Producten

Case IH-maaidorsernieuws voor 2020: nieuwe Axial-Flow 150-serie, updates Axial-Flow 250-serie en upgrades maaiborden

09 sep 2019

​Nieuwe serie van drie modellen van Axial-Flow 150-serie maaidorsers vervangt 140-serie / Modellen krijgen Fase V-motoren, nieuwe vormgeving, bredere voorbandoptie / Optioneel hoger hefvermogen elevator voor Axial-Flow 250-serie modellen / Maaibordopties omvatten nu model van 8,5 m voor Axial-Flow 140-/150-series en 7250-gebruikers werken naar rijpadenteeltsystemen van 8 m

De Case IH-lijn van Axial-Flow 140-serie maaidorsers, gericht op middelgrote boerderijen en loonbedrijven, wordt voor 2020 de Axial-Flow 150-serie met herziene motoren die voldoen aan de emissievoorschriften van Fase V.

“Als specialist in modern maaidorserontwerp die weliswaar eenvoudige, beproefde concepten gebruikt, voorziet Case IH niet alleen in de behoeften van klanten met grote boerderijen en loonbedrijven,” aldus August von Eckardstein, Harvesting Product Marketing Manager bij Case IH Europa.

“Axial-Flow-principes werken even goed voor middenklasse machines als voor onze grotere modellen en produceren een schoon monster met minimale verliezen over de hele reeks dorsbare gewastypen. Tegelijkertijd draagt hun eenvoud bij aan het onderhoud en de betrouwbaarheid, kenmerken die even belangrijk zijn voor kleine bedrijven als voor de grotere.

“Case IH blijft uniek, doordat we ons alleen op het ontwerp van de enkele rotor richten, zonder dat daar een trommel en dorskorf aan vooraf gaat, want we geloven dat de eenvoud van deze configuratie de beste manier is om op een betrouwbare, goedkope manier te oogsten met een hoge opbrengst, en waarbij een minimale tijd nodig is om de machine van gewas tot gewas aan te passen, een prestatie die niet wordt beïnvloed door het aantal verschillende gewastypen dat op een dag wordt gemaaid.”

Nieuw voor de 5150, 6150 en 7150 Axial-Flow-maaidorsers zijn de FPT Industrial-motoren die voldoen aan de emissievoorschriften van Fase V, met een ECE 120-vermogen van, respectievelijk, 278, 333 en 380 pk. Op de 7150 is zowel de boost voor het lossen bij nominaal motortoerental, als het piekvermogen verhoogd met 11 pk tot 460 pk, ten opzichte van de 7140 die hij vervangt, waardoor zowel een hogere dagelijkse opbrengst tijdens het lossen, als een constantere oogstsnelheid kan worden behaald, voor een hogere productiviteit onder variërende gewasomstandigheden. De motoren gebruiken het door FPT gepatenteerde uitlaatgasnabehandelingssysteem met selectieve katalytische reductie, Hi-eSCR, dat geen afbreuk doet aan brandstofverbruik of vermogen. Een dieseldeeltjesfilter hoeft alleen zo nu en dan te worden onderhouden/gereinigd en dat gebeurt automatisch, maar kan worden uitgesteld om het tussen de oogstperioden of op regenachtige dagen te doen, zodat het oogstproces er niet door wordt beïnvloed. Mocht reiniging tijdens het oogsten vereist zijn, dan wordt de bestuurder daar ruim op tijd voor gewaarschuwd, zodat hij het proces eventueel kan uitstellen en verder kan oogsten tot een geschikt moment is gevonden.

In een upgrade van de modellen van de vorige 140-serie, kunnen de nieuwe Axial-Flow 150-serie maaidorsers worden besteld met IF800/65 R32-banden om de bodemdruk te minimaliseren door het gewicht van de maaidorser over een grotere oppervlakte te verspreiden. Axial-Flow 150-serie maaidorsers die met deze optie zijn uitgerust hebben een totale breedte van niet meer dan 3,5 m, zodat ze ook veilig en eenvoudig over smalle wegen kunnen rijden.

Om ervoor te zorgen dat prestaties noch veiligheid in het geding komen, wanneer in het donker wordt gewerkt, is zowel de Axial-Flow 150- als de 250-serie maaidorser nu verkrijgbaar met ledverlichtingspakket met lampen voor de lange afstand en voor het vinden van de rijen, om veiliger te kunnen oogsten en beter te kunnen manoeuvreren op de wendakker.  

Axial-Flow 150-serie maaidorsers worden met ingang van maart 2020 in Europa geleverd.


Updates voor Axial-Flow 250-serie modellen
Nieuw voor de Axial-Flow 250-serie maaidorsers die afgelopen zomer zijn geïntroduceerd, is een invoer-/elevatoroptie met een hoger hefvermogen, waarmee grotere maaiborden gemakkelijker kunnen worden gebruikt. De nieuwe elevator met een capaciteit van 6.000 kg wordt aangevuld met een aandrijving voor heavy-duty maaiborden, om ervoor te zorgen dat units, zoals maïsmaaiborden met 18 rijen, met gemak kunnen worden aangedreven.

Een van de belangrijkste eigenschappen die tijdens de introductie van de Axial-Flow 250-serie maaidorsers werd geïntroduceerd, was AFS Harvest Command™-automatisering, die de bestuurder helpt een gewenst resultaat met de machine te behalen door een voorkeur te selecteren, zoals een beoogd verliesniveau, graankwaliteit, constante doorvoer of maximale capaciteit, waardoor de machine de vereiste elementen van de maaidorser automatisch aanpast om het gewenste doel te halen. De modellen van de Axial-Flow 250-serie met AFS Harvest Command beschikken nu over verbeterde startinstellingen die de machine helpen sneller de ideale automatiseringsinstellingen te meten, om het gewenste doel van de bestuurder te behalen, wanneer wordt begonnen met werken. Hierdoor wordt de werksnelheid verhoogd in tonnen per uur over het hele veld.

Verdere updates van de Axial-Flow 250-serie omvatten een eenvoudigere uitlijning van de rubber rupsbanden, die sneller en gemakkelijker kan worden uitgevoerd, wanneer eigenaren of bestuurders de rupsbandeenheden van de maaidorser moeten spannen. Bovendien kunnen de modellen voor de Duitse, Deense en Italiaanse markten nu worden besteld met een maximale rijsnelheid van 40 km/u, om de reistijd tussen de velden en de boerderijen te minimaliseren.


Introducties graanmaaibord omvatten nieuwe eenheid van 8,5 m
Voor 2020 heeft Case IH een nieuw model toegevoegd aan haar Varicut 3050-serie op vijzels gebaseerde graanmaaiborden, met een werkbreedte van 8,53 m, in afstemming op rijpadenteelt van 8 m, en ontworpen voor gebruik met zowel de Axial-Flow 140- en de nieuwe 150-series, als het Axial-Flow 7250-model. In het geval van de Axial-Flow 140-/150-serie maaidorsers, bieden deze betere prestaties in situaties waarvoor het alternatief van 7,5 m enigszins te smal is.

Het nieuwe maaibord, uitgerust met dezelfde functies als de beproefde modellen in de Varicut-serie, gebruikt een uitgebreide versie van het frame van het bestaande model van 7,5 m, om het gewicht te minimaliseren. De haspel en vijzel zijn daarentegen kleinere uitvoeringen van de versies die gebruikt worden in het grotere Varicut-maaibord van 9,15 m, om de stugheid te bieden die vereist is om gewassen met een hoge dichtheid met een hoge capaciteit te oogsten. Met een gewicht van 323 kg per meter komt de gewichtsdichtheid van het nieuwe model echter veel dichter in de buurt van het kleinere maaibord dan de grotere, om de maaidorser meer stabiliteit te bieden en de schadelijke bodemdruk te minimaliseren.

Verdere veranderingen van de serie graanmaaiborden voor Case IH Axial-Flow-maaidorsers van alle omvangen, omvatten een nieuw ontwerp van de gewaslichter, met een hoger hefprofiel, om vastzittend gewas beter omhoog en weg van het veldoppervlak te kunnen tillen en om verliezen nog verder terug te brengen.

***


Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com
Professionals kiezen voor Case IH, want wij kunnen terugvallen op meer dan 175 jaar erfgoed en ervaring in de landbouwsector. Krachtige tractoren, maaidorsers en balenpersen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers die er alles aan doen om hun klanten optimaal bij te staan en die de performante oplossingen kunnen leveren die in de 21e eeuw nodig zijn om productief en doeltreffend te werken. Meer informatie over Case IH producten en diensten vindt u online op www.caseih.com.
Case IH is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com.


PDF downloaden