Producten

CASE IH BLIKT VOORUIT OP HAAR KRACHTIGSTE PUMA-TRACTOR OOIT OP SIMA 2022

07 nov 2022

​​​​Topmodel Case IH Puma 260 CVXDrive biedt beste verhouding vermogen tot gewicht in segment en ultieme connectiviteit / Nieuwe cabine van topkwaliteit is de stilste Puma-cabine ooit / Geavanceerde semi-actieve cabineophanging biedt uitstekend bestuurderscomfort / Gebouwd in Oostenrijk volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Case IH heeft SIMA 2022 gekozen om een vooruitblik te bieden over de nieuwe Puma 260 CVXDrive, de krachtigste en meest geavanceerde Puma ooit. Hij biedt baanbrekend comfort en connectiviteit, in combinatie met een uitstekende bestuurbaarheid, vermogensoverdracht en brandstofefficiëntie, heeft een agressieve vormgeving en een reeks geavanceerde technologieën die landbouwbedrijven helpen om efficiënter, productiever en rendabeler te werken.

De Puma biedt een optimale combinatie van betrouwbaarheid, vermogen en zuinigheid en is uitgegroeid tot een uitstekend, wereldwijd succesverhaal voor Case IH sinds zijn introductie in 2008. Als het ultieme model in deze populaire serie, biedt de Puma 260 CVXDrive een unieke combinatie van capaciteiten voor het landbouwbedrijf, machinepark en gegevensbeheer, die alleen verkrijgbaar zijn bij Case IH en worden geregeld vanuit de grotere, comfortabelere cabine van de Puma. De nieuwe tractor, ontworpen in samenwerking met akkerbouwers en loonwerkers, levert hogere niveaus van vermogen, prestaties en productiviteit, met lagere bedrijfskosten en meer bedrijfstijd dankzij lange onderhoudsintervallen en proactieve aangesloten services.

In het hart van dit nieuwe topmodel bevindt zich het Case IH AFS Connect-systeem, dat de AFS Pro 1200-touchscreenmonitor, AFS Vision Pro-besturingssysteem en AFS Vector Pro-ontvanger omvat. Hiermee kunnen bestuurders het tractorbeheer en de precisiebewerking afstemmen op hun specifieke vereisten. Landbouwers en managers kunnen de gegevens van het landbouwbedrijf, machinepark en management te allen tijde vanaf een desktop-pc of mobiel toestel beheren, en met de uitgebreide mogelijkheden op afstand kan o.a. het scherm worden gedeeld. AFS AccuGuide™ automatische geleiding en AFS AccuTurn Pro automatisch kopakkermanagement verbeteren het gemak en de productiviteit nog verder met RTK+ dat tot 1,5 cm nauwkeurig is.

Christian Huber, Case IH Global Tractor Product Marketing Manager, vertelt: “Dit is de krachtigste, meest technologisch geavanceerde Puma ooit. Niet alleen biedt hij 11% meer vermogen, er zijn ook enorme verbeteringen in verwerkt, voor een hogere productiviteit, een stillere, meer geraffineerde bestuurderservaring en lagere eigendomskosten.

Het vermogen wordt gegenereerd door een zuinige FPT NEF 6-cilindermotor met een nominaal motorvermogen van 260 pk en een maximaal vermogen zonder boost van 280 pk. Met motorvermogensmanagement loopt dit cijfer verder op tot 302 pk voor aftakas-, hydraulische en transporttoepassingen.

De nieuwe CVXDrive continu variabele transmissie is stiller, efficiënter en zorgt ervoor dat 50 km/u kan worden behaald bij slechts 1.550 tpm voor een optimaal brandstofverbruik. De productiviteit wordt verder verbeterd door aanpasbare instellingen voor de CVXDrive continu variabele transmissie, het gepatenteerde geavanceerde aanhangerremsysteem dat de tractor en aanhangwagen stabiliseert en tot 24 krachtige ledlampen voor beter zicht in het donker.

