Merk

Maxxum 150 CVX toont in debuut overheidswerken verdiensten van compact ontwerp 6-cilinder tractor met CVT

04 okt 2018

Een nieuwe, compacte 6-cilinder tractor met 150 pk, uitgerust met continu variabele transmissie, is met ingang van oktober 2018 leverbaar, wanneer de nieuwe 6-cilinder Maxxum 150 CVX met 145 pk wordt geïntroduceerd en naast de beproefde 4-cilinder Maxxum CVX met 145 pk en kleinere Maxxum-modellen wordt aangeboden.

Tot op heden was de Maxxum-serie uitsluitend gebaseerd op 4-cilinder modellen, met vier varianten die gericht waren op de vraag naar compacte, lichte, universele tractoren in dit segment. Nadat een aantal klanten echter hun voorkeur had uitgesproken voor een 6-cilinder machine in de hogere klasse van dit vermogenssegment, is er nu een alternatief op de 4-cilinder Maxxum 145 met 145 pk verkrijgbaar. In plaats van de 4.5-liter 4-cilinder FPT-motor van deze tractor, is de nieuwe Maxxum 150 uitgerust met een 6.7-liter motor van dezelfde dochteronderneming van Case IH. Net als andere Maxxum-modellen is de Maxxum 150 leverbaar met een 4-traps ActiveDrive 4 Semi-Powershift, 8-traps ActiveDrive 8 Semi-Powershift (vanaf begin 2019) of CVXDrive CVT.

De Maxxum 150 heeft met motorvermogensmanagement hetzelfde maximumvermogen van 175 pk als de Maxxum 145. Hij heeft echter een hoger koppel van 740 Nm (gemeten bij 1.500 tpm) in vergelijking met de 700 Nm van de Maxxum 145. Net als de motor van 4-cilinder Maxxum-tractoren, voldoet de 6-cilinder motor van de Maxxum 150 aan de Fase IV-emissievoorschriften, dankzij de gepatenteerde Hi-eSCR selectieve katalytische reductie, een onderhoudsvrij systeem zonder uitlaatgasrecirculatie.

Ondanks de andere motorconfiguratie behoudt de Maxxum 150 dezelfde wielbasis van 2.642 mm en lengte van 5.137 mm, als de 4-cilinder Maxxum-modellen. Nog een kenmerk dat boeren zal aanspreken die compactheid, wendbaarheid en een minimale impact op de grond zoeken tijdens het manoeuvreren en keren op de wendakker. De Maxxum 150 is bovendien de lichtste, kleinste tractor met deze configuratie en vermogensopbrengst, en weegt met een onbelast gewicht van 5.020 kg maar 130 kg meer dan de Maxxum 145.

Met de mogelijkheid om met een constant motortoerental of een constante rijsnelheid vooruit te rijden en om de één afzonderlijk van de ander te veranderen, zijn tractoren met continu variabele transmissies uitermate geschikt voor de besturing van werktuigen waar dit een voordeel bij is. Daardoor kunnen de werkzaamheden consistent worden uitgevoerd, ongeacht het bodemtype of de topografie van het land. Het enige verschil met de Case IH CVXDrive-transmissie voor de Maxxum-serie is dat deze de technologie van de dubbele koppeling gebruikt. Dat wil zeggen dat wanneer deze gebruikt wordt, de overgang tussen de twee mechanische groepen van de transmissie naadloos verloopt, zonder dat de vermogensstroom van stilstand tot de topsnelheid van 50 km/u wordt onderbroken, en dat binnen de gehele schakelgroep volledig tractievermogen beschikbaar is. Dit laatste is van essentieel belang als met stenenvangers of plantmachines op golvend terrein of verschillende bodemtypes wordt gewerkt.

Maxxum CVXDrive-tractoren zijn ook uitgerust met Automatisch productiviteitsmanagement (APM), nog een functie met grote voordelen tijdens werkzaamheden op wisselende ondergronden. Door het motortoerental automatisch te verlagen, wanneer het systeem detecteert dat minder vermogen vereist is (bijvoorbeeld in een gebied met een lichtere bodem of wanneer het hydraulische circuit van een werktuig minder wordt belast), kunnen het brandstofverbruik en de bedrijfskosten aanmerkelijk worden verlaagd.

Opties voor gegarandeerde baan-tot-baan-nauwkeurigheid tijdens het werk en op de wendakker

Evenals andere tractoren in de Maxxum-serie, kan de Maxxum 150 affabriek worden geleverd met de hardware die nodig is voor de installatie van het AFS AccuGuide-systeem voor automatische sturing, om ervoor te zorgen dat parallelle banen worden gecreëerd. Het systeem wordt bediend via het scherm van de Case IH AFS Pro 700-terminal en kan met vele verschillende signalen werken, naargelang de vereiste baan-tot-baan-nauwkeurigheid, en zelfs met RTK met een herhaalbaarheid tot 2,5 cm, voor een absoluut minimaal verbruik van brandstof en productiemiddelen.

Bij bestelling van de nieuwe AccuTurn Pro worden de werkzaamheden van het automatisch keren aan het einde van de rij van AFS AccuTurn en het geautomatiseerde wendakkermanagementsysteem HMC II gecombineerd om het keren op de wendakker volledig te automatiseren. Het systeem geleidt de tractor automatisch naar de volgende gekozen baan om de bestuurder te ontlasten en de nauwkeurigheid verder te verhogen, door ervoor te zorgen dat de tractor exact daar wordt geplaatst waar hij moet zijn, aan het begin van de volgende baan.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden