Producten

Case IH richt zich op topklasse technologie voor tractor-, oogst- en connectiviteitsontwikkelingen bij Agritechnica

10 nov 2019

Magnum AFS Connect maakt Europees showdebuut / AFS Connect en mycaseih.com verbeteren connectiviteit, gegevensbeheer / Puma-tractoren herzien / Vestrum CVXDrive brengt continu variabele technologie lager in de vermogensschaal / Nieuwe Axial-Flow 150-serie maaidorsers / LB436 HD-balenpers stopt 22% meer materiaal in balen van 120x90 cm, met nieuwe TwinePro-knopers

 

Case IH onthult tijdens Agritechnica 2019 een reeks productintroducties die vrijwel alle belangrijke productcategorieën beslaat. Daarmee houden zij zich aan hun belofte om zich te richten op hoogwaardige technologie en connectiviteit voor grootschalige landbouwbedrijven en professionele producenten, met ontwikkelingen in hun voltallige tractor-, maaidorser-, balenpers- en precisielandbouwseries, en brengen functies op de markt die eerder zijn getoond als concepten. De Case IH-stand maakt deel uit van een nieuwe CNH Industrial-uitstalling die een groot deel van Hal 3 van de tentoonstelling in beslag zal nemen.

Nieuwe Magnum AFS Connect
De nieuwe Magnum AFS Connect-serie markeert het begin van een technologieoverdracht van het op de Magnum gebaseerde autonome conceptvoertuig, dat ook bij de Case IH-stand wordt getoond. Alle modellen zijn uitgerust met een 8,7-liter FPT Industrial Cursor 9 6-cilindermotor met turbocompressor en intercooler en de nieuwste FPT Hi-eSCR2-technologie om te voldoen aan de Europese emissiewetgeving van Fase V. Het nieuwe Magnum 400-model is alleen verkrijgbaar met een 21/5 PowerDrive-transmissie en biedt 40 en 50 km/u bij een lager motortoerental.  De modellen 340, 380 en 400 kunnen ook worden besteld in een Rowtrac-configuratie met rupsbanden aan de achterkant.

Alle modellen zijn uitgerust met een uitgebreid herziene cabine met een nieuw hoog portier en optionele toegang zonder sleutel. Vertrouwde Case IH-concepten, zoals informatiedisplays in de stijlen, de bedieningselementen op de Multicontroller-armleuning en het AFS-display, zijn opnieuw ontworpen voor nog meer gebruiksgemak. De belangrijkste bedieningen zijn instelbaar, waardoor ze kunnen worden afgestemd op de bestuurder en de taak. Om te helpen met sturen, is nu, optioneel voor modellen met wielen en standaard voor Rowtrac-modellen, sturen met remondersteuning verkrijgbaar, waarbij automatisch het binnenste wiel of de binnenste rupsband wordt geremd. Ook is sturen met variabele verhouding verkrijgbaar, om de reactiesnelheden voor werkzaamheden op het land of op de weg aan te passen.


AFS Connect en mycaseih.com: vlotte, directe gegevensoverdracht en toegang vanaf een enkel punt
Case IH introduceert ook het klantenportaal mycaseih.com en het AFS Connect-telematicaportaal dat hiermee geopend kan worden. AFS Connect draagt bewakings- en managementgegevens over veldwerkzaamheden, machineparkinformatie, landbouwgegevens en nog veel meer, veilig, vanop afstand en in realtime over, en biedt toegang vanaf één punt, voor gegevensanalyse en de daaropvolgende besluitvorming.

Case IH benut Agritechnica ook om een aantal interne bedrijfsovereenkomsten aan te kondigen die zijn ontworpen om klanten te helpen hun voordeel te doen met een vereenvoudigde connectiviteit als met gemengde machineparken wordt gewerkt. CNH Industrial, de moedermaatschappij van Case IH, heeft de ontwerper van informatiesystemen voor boerderijbeheer, AgDNA, gekocht, wiens software, gekoppeld aan Case IH AFS Connect-telematica, eigenaren van gemengde machineparken de mogelijkheid biedt om alles vanaf één punt te bekijken, voor een gemakkelijkere besluitvorming. Case IH heeft zich ook aangesloten bij DataConnect, een systeem voor cloud-to-cloud gegevensbeheer, en Agrirouter, een universele hub voor gegevensoverdracht, die beide met andere machinepartners werken.


Nieuwe vormgeving en upgrades voor de Puma-serie
Alle Puma-modellen worden aangedreven door 6,7-liter, 6-cilinder FPT Industrial-motoren en voldoen nu dankzij Hi-eSCR-technologie aan de emissievoorschriften van Fase V. Ze zijn 100% goedgekeurd voor HVO Diesel en biologisch afbreekbare olie, en bieden langere verversingsintervallen van motorolie (750 uur) en transmissieolie (1.500 uur). Ze zijn uitgerust met een karakteristieke nieuwe motorkap met de nieuwste Case IH-familiestijl, voorzien van herziene weg- en werklampen, waarvan de topklasse leds tot 40.000 lumen bieden.

