Producten

Case IH Maxxum 145 Multicontroller uitgeroepen tot Tractor van het Jaar en Beste Ontwerp van 2019

09 nov 2018

​De Case IH Maxxum 145 Multicontroller is tijdens de prijsuitreiking op de eerste dag van EIMA International, de show voor landbouwwerktuigen, in Bologna, Italië, uitgeroepen tot Tractor van het Jaar 2019 en Beste Ontwerp van 2019.

De Maxxum 145 Multicontroller met 145 pk is vorig jaar samen met drie kleinere modellen van 116-135 pk geïntroduceerd en heeft als hoogtepunten een 8-traps ActiveDrive 8 Semi-Powershift-transmissie en Multicontroller-armleuning met joystick, attributen die door de jury van Tractor van het Jaar (professionele journalisten gespecialiseerd in landbouwmachines uit heel Europa) zijn erkend voor hun bedieningsgemak en efficiëntieverhogende eigenschappen. Maxxum-tractoren zijn ook leverbaar met 4-traps Powershift- en continu variabele transmissies.

Recente herzieningen hebben de Maxxum-serie een frisse nieuwe look gegeven en als dubbele erkenning heeft hetzelfde model ook de categorie Beste Ontwerp gewonnen, waarmee het belang van de styling van een moderne tractor voor de functionaliteit en vorm daarvan wordt erkend.

De winnende formule​
Na de introductie van de nieuwe Case IH Maxxum-serie afgelopen zomer, met de Multicontroller en de nieuwe ActiveDrive 8 Semi-Powershift-transmissie, werd hij tijdens Agritechnica in Hannover, Duitsland, bekroond met de prestigieuze titel Machine van het Jaar 2018. Nu is de Maxxum 145 Multicontroller, door een andere jury bestaande uit editors van Europese landbouwtijdschriften, ook nog uitgeroepen tot Tractor van het Jaar 2019.

De belangrijkste ontwikkeling van de nieuwe Maxxum Multicontroller-serie, als aanvulling op de bestaande 4-traps ActiveDrive 4 Semi-Powershift- en CVXDrive continu variabele transmissies, is de 8-traps ActiveDrive 8 Semi-Powershift met drie schakelgroepen. De transmissie en vele andere bedieningsfuncties van de tractor kunnen worden geregeld via de Multicontroller-armleuning met joystick.

De onderscheiding van Tractor van het Jaar bouwt verder op de eerdere verdiensten van de Maxxum 145 Multicontroller, inclusief het laagste gemiddelde specifieke brandstofverbruik in het onderdeel Veldwerkzaamheden van de PowerMix-test, verricht door het Duitse DLG-teststation.

"Het doet ons enorm deugd de onderscheiding Tractor van het Jaar 2019 voor de Maxxum 145 Multicontroller in ontvangst te mogen nemen," aldus Thierry Panadero, Case IH Vice-President voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

"Het is een gepaste erkenning van het feit dat de betere transmissie-efficiëntie en bedieningsgemak beide heel belangrijk zijn om landbouwwerkzaamheden niet alleen rendabeler, maar ook duurzamer te maken. Helpen de werkzaamheden eenvoudiger, efficiënter en milieuvriendelijker te maken, is een van de belangrijkste criteria tijdens het ontwerp van onze machines, daarom is het enorm fijn om te zien dat de kenmerken van de Maxxum Multicontroller op deze manier worden erkend."


Zip-bestand downloaden PDF downloaden