Merk

Als IoF2020-projectpartner blijft Case IH zich inzetten voor openheid van gegevens en interoperabiliteit in de precisielandbouw

12 mrt 2018

Case IH werkt samen met precisielandbouworganisaties en OEM's in het kader van het project Internet of Food and Farm 2020 (IoF2020). Op 1 maart 2018 heeft de projectgroep in het Spaanse Almeria een zogenaamde 'proof of concept' gepresenteerd.


Op 1 maart 2018 hebben de IoF2020-projectpartners in het Spaanse Almeria een 'proof of concept' gepresenteerd. Hierbij lag de focus op interoperabiliteit en compatibiliteit tussen de machines van landbouwbedrijven, sensoren en software. De IoF2020-groep gebruikt het ADAPT Framework, waarbij de focus op interoperabiliteit en compatibiliteit tussen de machines van landbouwbedrijven, sensoren en software ligt. ADAPT is een open source softwaretoolkit van AgGateway, gebaseerd op een universeel gegevenscompatibiliteitsmodel, dat plug-ins gebruikt om de vertaling tussen verschillende bedrijfseigen gegevensformaten mogelijk te maken.

“In alles wat we doen, richten wij ons erop om de dagelijkse uitdagingen van onze klanten te begrijpen en hen te ondersteunen met producten en oplossingen die het werk in de landbouw gemakkelijker maken”, aldus Andreas Klauser, Case IH Brand President.  “Met dit project zetten wij opnieuw een grote stap om landbouwers te helpen hun efficiëntie te verhogen door hun gegevens onbegrensd te gebruiken.”

De demonstratie van de 'proof of concept' toont de inzet van de IoF2020-partners voor een open en interoperabel systeem, met een naadloze gegevensstroom tussen verschillende deelnemers van de keten, en de vooruitgang die het project heeft geboekt. Dit is belangrijk nieuws voor landbouwers, aangezien het mogelijk zal zijn om machines van verschillende types en merken met een grote verscheidenheid aan softwarediensten te gebruiken, ongeacht wie de fabrikant is.

 “Het doel van ons project is de manier, waarop onze klanten gegevens delen tussen operators, machines en dienstenaanbieders zoals agronomen of loonwerkers, steeds eenvoudiger te maken” aldus Robert Zemenchik, Global Product Marketing Manager voor Case IH Advanced Farming Systems (AFS).

“De hedendaagse industrienormen zijn gericht op machinestandaards voor fysiek ontwerp en elektronische compatibiliteit. De ADAPT-oplossing gaat nog een stap verder door digitale plug-ins te gebruiken om ervoor te zorgen dat de verschillende gegevenstypes, die door de leden van de groep worden gegenereerd, compatibel zijn met informatiesystemen voor landbouwbeheer (Farmer Management Information Systems). Nu we een werkende 'proof of concept' hebben, zullen we oplossingen voor gegevensbeheer aan onze klanten kunnen aanbieden waarmee veel sneller en gemakkelijk kan worden gewerkt dan in het verleden.”


Zip-bestand downloaden PDF downloaden