De Puma 185-240 geniet van nog meer upgrades, die alleen beschikbaar zijn voor deze serie. In- en uitstappen is veiliger door de nieuwe verlichting van de nieuwontworpen toegangstreden, waarnaast nu een optionele wastank kan worden gemonteerd. De afdekkingen van de gasveren en het eersteklas stuurwiel in de cabine zijn ook herzien. Een eersteklas DAB-radio met luidsprekers is ook leverbaar, inclusief handsfree mobiele telefoon. Andere upgrades van het interieur zijn een opbergvak voor documenten, een compacte achteruitkijkspiegel, plus een nieuwe monitorrail, optionele mobiele telefoon- en tablethouder. Bovendien is het opbergvak voor de bovenste hefarmen van de hefinrichting aan de achterkant herontworpen voor beter zicht naar achteren. Een nieuwontworpen fronthefinrichting en nieuwe knoppen voor de regelventielen dragen bij aan een eenvoudige toegang en een snelle reactie. Andere nieuwe opties zijn een pneumatische luchtleiding die op meerdere poorten overal op de tractor kan worden aangesloten, waar een slang of luchtpistool op kan worden aangesloten voor reiniging of het oppompen van banden.

Alle Puma-modellen kunnen worden uitgerust met een Case IH variabel stuursysteem, om de reactie van het stuurwiel af te stemmen op de te verrichten werkzaamheden, en met AFS Connect-technologie, die een draadloze tweeweg overdracht van gegevens tussen tractor en manager mogelijk maakt.


Vestrum CVXDrive brengt beproefde continu variabele technologie lager in de vermogensschaal
Een compact CVT-tractorontwerp met hoge specificaties en 100-130 pk, de nieuwe uit vier modellen bestaande Vestrum CVXDrive-serie, introduceert de transmissie in een nieuwe klasse; voorheen was de kleinste serie die verkrijgbaar was met CVXDrive, de zwaarder gebouwde 4-cilinder Maxxum-lijn met 116-145 pk. De maximumsnelheid kan via een Eco-functie worden behaald bij een lager motortoerental, en de transmissie is elektronisch geregeld voor een snellere, vlottere schakelwerking, met de technologie van de dubbele koppeling voor naadloos schakelen tussen de twee mechanische groepen, met volledig tractievermogen binnen de gehele schakelgroep. Actieve stilstandregeling voorkomt bewegingen van de tractor op hellingen of kruisingen.


Nieuwe Axial-Flow 150-maaidorsermodellen
Nieuwe Axial-Flow 5150-, 6150- en 7150-maaidorsers, met een vermogen uiteenlopend van 312 tot 460 pk (max.), vervangen de equivalente 140-serie modellen voor 2020, aangedreven door FPT Industrial Hi-eSCR2 Fase V-motoren met een automatische uitlaatdemper. Axial-Flow 250-serie maaidorsers beschikken nu over een invoerder-/elevatoroptie met een capaciteit van 6.000 kg en een 40 km/u-optie voor maaidorsers met alleen wielen, verkocht op de Duitse, Deense en Italiaanse markten. Verder zijn startinstellingen voor Axial-Flow 250-serie AFS Harvest Command-automatisering ontwikkeld, die helpen een beoogd verliesniveau, graankwaliteit, doorvoer of capaciteit te behalen, met de toevoeging van gewassen als gerst. Een aantal nieuwtjes voor de maaiborden zijn een VariCut 3050 met een snijlengte van 8,53 m en een mesverplaatsing van 574 mm, voor de 7250- en 140-/nieuwe 150-serie machines.


LB436 HD biedt alternatief met hogere dichtheid voor grote vierkante balenpers die balen van 120x90 cm perst
De nieuwe LB436 HD kan balen persen met een 22% hogere dichtheid dan het LB434 XL-model, dat balen met dezelfde afmetingen van 120x90 cm produceert en binnen de serie blijft, en produceert balen met een gemiddeld gewicht van 500 kg met gewassen uiteenlopend van gerst tot tarwestro. Een opraper van 2,35 m met vijf tandenbalken voedt een standaard Rotor Cutter-hakselsysteem met 29 messen, en dankzij de compatibiliteit met ISOBUS Klasse 3 kan de balenpers de acties van de tractor regelen, zoals de snelheid. De nieuwe tweefasige versnellingsbak is voorzien van een overbelastingsbescherming van de versnellingen. Evenals andere grote vierkante balenpersen van Case IH, maakt het nieuwe TwinePro-knopersysteem van de LB436 HD eerst een standaardknoop, gevolgd door een tweede (lus)knoop, waardoor 30% meer sterkte wordt geboden, de productiviteit wordt verhoogd en goed vastgebonden balen met een standaarddichtheid met goedkoper touw kunnen worden gemaakt of balen met een hoge dichtheid met standaardtouw.


PDF downloaden