Merk

Oekraïens landbouwbedrijf sluit deal van $ 11 miljoen voor uitbreiding machinepark met nieuwe Case IH landbouwapparatuur

13 mrt 2018

Case IH haalt grote order van landbouwmachines binnen van toonaangevend Oekraïens landouwbedrijf / Deal heeft betrekking op 50 machines, inclusief tractoren, sproeimachines en cultivatoren / Overeenkomst helpt onderneming bij bebouwing grotere landoppervlakte


Epicenter K heeft met een deal van $ 11 miljoen, een van de grootste recente verkopen van tractoren en landbouwapparatuur in het land, zijn machinepark uitgebreid om een grotere landoppervlakte te kunnen bebouwen. De tractoren, sproeimachines en werktuigen voor grondbewerking werden geleverd door Case IH-importeur Titan Machinery Ukraine, onderdeel van een van de grootste marktexploitanten van Case IH-apparatuur ter wereld, met een tiental vestigingen in Europa, inclusief Bulgarije, Roemenië, de Oekraïne en Servië. Tevens heeft de onderneming een netwerk van 105 vestigingen en dealerbedrijven in het thuisland, de Verenigde Staten.

De overeenkomst betrof de aankoop van 50 afzonderlijke machines, bestaande uit twee QuadtracTM 600 gelede rupsbandtractoren, 19 MagnumTM 340-tractoren, 17 Patriot® 4430-sproeimachines en 12 True-TandemTM 335VT verticale werktuigen voor grondbewerking.

Epicenter K beheert ruim 110.000 ha grond en is vanaf 2015 werkzaam in Oekraïne. De onderneming heeft de hoeveelheid grond in haar bezit de afgelopen jaren aanmerkelijk vergroot, met een grondfonds dat hoofdzakelijk is geconcentreerd in de regio’s Cherkasy, Khmelnytsky, Ternopil, Vinnytsia en Kiev, en is van plan de landoppervlakte nog verder uit te breiden. De gewassen bestaan hoofdzakelijk uit wintertarwe, zonnebloemen, maïs en winterkoolzaad.

De onderhandelingen rondom de overeenkomst begonnen in de zomer van 2017 en werden ondersteund door plaatselijke demonstraties van de desbetreffende machines. Epicenter K kondigde een aanbesteding voor de aankoop van landbouwmachines aan en nodigde verschillende fabrikanten in Oekraïne die in staat waren om in de vraag van de onderneming te voorzien, uit een offerte uit te brengen. De beslissing ten gunste van Case IH was gebaseerd op de prijs/kwaliteitsverhouding, een compleet dealernetwerk en de unieke voordelen van de geselecteerde producten. Deze laatste omvatten de gelede rubber rupsbandtechnologie van QuadtracTM-tractoren, waarmee eerder in het seizoen gewerkt kan worden, in situaties waarin andere soorten wiel- of rupsbandtractoren de bodem zouden kunnen samendrukken en beschadigen, en het unieke Aim Command FlexTM-systeem voor Patriot®-sproeimachines, waarmee bestuurders de spuitcapaciteit kunnen regelen door automatisch de afgiftehoeveelheid af te stemmen op de gespecificeerde sproeierparameters en snelheid.

De eindvoorwaarden van de verkoop, levering, service en specificatie van het machinepark werden besproken in de stand van het merk op de Agritechnica-tentoonstelling van 2017 in Hannover, waar het senior management van Case IH, Titan en Epicenter K de deal verzegelden.

De overeenkomst bevestigde bovendien de intenties van de partijen om op de lange termijn met elkaar samen te werken, en de onderhandelingen rondom de aankoop van een grote partij exclusieve Axial-Flow® 9240-maaidorsers en 6,7 m brede Ecolo-Tiger® 875-schijvenploegen zijn al begonnen.


PDF downloaden Zip-bestand downloaden