De Puma 260 CVXDrive is uitgerust met grotere en sterkere voor- en achterassen. De optionele 710/70 R42-achterbanden met een diameter van 2,05 m vergroten de voetafdruk met wel 18%, voor maximale tractie en draagvermogen en minimale samendrukking van de bodem. De tractor is ideaal voor klanten die een hoger vermogen, maar geen grotere, zwaardere tractor zoeken, die is uitgerust met een achterhefinrichting met een draagvermogen van 10.468 en een hydraulisch systeem met een debiet van wel 170 l/min.

Dit alles binnen dezelfde compacte afmetingen als de huidige Puma.

DE STILSTE PUMA-CABINE OOIT
Als het op comfort aankomt, zet deze nieuwe tractor een nieuwe standaard voor Puma, met meer ruimte, meer opbergruimte en beter zicht. Het maximale geluidsniveau in de cabine is slechts 66 dB(A), vergelijkbaar met dat van een luxewagen, waardoor hij uiterst comfortabel is.

De semi-actieve, hydropneumatische cabineophanging isoleert de bestuurder van bewegingen van het voertuig. Bovendien kunnen bestuurders de ophanging aanpassen aan hun individuele voorkeuren of wisselende ondergronden, waardoor hij een uitstekende rijkwaliteit en optimaal comfort biedt. De optionele geavanceerde voertuigophanging (AVS) van Case IH brengt dit naar nieuwe hoogten door integratie van de semi-actieve cabineophanging, ophanging van achterhefinrichting en vooras met daarbij geavanceerde software, waardoor het systeem reageert op wisselende ondergronden, voor een nog soepelere rit.

De cabine biedt bestuurders panoramisch zicht vanaf hun state-of-the-art mobiele kantoor en is voorzien van bredere treden om gemakkelijker in en uit de cabine te kunnen stappen, handig geplaatste handgrepen, nieuwe spatborden die het zicht naar de zijkant verbeteren, en een ruitenwisser met een dekking van 240°. De brandstoftank van 460 liter is 15% groter en biedt wel drie keer meer werktijd voordat hoeft te worden getankt. Bovendien bevat hij een geïntegreerde opbergruimte voor een gereedschapskist en andere essentiële onderhoudsartikelen, zodat deze niet in de cabine hoeven te worden bewaard. Met een geïntegreerde schoonwatertank kunnen bestuurders hun handen wassen, voor een aanmerkelijk betere hygiëne en veiligheid, wanneer met bijvoorbeeld spuitmachines wordt gewerkt.

Binnen omvat de grote verscheidenheid aan functionele en praktische functies zoals een key-fob voor een sleutelloze bediening in combinatie met de motorstartknop, een subwoofer voor een betere geluidskwaliteit van het stereosysteem, extra ruimte voor persoonlijke bezittingen, plus een geïntegreerde koelruimte om eten en drinken koel en fris in te houden. Een premium leren stoel met actieve vering is optioneel.

In het hart van de werkruimte van de bestuurder bevat de MultiController-armleuning nu nog meer functies, die allemaal gebruiksvriendelijk en volledig aanpasbaar zijn. Ze omvatten een encoder, waarmee de bestuurder eenvoudig door het display kan navigeren, sneltoetsen, aanpasbare bedieningsknoppen van de regelventielen met led-kleurcodering, plus extra programmeerbare knoppen voor verschillende tractorfuncties, AFS-geleiding en ISOBUS-toepassingen, terwijl met het tractor/werktuig-management een eenvoudige verbinding en communicatie van en naar werktuigen kan worden verzorgd.

Het service-interval van 750 uur voor de Puma 260 CVXDrive is 50% langer dan dat van sommige grote concurrenten in dit marktsegment, waardoor minder tijd aan onderhoud wordt besteed en meer tijd aan de werkzaamheden. De onderhoudbaarheid en betrouwbaarheid zijn verder verbeterd met een nieuw hydraulisch circuit dat 30% minder verbindingen heeft en stiller is, terwijl met de nieuwontworpen elektrohydraulische regelventielen aan de achterkant de kleurgecodeerde hydraulische connectoren geheel lekvrij kunnen worden aan- en afgekoppeld. Vergelijkbare herzieningen van de kabelboom reduceren het aantal verbindingen met 50%, waardoor deze een stuk minder ingewikkeld is.


PDF downloaden