Producten

De Optum-tractorlijn met laag gewicht en hoog pk van Case IH wordt uitgebreid met een derde model

05 feb 2018

De Optum 250 CVX vormt een aanvulling op de bestaande Optum 270 CVX- en Optum 300 CVX-tractoren / De toevoeging van een instapmodel van 250 pk maakt de serie compleet, met drie modellen van 250 tot 300 pk / Maximaal uitgangsvermogen van 273 pk / Standaard geleverd met de continu variabele transmissie CVXDrive

Case IH’s lijn van Optum-tractoren, gekarakteriseerd door een hoog vermogen in combinatie met een laag gewicht, die indien nodig kunnen worden verzwaard met ballast, wordt uitgebreid met een derde model. De nieuwe Optum 250 CVX-tractor, met een nominaal uitgangsvermogen van 250 pk en een maximumvermogen van 273 pk, vormt een aanvulling op de bestaande Optum 270 CVX- en Optum 300 CVX-modellen, die eveneens in het Oostenrijkse St Valentin worden gebouwd, en is leverbaar met een aantal optionele eigenschappen die erop gericht zijn een pakket te creëren dat concurrerend is voor wat betreft functies en prestaties, maar dat tevens als aantrekkelijk instapmodel voor de Optum-serie kan dienen. Met zijn maximale bruto voertuiggewicht van 16.800 kg biedt deze nieuwe een hoog laadvermogen voor de klant om ook met zware machines te kunnen werken.

Het nieuwe model is op de markt gebracht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar de door de Optum-serie geboden combinatie tussen een uitgangsvermogen van 250-300 pk, een hoog nuttig laadvermogen en compacte afmetingen. Het nieuwe model heeft net als de andere modellen van de serie een wielbasis van 2995 mm. Optum-tractoren zijn zo ontworpen dat ze zonder ballast kunnen worden gebruikt voor werkzaamheden die een hoog vermogen maar een laag gewicht vereisten, zoals maaien, of kunnen worden verzwaard met ballast voor taken waarbij meer trekkracht vereist is, zoals primaire grondbewerking.

Net als de twee grotere modellen, is de Optum 250 CVX gebouwd rond een heavy-duty vooras en een structureel motoroliecarter voor de 6,7-liter FPT Hi-eSCR Stage IV zes-cilinder motor met turbocompressor en interkoeler, dezelfde motor die zijn waarde reeds heeft bewezen op de bestaande Optum-modellen. Brandstofbesparende eigenschappen zijn onder meer management van het stationair toerental, met een verlaging van het motortoerental van 850 tpm naar 650 tpm als de tractor twee minuten stilstaat. De brandstoftank heeft een inhoud van 410 liter en onder de opties vinden we onder meer een antiblokkeerremsysteem (ABS) en een motorremsysteem. Dit laatste werkt in combinatie met een ventilator met variabele schoepen, om een hoge remefficiëntie te bieden. Er wordt tot 149kW remvermogen ontwikkeld om de tractorsnelheid snel te helpen verlagen en de machine zo snel en efficiënt mogelijk te stoppen.

Aan de achterzijde is de Optum 250 CVX uitgerust met een hefinrichting van categorie IIIN, met een hefvermogen van maximaal 11.058 kg, met een waarde van 10.305 kg over het hele hefbereik. Het hydraulische systeem is voorzien van een pomp van 165 liter/minuut met druk- en stroomcompensatie. De maximale achterbandmaat is 2,05 m.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden