om te helpen de afgifteregeling te plannen en recordopbrengsten te behalen. Ze kunnen zelfs helpen de landbouw sociaal verwantwoordelijker te maken, met gebruik van ons RTK+-correctiesignaal, met een dynamische nauwkeurigheid van 2,5 cm, om overlappingen en overmatig gebruik van kunstmest, zaden en ander materiaal te elimineren. Bovendien zijn de gegevens betrouwbaar, doordat ze automatisch worden geregistreerd, zodat boeren de exacte kosten en productiegegevens altijd bij de hand hebben en kopers het product met nog meer vertrouwen kunnen kopen.”

Het doel van de workshop was om “Farming 4.0” (het digitale tijdperk waarin we leven en dat volgt op het mechanische tijdperk, de groene revolutie en de precisielandbouw) duidelijk te definiëren en om de uitdagingen en kansen van dergelijke technologieën te bespreken. De onderwerpen van discussie waren potentiële oplossingen om de barrières die gepaard gaan met de invoering van dergelijke technologieën, te doorbreken, en hoe landbouwmachineproducenten zoals Case IH kunnen helpen de landbouw in Europa te digitaliseren.

De bijeenkomst werd bijgewoond door belangrijke partijen die belang hebben bij de ontwikkeling van de digitale landbouw, zoals Louis Mahy, Research Programme Officer, Research and Innovation Unit bij de Europese Commissie DG AGRI; Max Schulman, Boer; Bestuurslid van Cereals Working Party van COPA-COGECA; Ivo Hostens, Technisch Directeur, European Agricultural Machinery Industry (CEMA) en Mute Schimpf, Food, Agriculture and Biodiversity, Friends of the Earth Europe.

“Door samen te werken als één industrie, kunnen we boeren helpen de obstakels van het digitaliseren van hun ondernemingen te overwinnen, deel uitmaken van de zoektocht van de EU naar een innovatieve landbouw, analoge machines het digitale tijdperk in leiden, en ervoor zorgen dat de vaardigheden van de betrokkenen in de landbouw zo productief mogelijk worden benut. Digitale landbouw draait niet alleen om de machines die voor de landbouw worden gebruikt, maar ook om de mensen die erbij betrokken zijn.”


Zip-bestand downloaden PDF downloaden