Producten

Case IH verdeelt autonomie onder in categorieën en kondigt proefproject aan

14 feb 2018

Framework rondom spectrum van automatisering bestaat uit vijf categorieën. Eerste test op het land met Bolthouse Farms, een afdeling van de Campbell Soup Company.

 

Sinds de onthulling van het autonome conceptvoertuig heeft Case IH de technologie verder ontwikkeld en de automatisering en autonomie voor de landbouw verder gedefinieerd. Het merk heeft klanten over de hele wereld gesproken om te onderzoeken hoe deze technologie kan worden gebruikt om een maximaal resultaat te behalen. Via het Autonomy and Automation Program onderzoekt en test Case IH de autonome technologie in echte praktijkscenario's.

“Hoewel het autonome conceptvoertuig de wereld in 2016 toonde wat allemaal mogelijk was met autonome voertuigen, was het nog steeds niet meer dan een concept. Deze werkende tractor bood ons een platform om gesprekken met boeren en de industrie aan te knopen over de technologie die nu en in de toekomst nodig is voor hoogefficiënte landbouwactiviteiten”, aldus Robert Zemenchik, Case IH AFS Global Product Manager. “We zijn klaar om aan te tonen hoe automatisering en autonomie in de landbouw toegepast kunnen worden en hoe ze de oplossingen voor precisielandbouw die onze klanten momenteel op hun boerderijen gebruiken, verder kunnen bevorderen.”

Vijf categorieën van automatisering voor de landbouw
Verschillende landbouwactiviteiten over de hele wereld vereisen verschillende maten van automatisering. Dankzij een uitgebreid onderzoek naar klantgericht productontwerp ontdekte Case IH dat de huidige en toekomstige technologische behoeften in de landbouw kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën van automatisering. De categorieën en soorten activiteiten die daarmee gepaard gaan zijn:
• Automatische besturing
• Coördinatie en optimalisering
• Bestuurderondersteunde automatisering
• Autonomie onder toezicht
• Volledige autonomie

“Het is spannend om te ontdekken hoe automatisering en, uiteindelijk, volledige autonomie de efficiëntie van ieder landbouwbedrijf kunnen verbeteren,” aldus Zemenchik. “De logica achter de categorieën moet inzicht in de mogelijkheden bieden. Ze zijn niet lineair en een bepaald machinepark past op bepaalde momenten misschien zelfs in meer dan één categorie. Veel van onze klanten werken tegenwoordig al in de categorieën automatische besturing en bestuurderondersteunde automatisering.”

De vijf categorieën die Case IH heeft gedefinieerd, beginnen met de automatisering van specifieke werkzaamheden op een werktuig. Case IH nam in de jaren 90 van de vorige eeuw het voortouw door producenten eerst automatiseringstechnologie te leveren in de vorm van AFS AccuGuide™ automatische geleiding, en gaat daar vandaag de dag mee verder door meer geavanceerde oplossingen te bieden, zoals AFS AccuTurn™ om automatisch te keren op de wendakker en AFS Soil Command™ voor de detectie van het zaaibed.

Onderzoeken en testen van de autonome technologie op het land
In 2018 werkt Case IH samen met Bolthouse Farms aan een proefproject voor de autonome tractor. Het doel van het programma is om inzicht te krijgen in de manier waarop nieuwe autonome technologie kan worden toegepast en in de praktijk kan voldoen aan de vereisten van de landbouw.

“De enige manier om te onderzoeken hoe de autonome technologie in de landbouw kan worden toegepast, is door de technologie letterlijk door boeren te laten testen op hun eigen land, in hun eigen machinepark op te laten nemen en er hun dagelijkse activiteiten mee te laten verrichten,” aldus Zemenchik.

Bolthouse Farms is een van de grootste wortelproducenten in Noord-Amerika, waarvoor ze het hele jaar door in vier staten van de VS en in Canada enorme oppervlakten bebouwen. De manier waarop de onderneming zich richt op en openstaat voor geavanceerde technologie, in combinatie met de wens om de productiviteit te verbeteren, maakt de onderneming uitermate geschikt voor het proefproject van het Case IH Autonomy and Automation Program.

Het proefproject is in eerste instantie gericht op primaire grondbewerking en diepe grondbewerking, beide enorm repetitieve werkzaamheden die Bolthouse Farms het hele jaar door verricht, waarvoor een kleine vloot van autonome Steiger® Quadtrac®-tractoren wordt gebruikt, die een True-Tandem™-schijveneg of Ecolo-Tiger®-schijvenploeg trekken. Zo kan de besturing van de autonome machine met verschillende grondbewerkingstoepassingen, bodemtypes, meteorologische omstandigheden en detectie- en waarnemingsactiviteiten worden geëvalueerd.

“Een van de belangrijkste doelen is om agronomische en bestuurdersfeedback te krijgen over het gebruik van de autonome technologie in praktijkomstandigheden, om Case IH te helpen de technologische besturings- en optimaliseringssystemen van de machine verder te ontwikkelen en verfijnen,” aldus Zemenchik. “Bovendien kan Bolthouse Farms ons vertellen welke toepassingen ze voor automatisering en autonomie voorzien, waar wij wellicht nog niet aan gedacht hebben.”

Brian Grant, Bolthouse Farms Vice President of Agriculture, ziet het proefproject met de autonome tractor als een kans om nieuwe manieren te ontdekken om de activiteiten van de onderneming efficiënter te maken en hoogwaardig voedsel te leveren voor een groeiende bevolking.

“We zijn nog maar net begonnen met ‘Wat als?’, waarbij we onszelf en de ingenieurs van Case IH vragen stellen over wat autonome tractoren allemaal kunnen”, aldus Grant. “En de antwoorden op deze vragen zijn niet ‘als’, maar ‘wanneer’.”

Case IH zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het proefproject.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden